Premiär:
Kung Jens IG – NK BK
3-4

 

Halva inne...bandy  

Löven börjar falla, ångesten kommer krypande. Från Teg sprider sig en doft av tigerbalsam och svettiga lår. För alla som någonsin spelat i Kung Jens IG kan det bara betyda en sak: Säsongsstart.

Med bara en träning med dålig uppslutning under bältet kände sig Kung Jens IG mer än redo för sin första match säsongen 15/16. Motståndet denna söndageftermiddag var några oranga fettknölar i form av NK BK. Om undertecknad inte är ute och cyklar är NK ett fikaställe. Fettman i motståndarlaget är därför helt förståelig.

Kung Jens har många gånger tidigare mött sådana här feta risiga jävla gubblag som verkar väldigt loja men ändå störande duktiga. När de lila domherrarna frustande flyger runt på plan och kämpar så blodet rinner längs låren, står dessa gubblag oftast roat och ser på i en defensiv fett-box, för att sedan med lätthet kontra in ett mål. Så även denna gång.

Kung Jens började matchen sjukt hårt och med hög press, då dem sett att motståndarna som sagt var feta och hade få avbytare. Femtusentvå chanser senare för våra lila hjältar så tar de apelsinfärgade fikanissarna ledningen med 1-0. Frustrationen i Korpens snyggaste lag började stiga.

1-0 står sig även till halvtid och kapten J Hultdin gör allt för att hålla peppen i laget uppe. Trots det gråter nyförvärvet, och Umeås största regissör sedan 1800-talet Viktor Lindgren, öppet på bänken, medan Dawid lite äcklat byter blöja på det inlånade pojkundret i mål, Niklas.

Plötsligt börjar andra halvlek och KJ IG köttar på som om dem hade en Magnus med ståkuk jagandes bakom sig. Det ger utdelning och snabbt har Kapten Rödskägg sprättat upp ett mål i nättaket och äntligen utjämnat. Präst och godhjärtad som han är vår kära Kapten, lät han tyvärr motståndarna få ett gratismål kort därefter. Skickligt förklätt som en bollmiss passade han snällt bollen till en motståndarforward som lätt kunde peta in den. Beklagande tyckte motståndarforwarden att Joel borde få assist på den, men istället kommer han få fem piskrapp på kuken innan nästa match, allt enligt stadgarna.

Resten av matchen är i stort sett bara ett kaos av stress, hormoner och besvikelser blandat med hopp. NK BK ökar på ledningen och KJ kämpar in i det sista att utjämna. Nära kommer dem men tillslut blåser domaren i sin lilla pipa och nederlaget är ett faktum. Röster har dock höjts på Facebook att vi bör vara nöjda med våran prestation och undertecknad kan vara böjd att hålla med. Just nu är besvikelsen tung och svetten svider i anus, men allt det kommer gå över efter en dusch och då kommer livslusten komma tillbaka. Nu blickar vi framåt mot nästa match. Då skall lägen förvaltas mycket bättre om det så kräver en påse is i kalsongerna och en stridsrunk i halvtid. På återseende.


// Förste referatskrivare Rivjärnet   


 

 

-Hem-
-Forum-

 

Nu kör vi!

Wohooo! Innebandydags! Vi har förlorat ett helt koppel av spelare: Mattias Pettersson är knäskadad, Tobias Ohlsson har flyttat och Josef Carlsson har fått kondylom. Men vi har värvat smart! Dels går Johannes Pettersson upp som forward så att Jonas Stenberg kan återvända i kassen. Och så förstärks laget av rivigheten själv Victor Lindgren och Nu-vinner-vi-ligan-Per. Alltså Nordmark. Per Nordmark.

 

// Joel

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs gärna 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 och 2014 års matchreferat, dom är schtygg!

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Bilder
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll