Säsongen är över!

Resultatet hittar du här!

Referat:

Kung Jens IG – Blixtbollen
10-5

Sista matchen för säsongen. Ett Kung Jens som gått som en halvgammal Saab genom säsongen och inte riktigt presterat på den nivå som BP förväntade sig. Man möter tabelljumbon, ett Blixtbollen som har fler tjejer i laget än Tobias har i sängen.

För er som inte var med (vars var ni någonstans?) så var det här en sådan match man drömmer om, och vaknar med ståfräs. Ni vet ett sådant där riktigt järnhårt vrålstånd som är smärtsamt skönt.
  UMIA

Kung Jens kunde riktigt flexa ut musklerna i den här matchen, så de tighta lila tröjorna nästan sprack. En ursinnig första period gör killarna i Blixtbollen gråtfärdiga och deras tjejer menstruerande. Kung Jens är dock vana att se tårar och blod blandas till en geggig röra. Vissa i laget började tycka synd om motståndarna, men kapten Joel ”Daddy-O” Hultdin visade att faderskapet inte gjort hans hjärta det minsta mer mänskligt och beordrade oss vanliga dödliga att: ”Medkänsla, det kan ni lämna på bänken!”

Första perioden avslutas, och trots att Kung Jens dominerat å det grövsta har Blixtbollens alfahanar ändå lyckats klämma in några mål, friskt påhejade av de knullfärdiga honorna. Andra perioden skulle visa sig bli en tour de force i innebandy från Kung Jens sida.

Lekstugan fortsätter. Anders ”Rivjärnet som lurar i månskuggan” Edstedt hade, efter tjugo långkokningar av innebandyklubban, en överjordisk hook på bladet och visade att man inte kan stava till poäng utan Anders. Det spelade ingen roll hur dåligt läge han hade, bollen letade sig girigt in i målet, som Sol dras till bröstet. Såklart fanns det andra spelare i laget som också presterade, men undertecknad vet att de personerna redan vet att de är duktiga och inte har lika stort bekräftelsebehov som undertecknad.

BP blåser i visselpipan efter att ännu en gång grymtat sig igenom en match där han dömt fel inte första och inte sista gången. Säsongen är över. Ett Blixtbollen är krossat, och Kung Jens börjar förbereda sig för varmare tider med både sorg och lycka i själen. En mittenplacering i tabellen vittnar om ett lag som är snyggast, men inte alltid bäst.

En Linus ”Grävlingskuken” Jansson sa till undertecknad efter match att han önskade en krönika över den gångna säsongen. Undertecknad heter dock Anders Edstedt, och inte Albert Svanberg så Linus får leta någon annanstans efter sin jävla krönika. Det som kan sägas sammanfattningsvis är att vafan hamna vi inte etta i tabellen för? Vars brast det någonstans? För lite lagrunk, brist på tigerbalsam, dålig hejjarklack, det kan finnas många anledningar. En sak som är säker är att till nästa säsong duger det inte att inte vinna. Man spelar korpinnebandy för att få tjejer, och tjejer får man inte om man förlorar. Undertecknad vill se mer jävlarannamma, mer träningar, ännu mer moral, så ska vi nog se att nästa säsong blir något att skriva sånger om.

Jag hoppas alla tar hand om sin kropp över sommaren, deffa ner 10kg och kommer stenhårda och vrålhöga på steroider till nästa höst så ses vi då! Stora kramar från Anders ”Rivjärnet” Edstedt (noterad för tre poäng i ovannämnda match).      

// Anders ”Första Referatskrivare” Edstedt

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Lag Ove Sundberg
3-8


"Det är inte innebandyn som älskar oss, det är vi som älskar innebandyn."

Powerbacken Joel Hultdin dånar ut över sina medkämpar och blödande bröder i halvlek, men slaget är redan förlorat.

De sträcker istället på sig i längtan efter något annat, något utöver dem själva och utöver denna enda match vars utgång redan är avgjord, ristad i  den eteriska sten som utgör de krönikor i vilka Kung Jens för evigt är inskrivna.

  UMIA

Så som kärleken gör. Och deras längtan blir hetare ju mindre den besvaras, deras förtvivlan djupare ju mer de förstår att de är övergivna. Att de är älskade av ingen. Men trots 3-8 mot Lag Ove Sundberg, och trots att spelets sanna ansikte valt att visa sig just idag, står dem åter hundra segrar som just nu är förtvivlat tysta. Trots detta gror ett hopp. Men just nu, på djupet av den botten vars blanka sjungande yta heter seger, i mörkrets skugga, finns de.

"Vad är djupt som saknad, som obesvarad kärlek ", säger han, kaptenen, innan han lämnar planen och våra självande hjärtan.  

// Hampus Holm

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – UMIA
3-7

Kanske påverkade resultatet i matchen innan (SOS 94 besegrade Jean-K Van Damme och minskade därmed Kung Jens slutspelschanser ytterligare), kanske stod inte stjärnorna rätt, kanske var det bara inte vår dag?


Inför en fanatiskt publik börjar vi i alla fall första halvlek ganska bra. Trots att vi får inrikta oss mycket på försvarsspel så sticker vi upp emellanåt med några farliga chanser och halvtidsresultatet, underläge med 1-2, känns både rättvisst och framför allt, fullt möjligt att hämta upp!

  UMIA

Dessvärre börjar andra halvlek inte lika bra, några enkla och turliga baklängesmål tillsammans med att tröttheten börjar göra sig påmind i ben och huvud gör att UMIA snabbt drar ifrån till 5-1. Dessvärre lyckas vi inte hämta upp detta underläge trots fortsatt farliga chanser, matchen slutar 3-7 och därmed är Kund Jens slutspelschanser helt borta för denna säsongen.

Kanske var det bara så, hur hårt det än känns att säga, att just den här gången var tyvärr UMIA det bättre laget? Eller nej… domaren var mutad (jag såg nog hur UMIA gav honom en hundring innan match), motståndarna dopade och när det dessutom blåser motvind och planen lutar nedför mot vårt mål, då finns de inte mycket att göra.

/ Tobias "Klyk" Ohlsson

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Blixtbollen
7-6


I en match där ett toppat Kung Jens ställs mot seriens stryklag Blixtbollen så förväntar man sig inget annat än vinst, och åskådarna förvånades inte det minsta när joel slog knut på motståndarna då de blev så chockade över hans apelsinformade huvud att de spontanprolapsat och snurrade ihop sina tarmar i sina tafatta försök att hänga med i hans snurrar och kroppsfinter. Målen sprutade in bakom en förvirrad målvakt i blixbollens kasse och Kung Jens gör en fin första period. 

  UMIA

Då bedrövelsen och tarmtrasslet lagt sig för Blixtbollens sida kom dock matchens stora överaskning. Till publikens, domarens och alla deltagande Kung Jensares stora glädje hade Joel och Dawid i pausvilan överlappat varandras förhudar över respektive ollon och lyckats docka sina penisar för att bilda en powerbackduo. Med sin symbiotiska förening åstadkom de i efterföljande period en legendarisk insats som köttmur och täckte varenda skott som de desperata motståndarna skjöt iväg för att förhindra ännu ett bittert nederlag. Anders Edstedt lyckades på 40 minuter genomföra två passningar vilket var nytt personbästa och till det säger vi alla ett stort grattis!

/ Bror "Multitool" Lander

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – UMIA
4-6

Innebandy är en komplicerad sport. Vid första anblick ser det ut som världens lalligaste sport och tankarna går till småskolebarnens tafatta och fumliga lekar med boll på lunchrasten. Forskare på universitetet i Leipzig publicerade 2007 en forskningsrapport som kom fram till att innebandy är ”rätt gay” (Mendel, 2007).

Gräver man lite djupare och tittar lite noggrannare på vad som ser ut som åtta frustande tjurar som rusar fram och tillbaka så ser man det delikata, precisa och väl avvägda fulspelet som är innebandyn. 

  UMIA

Gång på gång tycks samma scenario spela upp sig inför den jublande publiken på Kung Jens matcher. Vi har ett bra spel som då vi hittar lugnet och rörelsen är helt fantastiskt. Men då motståndarna börjar spela fult tänder det till, ordentligt. Tyvärr verkar det allt för ofta som att domaren har skygglappar på sig och bara tittar på de lila tröjorna. Eller så är det helt enkelt att vi inte är bra nog på att gömma vårt fulspel. Om de tvistar det lärde.

Vad som är ett faktum är att ibland behövs det riktigt fulspel med öppna kort och Joels armbåge av rättvisa i ryggen är ett praktexempel på det.

Matchens inledning ser stabil ut och såväl forwards och backar rör sig bra på planen. Jag upplever färre chansskott in i mitten än tidigare matcher. Det är synd att alla fina frampassningar till rena forwards som står och lurar framme vid målet inte går in. Målen kommer istället ifrån backlinjen i form av Joel och Dawids långskott. Vi gör en bra match och resultatet är inte helt rättvist. Jag skulle gärna skriva något bra som varje enskild spelare gjort under matchen men det skulle bli så repetitivt. Jag tycker helt enkelt att alla kämpar jävligt bra. Det är rätt kul det här med innebandy.

/ Magnus "Hammarskallen" Rölin

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Anders "KJ" Edstedt vs Jean K Van Damme
1-3


Det började precis som vilken B-film som helst. Anders kom stolt och naiv, inspringande på planen till ett glättigt soundtrack signerat William Goldman. Med ett par lättplockade poäng i ryggen kände han sig säker och trygg. Föga anade någon i ”KJ”s team, att det österrikiske fysexperimentet Jean K Van Damme snart skulle smula sönder deras champions självkänsla och kämpaglöd. 

  Jean K Van Damme

Anders värmde upp med indianhopp, skuggboxning och hoppsasteg. Jean K knäckte nötter med skinkorna och sparkade av målstolparna med insidan av skenbenen.

Domaren blåste igång matchen, ”KJ” skuttade fram med utsträckt klubba för att hälsa på sin motståndare, men möttes av en stenhård cross-checking mot struphuvudet. Van Damme gled lätt förbi sin orörliga motståndare, tog bollen och satte 1-0 i öppen kasse. 
- "Så du gillar att spela hårt va? Då har jag någonting för dig…" muttrade Anders.

Tekning. 
Anders fintade höger, vänster, och satte in en hård tackling mitt i solar plexus.
Tvärstopp. 
Den blåa mattan smakade gummi och fotsvett.
Jean K rullade bort Anders för att komma åt bollen som låg kvar på tekningspunkten.
2-0.
Likt katten som leker med sitt byte, släppte det nederländska monstrumet sedan till ett tröstmål, innan Jean K Van Damme med en välriktad armbåge slog av ”KJ”s näsben. 
Anders föll orörlig till marken i samma ögonblick som Van Damme rullade bollen över mållinjen. 
- If he dies, he dies…
Holländarens ord ekade över planen, och eftertexterna började rulla. Men sagan slutar inte här...

Missa inte den rafflande uppföljningen ”KJ vs Jean K Van Damme - part 2”, den 13e februari. Många frågor återstår att besvara: Kan KJs traditionella träningsmetoder (snöskottning, stockränning, backintervaller) mäta sig mot holländarnas futuristiska dopingmaskiner? Har Anders återfått sitt självförtroende inför matchen? Har Jean K lärt sig att skådespela? Har BP hittat domarlicensen i ett cornflakespaket? Stay tuned!

 

/ Björn "Babyface" Malmros

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – Lag Ove Sundberg
3-4

Tisdagen den 6 november 2012 kommer gå till historien som dagen då förnuftet i slutändan stod som segrare. Dock, och ett viktigt dock, en liten lönfet Saltissnubbe gjorde att segerns sötma blev lite surare än vad den kunde ha blivit.

”Högsta Korpen” (även känd som Korpen-Kim) är känd för att vara politisk oberoende och låter ingen korumperad politiker lägga sig i hans väloljade Korpenmaskineri, men nog fanken förstår vi hans tanke när han den amerikanska valdagen i ära ställer Korpenumeås motsvarigheter till de två presidentkandidaterna mot varandra.

  GUIF

Kung Jens, laget som alltid tänker på de svaga, och Lag Ove Sundberg, som styrs med järnhand av en alldeles för rik, dryg och lönfet snubbe från Saltsjöbaden. Nog fattade vi symboliken alltid.

Och de lila hjältarna var laddade till tänderna. Joel, precis uppstigen från bilverkstadens smörjgrop, med två tyska bratwursts i händerna var så taggad så han inte visste vad han skulle göra. Anders, som sin vana trogen fick skjuts av sin mamma, hade bestämt sig för att inte stressa för mycket på planen och såg skjukt vass ut under uppvärmningen. Mattias, iförd skor från den store Rockymountain, har aldrig sett så farlig ut och Dawid, pigg efter tre minuters powernapp, lovade att blod skulle flyta. Per, nykammad dagen till ära, la in en prilla och Charlie var smidig som en katt, trots att varulvspolisongerna var borta. Dessutom hade Björn med sig sin Kung Jens största fan, unge herr Malmros, och Bror var nöjd över hans äldre, och mindre karismatiska broder, Viktor inte var med i dagens trupp. Dessutom upplevde undertecknad att handlederna aldrig har varit så mjuka och rappa tidigare. Förutsättningarna var på topp helt enkelt!

Matchen startade i ett rasande tempo och om Peder Boden hade varit på plats hade han nog utbringat ”Hoppsan Kerstin” i förvåning. Saltislaget la in en brutalt hög press, men KJ visade att man är Korpens överlägset (!) mest tekniska lag och redde ut de flesta stormarna. Dock ledde en kommunikationsmiss, föranledd av att Ove Sundberg började nynna på ”Mitt i djungeln” högt och ljudligt från sidan av planen, till att Mitt Romn.. nej, förlåt, Saltisgänget tog ledningen. Dock replikerade KJ relativt snabbt med en taktiskt fulländat anfall som avslutades med en snärtig handled (läs: skjut på målisen som ofta lämnar retur och kötta in returen) från undertecknad och 1-1 var ett faktum.

Men, 2-1 för Saltisgänget kom snart därefter genom en fräckt stulen Zorrofint (enligt obekräftade uppgifter hotade Ove Sundberg att han skulle ställa sig och prata med unge herr Malmros om inte Björn lånade ut Zorro under matchen) och Ove Sundberg skrek så att tupén ramlade av.

Halvtidspausen kom, Ove Sundberg åt en senapsmacka, och domaren blåste igång den andra perioden. Väl där la KJ in en frustande offensiv. Ett powerplay som hämtat från instruktionsboken resulterade INTE i mål, men ett blixtrande anfall kort därefter resulterade i 2-2 då Anders, trots uppspärrade ögon och obeskrivbar stress, satte bollen säkert vid stolproten.

Men, precis som man kunde misstänka, så passade Ove Sundberg på att gå och tafsa lite på Charlies sambo under firandet och då Charlie såg detta blev han så utom sig att ett lurigt skott tyvärr letade sig in i maskorna, och det republikanska laget återtog tämligen omdelbart ledningen. Tyvärr ramlade även 4-2 in kort därefter, och om Ove Sundbergs ljudliga uttalande om att ”Ja, nu vann Mitt även New York och New Jersey” påverkade KJ:s defensiva jobb låter vi vara osagt.

Joel prickade in en reducering med några minuter kvar och en sista forcering resulterade tyvärr inte i en kvittering (troligtvis pågrund av att Ove hotade domaren med att följa med honom hem om han inte blåste av matchen innan vi hann kvittera).

Men, vi tog revansch senare på natten genom att ge Mitt rejält med smisk och till skillnad från det amerikanske valet har vi en returmatch.

Och då ska vi baskemig se till att vinna. För som Mattias brukar säga, 2-1 räcker!

/ Steroidgrävlingen

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – SOS 94
7-2

SOS 94 eller vad dom nu hette, vi vann iaf.

Eller vi och vi.

Man kan drista sig till att säga att det var individuella insatser som avgjorde. Alla var jättedåliga i första perren som vi kom undan med blotta förskräckelsen med resultat 2-2, dom lila krigarna missade i det mesta och levererade dåliga avslut och dålig backcheck och Sämst Och Sunkigast 94 blev således mycket bättre än dom förtjänade att vara. 

  GUIF

I andra perioden skärpte dom för små tröjorna till sig och slutade helt spela som ett lag och gick bara på egna avslut och fräcka dribblingar med 90meters löpningar, det blev positivt utslag. Josef spelade som en Gud och satte ett hattrick fortare än Dawid hamnar i bråk.Makkan Grönlund spelade jätte-själviskt och gjorde bara snygga passar och assists. Viktor turade in långskott och Dawid snubblade in bollen. Forechecken låg långt bakom deras backlinje och vi sprang planlöst och intensivt! Det var en bra taktik och KJ gick ifrån i protokollet och kunde tillslut vinna med respektabla 7-2. Björn gjorde nästan en Zorro och Pär hade glömt att ha i vax i håret och såg på grund av det väldigt ung ut! Edstedt fick skjuts av sin mamma till matchen, bra mamma tänker du nu! Nej!!! Hon drog på en gång och brydde sig inte om att heja på Lill-Anders!! Linus log som vanligt för mkt och blev bara obehaglig. Charlie gjorde bra räddningar i andra perren när alla sket i lagspel och bara fokuserade på protokollet. 


Kidz, mer ego = mer mål, kom ihåg det!! Peace out!

// Viktor den Fagre

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

 

GUIF  

Now, this is the story all about how
My life got flipped-turned upside down
And I'd like to take a minute
Just sit right there
I'll tell you how I lost my first game of floorball in a year

On the west field of Nolia the fans were amazed
When they saw the warm-up skillz that KJ brought to this day
We were warming up, dribbling, passing, all cool
Just shooting som f-ball inside of the go'l
When a couple of guys, they were up to no good
Started making trouble in my neighbourhood
Our postures went to not bright, and Joel he was scared
And said "we will lose this game if we dont act as if we care"

The ref whistled, said play, the game was here
The opponents looked fresh, and i thought "oh dear"
Joels concerns were right, we lost it fair
Cause at the end of the day, we didnt have enough flair

I pulled up to the bench about 40 mins later
There were none who were yelling, despite more than two debaters
Looked at my team mates, held my head in the air
But as i got home, i lay down crying in despair

/ Wilmer

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

Referat:
Kung Jens IG – GUIF
7-4

Jag vet vad traditionen säger.

Jag vet vad publiken vill ha.

Sådana här referat ska vara snuskiga. Det ska vara kukar och ollon och rövsmör. Det ska pratas högt och vitt och brett om smisk och rasism och homosex. Klubbor i tarmen, hakkors, blod och förtvivlan.
Allt sånt.

Men inte idag.

Idag förtjänar ni nåt annat.

  GUIF

Idag förtjänar ni kärlek.

Jag vill inte skrika, inte använda utropstecken, inte gå hals över huvud med adjektiven. Nej, jag vill bara stilla och lugnt och klart och tydligt få förklara hur mycket jag älskar er.

Att få vara delaktig i det här laget - att få dela sådana här kvällar med er - är större och viktigare än jag jag tror att jag vågar erkänna för mig själv. Det är ett otroligt ljus - ni är otroliga ljus - i mitt liv, och jag bävar för den dag vi är för gamla för att köra upp klubbor i tarmen på GUIF.

Jag vill bara att ni ska veta det.

// Joel

 

-Hem-
-Forum-

 

Nu kör vi!

Hej gott folk! Det är äntligen dags att börja spela innebandy igen efter ett nästan outhärdligt långt uppehåll! Först de trista nyheterna. Några riktigt gamla trotjänare lämnar oss, däribland kapten Isak "Fisak-Grisak" Hultdin. Förutom honom försvinner Johan Ölvebro, Stefan Ferm, Viktor Lander, Johannes Forsberg och Anders Olsson. Visst, Johannes och Anders spelade typ inte nåt, men det värker ändå. Kung Jens innebandygemenskap tackar dessa härliga gossar från djupet av vårt kollektiva hjärta och önskar dem lycka till i sina liv utanför innebandyn, och välkomna tillbaka närhelst ni önskar. Vissa av er vet vi ju kommer hoppa in så fort tillfälle ges - snåljåpar som vill spara in på medlemsavgifter som ni är.

För att ersätta dessa mastodonter har vi gått till konkurrerande innebandylag, utforskat inavlade släktband och försökt övertala fotbollsgossar att innebandy är ett fullgott vintersubstitut. Detta bredfrontsarbete har gett snaskigt resultat och Kung Jens Innebandygemenskap presenterar stolt dessa nyförvärv:

..*..

Mattias Pettersson
Du läste rätt! Mattias "Jordfräsen" Pettersson har valt att återigen representera världens kanske snyggaste innebandylag! Med huggande klubba, sprättande ben och blanksvettig torso kommer Mattias ingå i den enmanscheckingline han tagit ett sabbatsår för att förfina.

Bror Lander
När Viktor Lander gick i pension inför årets säsong kändes det från ledningens sida helt rätt att skicka ut en förfrågan till multitalangen - tillika brodern, sonen samt pappan till deras gemensamma mutantdotter Elvira - Bror "Chainsaw Massacre" Lander om inte han ville varva mellan att spela ute och vakta kassen i år. Det ville han.

Björn Malmros
Från de allra läskigaste delarna av Club Asäl har vi lurat ut en ljuskygg rest från 1500talets stoltaste yrkeskår. Mannen är pirat, pistolduellant och porrfilmsskådis. Vi talar naturligtvis om Kapten Rödskägg, lurvets beskyddare, smutsets förkämpe.
Ja, det är Björn "Babyface" Malmros.
Välkommen.

 

// Joel

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs gärna 2008, 2009, 2010 och 2011 års matchreferat, dom är schtygg!

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Bilder
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll