Nu finns omröstningarna för den gångna säsongen här!
Se för fan till att rösta !

Referat:

Kung Jens IG – Nomura IF
5 - 7

Hur skriver man ett referat om en match som spelades för väldigt länge sedan och som väcker ohyggligt smärtsamma minnen till liv?

Matchen som bara inte fick förloras, Kung Jens första innebandyslutspelsmatch, Matchernas match, även Matchen i Matchen. Undertecknad har i alla fall ingen aning. Kanske är det därför som denna efterlängtade text kommer många månader efter sista inlämingsdatum.

 

Jag har med hjälp av hypnosterapi och tvivelaktiga droger i alla fall fått tillgång till små minnesfragment från matchen. Så även fast detta inte blir ett referat per se, kommer oinitierade få en liten blick över det fruktansvärda som skedde den där ödesdigra dagen.

Kung Jens skulle möta Nomura i semifinalen i World Korpen Innebandy Championship säsongen 10/11. Kung Jens hade gjort sin bästa säsong i mannaminne och en välförtjänt final låg inom räckhåll. Det tuffa matchschemat hade dock tagit ut sin rätt på de lönnfeta rackarna i KJ och Nomura kunde medelst tur och illaluktande armhålor snå vinsten från våra hjältar. Askungensagan slutade i tandagnisslan och förbannad gråt. Det är allt jag minns.

Det måste dock tilläggas att Joel "Gingerinnebandykid" Hultdin tillslut fick spela forward. Han hade sugit av halva laget plus domarna för att få prova på det bara en match och i sista matchen för säsongen gav vi andra med oss. J Hultdin visade i denna match varför han förtjänade en uppflyttad plats. Attackinnebandy med en touch av fotbollsmörsh ala Paul Gascoigne och den där Gingern som whinar på Youtube visades upp. Både mål och assists noterades av Hultdin och nu har han fått nog med beröm för två säsonger.

Det är dags att summera både matchen och säsongen som helhet. Det som kännetecknar både matchen och säsongen är en kämpavilja och spelglädje, som räckt längre än någonsin, men inte hela vägen. Det har varit en fantastisk resa med lika delar tårar och glädetjut. Jag hoppas vi fortsätter så här, fast lite mer och bättre nästa säsong.

Undertecknad har haft mycket roligt med att slita ihjäl sin otränade kropp på plan för att sedan skriva litterära mästerverk efteråt. Detta kommer jag fortsätta med så länge jag har mandat för det. Nu väntar sommaren som i avsaknad av innebandy bjuder på ännu större njutningar. Ha det så bra alla i laget så ses vi nästa säsong. Feta och deprimerade. Må väl!

// Anders "Rivjärnet" Edstedt

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Tuppkams H-vete
7 - 4

Sista matchen för säsongen spelades en ljvulig torsdagkväll den 24 Februari 2011. Kung Jens kom till Nolia med en bit vemod i hjärtat, men även en pepp som gjorde luften elektrisk. Ingen var dock mer peppad än Anders som hade en match i matchen att klara av.

Bergsgeten Magnus låg nämligen på samma poäng och det gick inte för sig. Läs vidare för att få reda på hur det gick!

 

Anders gjorde två mål och klår Magnus med råge! Booya! Så, nu är det avklarat och vi kan gå vidare till vad som hände under den riktiga matchen.

Laget som skulle krossas kallade sig Tuppkams H-vete. Enligt våran källa nära laget var deras lagkapten med om en traumatisk upplevelse under tonåren som innefattade könshår, rakhyvel och tuppkam, därav namnet. Mer än så vet vi inte i dagsläget. Jo en sak till visste vi; T-HV kom till matchen med 0 poäng i bagaget så Kung Jens kände sig ganska självsäkra.

Ni som följt laget under åren vet dock att när Kung Jens blir självsäkra kan motståndarlaget göra mål. Det gjorde de också. Fyra stycken, av en och samma spelare. Kung Jens var som vanligt bättre hela matchen och ändå fick de slita för att vinna.

Som tur var var medelåldern i T-HV ca 68 och Kung Jens med sitt unga virila lag sprang som dårar hela matchen vilket tröttade ut gubbarna. Förutom lillpajken i T-HV som gjorde alla deras mål, han var pigg. Den gråhåriga gubben i T-HV ska dock ha en eloge för att han fortfarande spelar tuff korpeninnebandy vid stabila 94 år ung.

Desto tröttare T-HV blev, desto fler mål öste målmaskinen Kung Jens in. En vilja av stål och Sveriges bästa lagmoral var som vanligt vinstreceptet. Det är svårt att hitta ord för hur bra Kung Jens spelade idag och referatskrivare Rivjärnet blir nästan lite fuktig i ögat när han tänker på sina medspelares insats. Att ligga under hela matchen och ändå vinna med tre mål i slutändan är någon sorts bragd. Att göra detta i för små tröjor som legat på Magnus balkong och utsatts för mer fågelskit och luftföroreningar än man kan föreställa sig gör saken ännu mer otrolig.

Det börjar bli dags att avrunda detta referat för timmen är sen och Starcraft 2 väntar. Så för att summera: Magnus är ägd, Tuppkams H-Vete blev ännu mer ägda och nu mörsar vi sönder i slutspelet! Adieu!!

// Förste referatskrivare Anders "Rivjärnet" Edstedt
(tvåmålsskytt i ovannämnda match)

-Hem-
-Forum-

 

Matchreferat Torsdagen den 17 februari 2011

Kung Jens spelade en innebandymatch mot något lag. Kung Jens vann.
Motståndarna grät, Kung Jens skrattade. 

//Andre referatskrivare Osthyveln

Dagens fråga: Var är Anders?

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens vs Gay Erotisk Hälsovård - En kvalitativ studie i episk innebandy
av: Förste referatskrivare Rivjärnet
4 - 4

Inledning

Länge har Kung Jens kämpat med att hamna på en respektabel plats i korpens division 4 i innebandy. Forskning har dock visat på att Kung Jens motståndare objektivt sett varit på en lägre skicklighetsnivå än Kung Jens (Dawson, 1870). Den här studien kommer titta närmare på en match som spelades måndagen den 7 Februari 2011 och undertecknad hoppas kunna visa på att Kung Jens förtjänar en förstaplats i tabellen.

 

Syfte

Öka allmänhetens förståelse över hur svindlade bra Kung Jens kan vara när de har en bra laguppställning och visa att även fast man har hela laget utvisat samtidigt så kan man spela lika mot serieledarna.

Frågeställningar

För att uppnå syftet har fem frågeställningar formulerats:

Är Magnus lika skäggig där nere som där uppe?

Varför har korpens domare allvarliga mentala defekter?

Är Anders mål det snyggaste säsongen 2010/2011?

Bör Kung Jens i fortsättningen spela med fler än två spelare på planen eller inte?

Är denna likamatch den bästa match som Kung Jens gjort?

Metod

För att lösa uppgiften har en match mellan Kung Jens och Gay Erotisk Hälsovård observerats och iaktagelser har antecknats löpande.

Resultat

Observationer visar på att Kung Jens kom till matchen hoppfulla då mången spelare hört Kapten Isaks rop skalla via sms och anslutit sig till truppen. Även många spelare som länge varit Kung Jens största fans men aldrig tidigare spelat med laget tog plats i laguppställningen vilket gladde undertecknad. Det var tydligt redan efter några minuters speltid att Kung Jens inte lät sig intimideras av de blåklädda serieledarna och snabbt kom så ett välförtjänt ledningsmål signerat Joel "poängkung, hur gick det till?" Hultdin. Ett ganska löst skott smet förbi en skymmande Anders framför mål, via en GE-klubba och in bakom en skakig målvakt.

Studier gjorda av Riksidrottsförbundet, (2000) har dock visat på hur mycket tur lag som spelar mot Kung Jens kan ha, och det var tydligt att så var fallet även i denna match. Det stod inte 1-0 länge förrän GE lyckades lirka in reduceringen bakom inhyrda supermålvakten Charles, eller Challe, eller Charlie som han även kallas.

2-1 till Kung Jens kom lägligt kort därefter. Eftersom undertecknad gjorde målet och undertecknad inte gillar att skryta eller förhäva sig själv kommer det bara konstateras att det är ganska givet vilket mål som kommer bli årets mål på nästa Idrottsgala.

GE:s tur höll dock i sig och det var tydligt att de själv skämdes lite för att de återigen lyckats kvittera oförtjänt. Martin "Inhyrd" Martinsson tyckte det var dags att ge Kung Jens ledningen strax därefter så därför gjorde han 3-2.

Nu blev det tydligt att Kung Jens tyckte matchen gick för lätt och eftersom de är medkännande och älskvärda spelare började man ta utvisningar titt som tätt för att matchen skulle bli lite jämnare. En ovanlig taktik som undertecknad tyckte verkade helt klockren. Efter att domaren blåst i sin pipa så mycket att han var lika blå i ansiktet som Reinfeldts ollon, hade Kung Jens plötsligt två spelare på plan mot fyra motspelare. Det var givetvis bröderna Hultdin som tacklade denna önskvärda utmaning och utförde ett föredömligt arbete. Matchen blev lite jämnare och man såg tacksamheten hos GE och deras inhyrda stjärtgossar från Ukraina som agerade som hejjarklack. Resultatet av alla utvisningar blev ytterligare en kvitering av GE så ställningen var 3-3.

Domaren fick tyvärr mersmak av allt blåsande, troligen för att han var van vid att suga så mycket så han blåste lite mer än Kung Jens tänkt. Detta gjorde att GE för första gången i matchen tog ledningen. Kung Jens är som studier visat (Pärvi, 2010) lagmoralens högborg. Efter klapp-klapp spel signerat den dödliga trion A Edstedt, I Hultdin, P Nyman kunde Kung Jens kvittera till 4-4 med några ynka minuter kvar av matchen.

Edstedt fick tyvärr enorma skuldkänslor när han såg de uppgivna ansiktena hos GE:s spelare och tog därför med cirka 2 minuter kvar av matchen en styggt snygg utvisning då han smygande hoppade in på plan när det redan var 4 spelare ute. Domaren vände sig om, tittade med ett vackert leende på Edstedt och förde sin utslitna visselpipa till munnen och återigen fick det lila laget spela boxplay. Tyvärr utnyttjade inte de blåa stjärtgossarna powerplayet och matchen slutade 4-4 till Kung Jens.

Slutsats

Kung Jens är det bättre laget och bara oturliga omständigheter har gjort att de inte leder tabellen. En annan viktig slutsats är att Magnus är len som en babyrumpa där nere.

Referenser

Dawson, J. (1870). Korpen innebandy och dess lustiga spelare. Studentlitteratur: Lund
Riksidrottsförbundet. (2000). Tur och otur och Kung Jens. www.rf.se hämtat 2011-02-07
Pärvi, P. (2010). Kung Jens och moral. Libris: Stockholm

//Förste referatskrivare Rivjärnet

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – LKAB Schakt 13
1 - 4

Alltså vart är världen påväg. En trevlig president som Mubarak är påväg att bli störtad och Kung Jens förlorar stort mot
några jävla gruvarbetare i gula tröjor.

Det lustiga är att LKAB är ett riktigt jävla pissigt lag, men har man en målvakt som lottoräddar varenda skott så kan det gå vägen ändå. Vissa röster ansåg efter matchen att Kung Jens kunde presterat mer, men undertecknad tycker att de personerna bör uppsöka ett sjukhus och be om en dödlig injektion av HIV-smittat blod.

 

 

 

Kung Jens både borde ha vunnit, förtjänade att vinna och vann (den moraliska vinsten alltså).
Magnus Skäggbiffen Rölin visade framfötterna när han vid ställningen 0-2 petade in reduceringen, Kung Jens enda mål i matchen. Det kunde dock ha blivit 15 mål till för Kung Jens om inte röklungan Edstedt, nyligen tillfrisknad från "manflue", missat öppna mål och frilägen stup i kvarten. Det ska dock påpekas att Edstedt utsågs till matchens lirare av Edstedt själv.

Värt att notera med den här matchen var att vi hade en Bult i mål. Dr Jonas spelade svikarkortet och lämnade sina enda kompisar i sticket så en sjuklig Isak motade bort bollarna istället. Man såg tidigt i matchen att Isak och bollar går bra ihop då han bara släppte in turskott från motståndarna. Vem som kommer fylla målvaktsrollen i framtiden vet bara Björn Ranelid, och han vägrar berätta.

Kung Jens har nu förlorat två matcher i rad och innebandysverige gråter. Hur ska detta sluta? Vad som än händer kommer dock Kung Jens göra sin bästa säsong någonsin och bör känna stolhet över vad som presterats hittils. Nu gäller det bara för laget att börja träna lite jävla mer regelbundet och att alla dyker upp på alla kvarvarande matcher och ger jävlart järnet. Nu kör vi!!! Superkuken!

// Förste Arge Referatskrivare Rivjärnshelvetet

 

-Hem-
-Forum-

 

Kung Jens IG – Nomura IF
3 - 6

Tung förlust mot Nomura =(

 

// Isak

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Club Asäl
7 - 4

 

Efter ett juluppehåll fylld av dekadens och skinka var det dags för en hatmatch mellan Kung Jens och Club Asäl.

Båda lagen såg ut att lagt på sig flera kilo fett, skillnaden var att Kung Jens vet hur man gör övervikt vackert. Detta skulle vara avgörande för matchresultatet.

 

Kung Jens kom till Nolia med ett långt ifrån toppat lag. Även fast Anders var med var det svårt att inte känna sig lite orolig. El Capitane Isak da Bult saknades pga sjukdom, stridsmaskinen Per da Tank var även han frånvarande. Sist men inte minst lyste målvaktsgeniet Jonas da Wall med sin frånvaro. Det är mycket möjligt att det var fler viktiga spelare som saknades men för att den här texten inte ska bli för lång bryr jag mig inte om dem.

Kung Jens såg tidigt i matchen rött eftersom Clubbas tröjjor var röda. Detta var dock till Kungarnas fördel då de snabbt petade in två mål. Värt att notera är att Magnus gjorde ett vackert mål på assist från Anders, hans första assist sedan Kung Jens gav sig in i innebandyvärldens snårskog. Clubba hade dock en lång sate till spelare som ensam gjorde matchen intressant. Killen fick ofta skjuta fåniga turskott som var otagbara för inlånade målvakten Linus. Vid halvtid stod det 3-3, även fast Kung Jens visat att de var bättre på att spela med några extra kilo julfett.

När andra perioden började hade Anders vart på toa och kissat och kände sig extremt taggad på spel. Detta smittade av sig till resten av laget som började prestera på en helt ny nivå. Clubba blev mer och mer utspelade och tillslut kom så målen för vårt favoritlag. Herr Grunkmeister hade tydligen tittat på innebandymål på Youtube innan han dök upp till matchen för han fick verkligen igång målskyttet denna match. Det är nästan omöjligt för innebandygeniet Tobbe Ros att inte noteras i målstatistiken. Hans hand var äntligen hel igen och domaren fällde en tår av lycka över hur vackra mål som producerades av den blonde lilla pojken.

Clubbas långe stjärnspelare
ville dock helst inte förlora så han tog och gjorde något till mål och verkade extremt nöjd med sig själv. Det var dock inte Clubbas dag idag eftersom Kung Jens stod för motståndet. När matchen var slut var det verkligen rätt lag som hade vunnit och alla på plats tyckte det var en rättvis seger.

// Förste referatskrivare Herr Brün

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Köttmuren
4 - 2

Det var kamp om andraplatsen i tabellen och gratis fellatio av domaren i helgens höjdpunkt:

Kung Jens vs Köttmuren.

 

De gröna jävlarna i Köttmuren ställde upp med ett labilt lag mot de lila patriarkerna i Kung Jens. Det fick de tidigt betala för. Redan efter några minuter får Mr Grunk en smörpass av Hultdin den yngre och 1-0 är ett faktum. Bara minuter senare visar Kapten Krokros att man inte behöver vara sämst bara för att man är en krympling. Kroken får bollen framför mål, snurrar upp backen med sin fungerande hand och vispar in bollen bakom en förbannad målvakt. Efter en sådan drömstart kände hela Kung Jens att: Nu står det 2-0. Inspirerad av Rosens mål börjar Kung Jens mest älskade spelare, Rivjärnet Anders, känna att det kanske är lika bra att utöka. Det är precis det han gör efter fått en pass framför mål av Magnus, numera känd som Vargen i blockbustern Vargjakt.

Efter tre snabba mål börjar krafterna i vårat favoritlag sina en aning. De få avbytarna får vissa otränade forwards att flämta efter syre. Och så kommer då reduceringmålet, det första av två turmål som Köttmurrorna får in. Jag säger turmål eftersom det krävs extrema mängder tur för att få in en boll bakom Kung Jens pizzagravida stormålvakt Jonas. De osportsliga grönklädda asen jublar högre än vad Arbetsmiljöverket tycker är lagligt och domaren tar sig för öronen och tänker: Varför i hela helvetet började jag döma korpeninnebandy?

Det märktes tydligt på domaren hela matchen att klimakteriet hade börjat ställa till besvär och det var inte bara en person som fick veta att han levde. Stärkta efter reduceringsmålet börjar Köttmuren göra skäl för sitt namn. En snabb kontring ger ett snöpligt 3-2 mål.

Men moralen i Kung Jens är känd från New York i väst till St Petersburg i öst. Backstjärnan Joel Hultdin gör sin berömda fotbollsinnebandyforcering från egen planhalva och visar med sitt 4-2 mål varför han ens får vara med i laget. Efter det är matchen i stort sett över och Kung Jens tryggar sin andraplacering i tabellen och går nöjda hem, förvissade om att hur mycket Kött som än slängs på dem kommer de lila alltid att vinna.

// Förste Referatskrivare Rivjärnet

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – BK Rebel
4 - 4

 

I Sverige startade det första innebandylaget 1645. Det hette Ordinari Bollklubbs Tijdender. Det finns fortfarande kvar under namnet BK Rebel.

Rikskanslern Axel Oxenstierna var initiativtagare till laget. Statsledningen ville att laget skulle spela enligt ett av riket godkänt spelsystem.

Generalspelmästaren var direktör för laget och spelsystemet kontrollerades av statsmakterna. Under nästan hundra år var Ordinari Bollklubbs Tijdender det enda innebandylaget i landet och hade monopol på sporten.

 

Under 1600- och 1700-talen var censur ett vanligt sätt för staten att ingripa och kontrollera hur innebandylagen betedde sig. Detta blev särskilt tydligt i samband med krigen, t ex trettioåriga kriget (1618-1648)

Mot slutet av 1700-talet mildrades censuren i flera europeiska länder och som första lag i världen införde Kung Jens IG ett fritt spelsystem 1766. Detta garanterade frihet från statliga övergrepp samt offentlighet åt lagets handlingar. Tröskverkets Grundströms statskupp i augusti 1772 satte emellertid stopp för frihetstidens liberala syn på innebandy. Under tröskverksväldet och fram till 1809 avskaffades den fria spelstilen och det blev nästan omöjligt att hinna med någon speltid på träningarna.

Spelartrupperna var små. Ett fåtal lag hade en trupp på fler än 6 spelare. Men varje spelare användes emellertid betydligt flitigare än idag. Spelare lånades ut och cirkulerade bland vänner och bekanta. De första innebandyspelarna började framträda som yrkesgrupp i mitten av 1700-talet. De fick nu betalt för sitt slit och lagen började anställa massörer och tränare till sina organisationer. De politiska partierna (hattarna, mössorna och hovpartiet) betalade gärna innebandyspelare som var villiga att ställa upp på deras sjuka fantasier. Och här är vi idag.

// Isak

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – LKAB Schakt 13
5 - 1

I sista minuten, med två glas vin innanför västen och med pluskan sprängfylld med penninga kom jag till match idag. Ivrig var jag, på att säkra serieledningen och klättra i poängligan.

Med poängligan gick det sådär för min del, men vilken bra match vi gör! Jätteskönt att se att alla börjar komma till rätta i sina roller på planen, och att vi spelar!

 

Hurra hurra för oss! Roade mig med att kolla historiken, och i och med denna match har vi slagit nytt lagrekord! Vi har nämligen 4 matcher utan förlust! Inte bara utan förlust, vi har ju faktiskt vunnit 4 matcher i rad!

Som utlovat ska ni få sätta in pengar till mig nu. Eftersom vi ser ut att vara 13 personer som tänker spela denna säsong så blir det 554:- per skalle. Dessa :- insättes på följande Swedbankkonto: 8420-2 124.503.305-3

Glöm inte att skriva namn, och glöm inte att själva dra av för när ni lagt ut pengar till domaravgifter! Väl mötta på Sporthushallen på måndag för stenhård och gratis träning tillsammans med Sandåkern!

// Isak

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Nomura IF
9 - 2

 

Kung Jens IG tar hem kampen om serieledningen!

"Hade jag vetat att det skulle gå såhär lätt hade jag stannat hemma på sofflocket istället" sade kvällens coach Tobias Rosqvist till hungriga reportrar efter matchen.

 

Att ligga i serieledning är inte något rävarna i KJ, som slutade 6:a i serien 2009 och 7:a 2008, är vana vid. Det ska bli intressant att se hur de klarar av att axla denna nya mantel i kommande omgångar.

Nomura IF, som risat både BK Rebel och Tuppkams H-vete valde att använda en defensiv taktik och snabba omställningar i sitt spel. Detta fungerade inte så väl mot ett Kung Jens som pressade högt samtidigt som de säkrade hemåt. Kung Jens checkande kedja med Rölin och Pettersson gjorde storstilad comeback för säsongen och gav inte Nomurabackarna många lugna stunder. Ett par vassa chanser producerade de också och Pettersson noterades för två poäng i sin första match för säsongen.

Slitvargen Grundström fick chansen att bevisa sig på forwardsplats tillsammans med Kung Jens poängkung Carlson, och tog den! En assist och en delikat styrning på ett backskott gav Grundström två poäng i matchen. Carlson, Nordmark och Hultdin d.y. frustade alla runt som vilda bestar och kämpade hem fyra poäng var mot ett alltmer frustrerat Nomura IF.

Kung Jens hade vissa svackor med vimsigt zonspel och tempofattigt passningsspel, men de hittade tillbaka och uppvisade stundom några riktigt fina spelsekvenser. ÖVerlag visar Kung Jens en uppåtgående trend, och de gjorde en av sina bästa matcher hittils.

 

// Isak

 

-Hem-
-Forum-

 

Dags att dra igång karusellen!

Jihiiiii! Man blir alltid lätt euforisk när det är dags att skriva de första skälvande raderna för säsongen på denna sida! Som vanligt är vi ute i sista stund med laganmälan och sånt. Detta bara för att hålla Korpen-Kim på halster så att han inte ska mopsa upp sig så mycket.

Kung Jens Innebandygemenskap är däremot ett lag som mopsar upp sig rejält i år! Detta tack vare ett antal nyförvärv som skulle göra själve Håkan Wirtala grön i plytet av avund!

Introducing:

Viktor Lindgren Per Nordmark Tobias Rosqvist

 

 

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs gärna 2008 och 2009 års matchreferat, dom är schtygg!

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Bilder
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll