Slut för i år, tack för i år!

Efter en säsong som innehöll både höga toppar och djupa dalar återstår bara att tacka alla spelare som slitit o kämpat iförda den lila tröjan i år. Självklart satsar vi igen nästa år. Hoppas alla kan vara med då också!

Här presenteras de lyckliga vinnarna av årets omröstning!

Josef Carlsson
Årets utespelare, forward & bollkonstnär
Eric Grundström
Årets köttskalle, slitvarg & taktiker
Joel Hultdin
Årets back
Jonas Stenberg
Årets målvakt
Daniel Bäckman
Årets inhoppare
Anders Edstedt
Årets komet
Isak Hultdin
Årets kamrat
Linus Jansson
Årets gädda
Pär Nyman & Magnus Rölin
Årets mest bytesvilliga
Josefs flickvän
Årets supporter
Jakob Vederfors
Årets mest frånvarande
Joel Hultdin, Jonas Stenberg & Linus Jansson
Årets sportsmän

 

-Hem-
-Forum-

 

Dags för den totala slutgiltiga omröstningen 2009!

Klicka dig bara vidare här och gör din röst hörd. Vi måste utse saker och ting!

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Brun7
6 - 7

Vänner! När jag kom hem från dagens match och skulle skriva detta referat fick jag besök av min barndomsvän, husbilsvagabonden Conny D. Naturligtvis ville han veta hur matchen gick. När jag delgav honom detta skakade han bara på huvudet men sade ingenting. Det syntes tydligt på honom att han skämdes. Det var en skam så djup att den upphörde att röra endast förlusten, den skakade själva vår vänskap i grundvalarna.

Den värsta stormen har nu bedarrat, men jag tvivlar på att jag någonsin kommer att rakryggad kunna se honom i ögonen igen.

 
Brun7

Trist att förlora sista matchen. Jag tycker vi hade en del fina sekvenser. Framförallt i början och vid de tillfällen då vi lugnade ner, spelade säkert och försökte hitta och hjälpa varandra. De gånger när vi visste att vi inte hade råd att göra misstag.

Tyvärr gjorde vi en hel del misstag matchen igenom. De bruna ramlade, famlade och burdusade in såna mål som riktiga innebandykännare bara skulle fnyst åt och ignorerat. BP har tyvärr aldrig varit, och jag börjar förlora hoppet om att han någonsin kommer att bli, en riktig innebandykännare. Jag börjar faktiskt misstänka att han leder en kupp för att göra om innebandyn till en kampsport, där mål via hög klubba prisas som föredömligt, och att rumla rakt över motståndarna premieras framför passninsspel eller fina finter.

Det är bara att bita ihop, komma på träningarna på tisdagarna, och inte ge upp hoppet om sporten. Nu har vi gjort bort en bit av den tunga invänjningen och jag tippar på att nästa säsong blir säsongen då fördämningar brister! Välkomna tillbaka då alla! =D

//Isak

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Mike Modanos
2 - 8

Hej alla glada! Det är gött att vara tillbaka i innebandyns fascinerande värld!

Det är alltid med lite mysblandad ångest man emotser en match mot serieledarna, legenden Mike Modanos egna små duvungar och skyddslingar, så även idag! Mitt i allt detta finns också vemodet över att våra gamla slitvargar och kamrater Linus och Mattias inte kommer spela med oss på ett tag, vi saknar dem både på och av planen, mest saknar vi dem dock i omklädningsrummet, hö hö!

 
Mike

För att återgå till ämnet: Vi spelade alltså match. Enligt säkra källor från vissa i publiken vann vi nästan. Nu är ju dock innebandy en match där bara målen, och inte viljan räknas. Hade vi vetat det innan hade vi säkert spelat på ett helt annat vis ikväll. Skjutit mer t ex.

När vi möter ett lag som Modanos märks det allt för tydligt att vi saknar rutin och samspel. När jag sitter på bänken ser jag ute på planen 5 taggade killar mot ett lag. Modanos har bitarna vi saknar: Lugn i spelet, kommunikation, snabba säkra passningar, de hittar varandra. Allt detta bygger på rutin, en grej vi jobbar på. Jag tycker inte förlusen är något att hänga läpp för, även om det känns kymigt att det rann på lite väl mycket bakåt på slutet när vi började vara trötta och desperata. Vi får träna mer tillsammans helt enkelt, och inte glömma att vi inte ens spelat en säsong ihop än.

Kul att se nya ansikten tycker jag! Tack till Danne, Tobias och Johannes som kom och kämpade vid vår sida när nöden var som störst! Jag hoppas vi får tillfälle att bloda ner våra klubbor tillsammans igen vid framtida drabbningar!

Jag åker till Hemavan och kollar om snowboarden fortfarande vill mig väl i helgen, men ska börja styra på ny träningstid nästa vecka. Tills dess hoppas jag att Joel fått ordning på statistiken. Vi ses i mörset!

//Isak

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Vuxna Barn Över 7 BK
3 - 9

Gubbstryk, Kobrapisk och nu även en spark i skrevet av infanter... en hattrick i värdelöshet. Hoppas det kommer ett damlag till serien nästa säsong så att vi kan göra samlingen komplett.

Skämt åsido. De små barnen hade mycket att ge, och lirarna i lila var decimerade och till stor del bakfulla. Nästa steg i satsningen blir nog att införa alkoholstopp kvällen innan match!

 
Barn

Ändå en habil insats av dem som dök upp! Det var sanningen att säga inget lätt motstånd. Speltekniska, fysiskt starka och hyfsat uthålliga. Dessutom hade de bra passningsspel och goda skyttar. Vi hade en tendens att hamna i knäet på Målisbjörn och då fick de chansen att sikta den där viktiga sekunden och panga in hemska rykare i klyk.

Att de sedan hade turen att få in sina slumpskott gjorde inte heller saken bättre. Ett mål via mitt ben, ett mål via Jonas blad, samt ett som sakta letade sig mellan Målisbjörns ben och vispades in i mål.

Vi spelade stundtals fint försvarsspel där vi höll positionerna och avvärjde barnens glada attacker, sen är det skönt att vi får tre tröstmål efter några fina spelsekvenser med Eric och Joel S. Vet inte riktigt hur vi ska lägga upp vårat kontrings/anfallsspel, men vi borde försöka jobba på att komma till fler avslut. Den här matchen visade ju verkligen att ett skott på mål är ett farligt skott.

//Isak

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Mike Modanos
3 - 2

Så mycket sjukt så mycket sjukt så mycket sjukt så mycket sjukt så mycket sjukt
SÅ MYCKET SJUKT!!!


Sa jag att det var sjukt!?!? Vilken dag... Jag gick verkligen och gruvade mig inför vad jag trodde skulle bli en förnedring som skulle knäcka moralen och göra mina glada vänner ledsna!

Hoppet fanns ändå om att göra en bra match. En hjälteinsats som när Rohans tappra hästmän höll Sarumans otäcka orcher stångna i Helms klyfta. Och kanske... kanske ännu en gång få se solen gå upp i öst.

 
Mike

Och vilken dag det blev! Säg den seger som inte smakar bäst, serverad efter nederlag på svidande nederlag. Glöm alla gamla domartabbar! Glöm alla ribbskott, alla hjälmskott och alla ryggskott. Idag betalade fru fortuna tillbaka sin skuld till de slitna hjältarna i lila. Och vi svarade på bästa vis!

Snacka om att träningarna har varit värda. Jag skrattar hånfullt åt dem som satt in sina pengar på aktiemarknaden istället för att hyra innebandyhall. Ge pengarna till oss istället! KJ förvaltar och skapar mervärde!

Det är så många fina stunder vi tar med oss från matchen. Jag får nästan tårar i ögonen när jag ser Linus mata hemåt med brinnande vader, för han vill inte att de ska få göra mål. Skönt att se att kastbytet Mattias/Joel S funkade så fint med säkert spel och glöd framåt som följd. Skadeglädjen är total när jag hör hur deras spelare kvider samtidigt som de försöker stoppa Erics forceringar på kanten! Hjärtat hoppar ur bröstet, slår fjorton volter, och åker in genom örat vid Målisjohans omöjliga hjälteräddningar! Det känns också fantastiskt fint att välkomna in Joel H i målgörarligan, samtidigt som jag stolt konstaterar att han ser ut att börja känna sig hemma som kung i slottet! Jag vet att det inte finns någon innebandyspelare som vill göra mål lika mycket som Anders vill det just nu, och jag vet att om han fortsätter kämpa och få in bollarna på mål som han gör så är det bara en tidsfråga! Innebandygudarna måtte le när de skådar Josefs framfart på planen. Sluta aldrig prestera!

Jag tycker vi sparar "att jobba på"-listan till en annan gång. Nu njuter vi av denna vår första seger!!! More to come! The Raven beware!

//Isak

 

Dags för omröstning!

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Purple Cobras
0 - 1

Matchen vi bara skulle vinna slutade tyvärr med en något snöplig förlust. 0-1 är inte direkt ett innebandyresultat, men trots förlust mot ett av korpens mer skadeglada gäng (Referat från PC: här) så vägrar vi tappa modet!

Kul för Kobrorna att de känner sig så styva i korken efter en uddamålsseger med ett studsigt slumpmål i en 40 minuters innebandydrabbning. Jag ser ändå matchen som ett fall framåt. KJIG:s första match nånsin: 2-12, KJIG:s andra match nånsin: 0-1. Ändå förbättring!

Kobrorna kan anse sig varnade. Revanchen kommer, och det är den som gäller!

 
PC

Tyvärr fick vi då inte heller denna gång smaka på segerns sliskiga honungsregn! Vi får nog vänja oss med att det kommer att serveras extra bitter gröt på menyn en hel del denna vinter. Men hav förtröstan kära vänner: gröt kanske inte är gott, men det bygger karaktär!

Jag tycker trots allt att vi gav ett övergripande positivt intryck mot PC, på bara en match har vi förbättrat både backars och forwards defensiva positionsspel väsentligt, bra jobbat alla! Jag kan inte hålla med Purple Cobras om att de egentligen borde vunnit större. Jag tycker inte vi gjorde så många defensiva missar under matchen förutom den som de utnyttjade och gjorde mål på. Visst hade de några skott nära målet, men på det stora hela var Målis Björn bra med och avstyrde alla farligheter.

Även om vi hittils saknat förmåga att riktigt etablera ett offensivt spel så hade vi en del chanser som lika gärna kunnat bli mål. Jag tänker på Mattias brottning mot målvakten, Anders skott i överdimensionerad hjälm, skott av Linus, Per och Josef som ville in, men tyvärr bräckte.

Vi måste jobba på vissa saker.
1. Löpningarna:
Vi har inte råd att låta motståndarna få alla bollar som inte går rakt på våra små blad. Vi måste ta striden och kuta järnet. Det blir mindre jobbigt i längden att vara först på bollen och kunna lugna ner än att glida in som tvåa hela tiden och måsta ställa om till försvar. OK om vi bara orkar göra någon sån löpning per byte, men må så vara, vi har gott om avbytare!
2. Lugn: Samma som förra matchen. Vi måste inte alltid tänka framåt, vi kan spela runt bollen tills vi hittar en lucka, en bra löpning eller skottläge. Forwards uppgift är att turas om att göra sig spelbara medan den andra håller djup. Enklast är om bollföraren utmanar från kanten och medspelaren gör sig spelbar centralt eller går på retur. Stöter försvararen på bollföraren öppnas möjlighet till inspel, och tar han markering släpps bollföraren på skott. 3. Avslut: Vi måste helt enkelt få fler skott på mål ifall vi ska göra några mål. Alltså fler skott och mer krig framför mål!

Mer träning kommer. Peace out!

//Isak

-Hem-
-Forum-

 

Trevande debut av KJIG

Okej. Jag orkar inte ens försöka vara rolig, ska gå rakt på sak: Det finns kvalitéer i vårt lila lag, och det finns saker att förbättra. Vi är de facto unga, starka, villiga och peppade. Det vi saknar just nu är matcher i kroppen och disciplin. Det kommer.


Jag tycker nästan att det var skönt att få lite hederlig pisk av rediga män med mage och flint! Man har ju blivit lite bortskämd med segrar under det gångna året, och jag tar hellre kallduschen i innebandydebuten än i fotbollsslutspelet. Hyfsad första havlek som Linus påpekade. Några lärdomar som vi tar med oss till nästa match:

 

Snabbare byten. Det är så sjukt förödande att sitta och få träsmak och stelben mellan insatserna i en sport där man inte får hamna en meter efter motståndaren.

Taktik. Vare sig det rör sig om huruvida vi ska spela zon eller man-man i backlinjen, eller om vi ska checka högt eller ligga lågt i låda och vänta in kontringslägena så måste vi helt enkelt bestämma oss och sedan försöka få in det i skallen och kroppen. Det är ju inte så att vi är direkt kända för att vara ett gäng renegades där alla spelar fri roll sen innan, så jag tror nog på att köra motsvarande taktik som varit så välgörande för KJFG. Dvs. lura som snikna gäddor i vassen, utnyttja motståndarnas missar och spela för laget.

Lugn. Mattias födde en idé om att stoppa ner de bollskickligaste spelarna på backplats för att kunna spela runt och bygga spelet bakifrån. Det ligger nåt i det. Jag tror vi kommer förbättra oss mycket när vi börjar komma in i spelet och kan känna lugnet i att passa runt och hålla i bollen. Ilskna powerforwards som sticker som illrar på kontringarna och biter fast bollen vid motståndarnas sarghörnor, för att sedan spela tillbaka till den andra forwarden, eller en back som kommer på skott kan vara ett mysigt uplägg för de lila herrarna på en innebandyplan förutspår experter.

Kul. Glöm inte: Innebandy är kul. Det är bara att förlora som är tråkigt =)

// Fisak-Grisak

 

-Hem-
-Forum-

 

Spelschemat lever!

Nu jäklar är spelschemat uppe, och som vissa dagdrivare (Mattias) redan lagt märke till så spelar bland annat Purple Cobras i vår division. Det kommer bli åka av! Spelschemat hittar ni under fliken 'Spelschema', fast ni får lov att klicka er vidare därifrån till den glada sidan svenskidrott.se via en läcker länk. Det ordnar ni. Annars blir jag rädd.

Annars spelar vi vår första match mot ett smutsigt lag som heter Sideshow den 13:e oktober. Låtom oss försöka hinna träna någon gång innan dess, för annars kommer det nog bli riktigt hemskt för alla inblandade. Utom för Sideshow.

Lev och må until further notice!

// Fisak-Grisak

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Innebandygemenskapen
är ett bloody faktum!

Morsning alla innebandyfreaks! Har ni inte lagt till denna sida som startsida ännu så gör det NU!

Fortfarande har inget spelschema kommit, men säsongen börjar som sagt 1 okt o fortsätter till mars. Matcherna kommer spelas på lite olika dagar, med fredagar som enda fredade dag.

Här är truppen:
Isak Hultdin
Sven Björkland
Jonas Stenberg
Magnus Rölin
Linus Jansson
Mattias Pettersson
Petrus Sjövik
Josef Carlsson
Erik Grundström
Joel Samuelsson
Jakob Vederfors
Per Nyman
Anders Edstedt
Joel Hultdin

Totalt 14 pers alltså. Kolla in Truppsidan för att bekanta dig mer med alla glada vänner!

Med 14 personer blir laganmälan+depositionsavgift 308:- per skalle. Vänligen sätt in på mitt konto, nr: 8420-2 124.503.305-3 så bockar jag av er. Glöm inte skriva namn alltså. Ha det phett!

//Fisak-Grisak

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 
 
  Spelschema
  Tabell
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll