Säsongen är över!

Det har varit en otroligt rolig, givande och helvetisk säsong, och jag ser redan fram emot nästa! Nu väntar vi bara på att dom sega as som inte skrivit sina referat dundrar in sina!

När det är klart påbörjas vätskeladdningen inför hösten! ...förslagsvis på en pub nånstans.

Röstningen är avklarad, och hela resultatet hittar du här!
Vill du bara kika på vinnarna tillsammans med tidigare års vinnare så går du till utmärkelsesidan!

Vi tackar alla som har spelat i år, och gratulerar alla som fått sina vänners röster! Jag känner mig hedrad över att få ta hem en storslam på 5 priser, men vill samtidigt passa på att särskilt gratulera Tobias, som ifjol blev framröstad till Årets inhoppare och i år följer upp det med att ta hem 3 priser!

Jag är galet peppad på nästa säsong!

 

// Joel

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Toast Suger
6-3

 

Under tisdagens bästa timma för sportutövning (det vill säga 22:00) var det dags att blåsa igång matchen mellan Kung Jens IG och Toast Suger. En viktig match där Kung Jens jagar slutspelsplats. Efter otacksamma förluster trots spelövertag var det viktigt med vinst, därför kallade man in Johannes ”Metal-Machine” Forsberg. Elaka rykten på diverse forum hävdar att det berodde på att man var kort på folk, men jag har en helt annan uppfattning i denna fråga.

  of Doom

Kung Jens var taggade, och moralen på topp. Härföraren Joel ”The Golden God” Hultdin -med utmärkelser som får Niklas Lidström att framstå som en nybörjare - tog snabbt tag i en utmärkt uppvärmning som skulle visa sig få betydelse för matchen. Kung Jens var för dåliga på att skjuta, och därför behövdes träning innan matchen. Joel serverade passningar till spelare efter spelare och bollarna ven runt målet som stod tomt då målvakten C-harlie målade graffitti på stan som uppvärmning.  

Domaren för kvällen – Höken – blåste för tekning, och båda lagen bestämde sig för att det var ett utmärkt läge att finslipa taktiken. Gamla klyschor spreds till allas glädje, och med ett kraftfullt gemensamt ”KUNG JENS!” var laget redo för kamp. Värt att notera är att Kung Jens i detta läge spelade på 3 backar och 4 forwards. Dawid Sandgren hade nämligen inte möjlighet att komma i tid till denna viktiga match, utan gled in efter första halva perioden. Elaka rykten på olika internet forum spekulerar även kring detta, och signaturen Wilmär Prääntius skriver ”Dawid kommer alltid lite sent, på så sätt får de tre backarna slita hårt och han kommer in pigg och kry och är bättre, det är ren taktik”.

FÖRSTA PERIODEN
Hur som helst så startade matchen. Under några minuter var den lite ostrukturerad och inget lag tog riktigt tag i taktpinnen. Ett frislag i offensiv zon skulle ändra matchbilden till fördel för Kung Jens. Det var inte oväntat Johannes ”Metal Machine” Forsberg (som uppmärksamt lyssnat till Joels skotträning under uppvärmningen) som dundrade in 1-0 med sin Salming-klubba som han inte gillar så mycket. Många experter som granskat skottet i efterhand pratar om hastigheter runt 200-300 km/h med vissa studs.

Efter detta mål var Kung Jens det spelförande laget resten av matchen även om det skulle bli viss dramatik.

Efter 1-0 tryckte Kung Jens sakta men säkert upp spelet mer och mer för farligheter. Men det ska nämnas redan nu att Toast Sugers målvakt gjorde en mycket bra match. Han tog det mesta, men han kunde inte stå emot då ”Hampus from Campus” forcerade in 2-0 på assist från Joel. Det kändes lite som att matchen kunde rinna iväg här, men Toast Suger kontrade in ett otroligt fult mål.

Efter detta 2-1 mål åkte Kung Jens på en del utvisningar då man kände för att spela på lite mindre folk och visa publiken (en flickvän i Toast Suger) sitt boxplay. Sammantaget var det briljanta, stabila boxplay som sällan släppte igenom något skott. Det få gånger detta skedde stod C-harlie som en mur i målet och räddade. Dawid lät benen gå som trumpinnar i ett av dessa boxplay då han sprang runt sin egen målbur, jagad av en motståndare, så många varv att domare Höken glömde vilken period matchen befann sig i.

Men perioden var inte slut och Anders ”Rivjärnet” Edstedt som smugit sig i toppform skulle presentera sig då han distinkt satte 3-1 efter en passning från Tobias. Tobias hade innan detta haft flera fina chanser, närmare 34, för mål, men då han inte varit uppmärksam under skotträningen fick han servera fram till målen istället.

 

ANDRA PERIODEN
Kung Jens gick till pausvila med 3-1, stort spelövertag, och bra boxplay. Vad kunde gå fel? Felet var att andra perioden blåstes igång lite för snabbt. För utan någon som helst förvarning hade Toast Suger gjort 2 stycken jättefula mål och matchen var utjämnad. Kung Jens tryckte i detta läge på ännu mer, mycket från backplats och speciellt Joel som gång på gång gjorde sin kille och sköt och sköt mot motståndarens målvakt. Men, Joel som inte själv var med på skotträningen då han envisades med att passa alla istället fick själv lida för sin träningsfrånvaro.

Kung Jens tryckte på enormt i detta skede. Det var många fina 2-1 lägen som sumpades och tiden gick. När det var mindre än 13 minuter kvar skedde två matchavgörande incidenter.

Den första var då Hampus från Campus bröt av sin enda klubba på sin vänstra testikel. Anledningen var att han hade sett att Johannes som inte gillar sin Salming-klubba bytt till sin Unihoc. Han fick därför använda denna Salming-klubba som låneklubba, vilket var hans dröm hela matchen!

Andra anledningen var att Joel insåg att han inte varit med på skotträningen och offrade sig för laget. Mycket rutinerat gick han in i en närkamp och bökade och stökade, skrek och vevade så mycket att han fick med sig en dubbelutvisning. Hökens skarpa ögon blixtrade till och han slog ned på sina byten. De sista 2.15 minuterna av matchen skulle spelas 3 mot 3.


DE AVGÖRANDE TVÅ MINUTERNA
I slutskedet av matchen skulle alltså vissa taktisk manövers visa sig bli avgörande. Dessa var Hampus klubbyte, Joels dubbelutvisning, Anders målsinne, och själva uppställningen lagen emellan i spelet 3 mot 3.  Medan Kung Jens valde att dra ned en forward till back och spela 2-1 valde Toast Suger att ställa upp med en mycket intressant 1-1-1 uppställning med fria roller. Eftersom Kung Jens var skickligare med bollen och ofta från backplats gjorde sin kille resulterade detta i att man hamnade i fina 2-1 lägen.

I ett av dessa lägen klev Tobbe upp på kanten och likt en brunstig älg som fått vädring på en älghona avancerade han snabbt, Anders å sin sida hade smugit förbi sin markering (den mittersta ettan med fri roll) och 2 mot 1-läget var ett faktum. Tobbe gjorde inga misstag på sin passning, och Anders lät bössan tala då han stillsamt smekte bollen under en målvakt som kastade sig förgäves.

Jublet inom Kung Jens visste inga gränser, men det var fortfarande gott om tid kvar då detta mål skedde tidigt in i 3 mot 3-spelet. Men bara någon minut efter tekning visade båda lagen igen upp sina specialtaktiker i spelet 3 mot 3 och Hampus med Salming-låneklubban lade behärskat in en backhand efter att fått en fin passning från Dawid.

Det var bara sekunder kvar av matchen och Kung Jens hade en fin och minst sagt rättvis 5-3 ledning. Men matchens viktigaste mål hade inte gjorts. I ett desperat försök att kvittera försökte en förvirrad spelare i Toast Suger dribbla som sista man. Det han inte visste var att han försökte dra Johannes "Metal Machine" Forsberg som smugit upp från sin backplats (gammal forward som han är), som enkelt avväpnade detta patetiska försök till dragning. Johannes satte full fart och drog målvakten på samma vis som Peter Forsberg drog den finska målvakten i World Cup 1996. Skillnaden var att detta mål ikväll var snyggare och mycket viktigare, jag skulle vilja hävda matchavgörande. Omedelbart efter målet skulle det tekas innan Höken blåste av och segern gick till Kung Jens.    

Efter matchen dröjde sig Kung Jens kvar på plan och tillbad sig själva innan man nu riktar blickarna mot nästa match som är mot något lag som ska få smisk.

Matchens lirare var utan tvekan Johannes "Metal Machine" Forsberg som gjorde det viktiga 6-3 målet med sekunder kvar. Även om jag skriver referatet har jag gått in i en mycket objektiv roll, så objektiv att modernismens upphovsmän gråtit av extrem lycka.  

 

// Metal Machine

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG
vs

 

 

Halva inne...bandy  

 

Följ min hand med blicken, kära du, men blunda.
Där borta ligger helvetet och du vill inte se det.
Hur vi än gör sköljer det ändå över oss till slut.

Pressa ögonlocken hårt kamrat, även när hettan slår mot dina kinder.
Håll andan med mig min vän, även när svavlet klöser dig i näsan.
Spänn hela kroppen, älskling, även när du känner klubban tränga upp i tarmen.

Följ min hand med blicken, kära du, men blunda.
Där borta kommer Halva inne...bandy, och du vill inte se dom.
Ofärdiga halvbylten till människor,
uppstigna ur den dunklaste lergöl av mänsklighetens existens.
För att förstöra allt vackert och rent i världen har dom kommit;
dom har kommit för att förstöra dig.

Håll min hand, kära du, smärtan varar inte för evigt.
Tids nog kan vi försöka slappna av, öppna våra ögon och andas ut.
Jag vet, trädens färger kommer ha mattats av och blommornas dofter dött.
Vi kommer aldrig mer känna smaken av nåt sött,
och klubbskaften kommer sitta där dom sitter.

Men slutet är inte slutet;
helvetet är inte riktigt.
Halva inne..bandy är bara människor;
även Hitler var född av en kvinna.

Håll min hand, kära du, smärtan varar inte för evigt.

 

// The Golden God
ps. matchen slutade 0-3

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Ersboda Stealers
3-2

Man kan prata om Magnus-effekten (2 spelade matcher: två vinster) eller om att 22 är

Anders nya turnummer. Men sanningen är helt enkelt den att vi gör en riktigt bra laginsats.

Kung Jens ställer upp med ett stort lag, full trupp med undantag för målis om jag inte har helt fel. En rigorös taktisk förberedelse och en rejäl dos pepp gör att rätt lag för en gångs skull vinner.

  Stompers

Redan från första halvlek kändes det bra vi höll bytena korta och jobbet hårt. Det är härligt att se alla kämpa och springa som galningar. Extra kul är det då vi fortsätter kämpa även efter Steelers första sugiga mål och även det andra värdelösa målet och det finns mycket man kan säga om markeringar av backar men det tycker jag vi struntar i nu. Efter Tobbes nästan obligatoriska mål går det ett sus genom den lila bänken, det här kommer gå bra och då Joel nätar är det svårt att sitta still. Det är skönt att Steelers behärskar sig lite och inte barkar lös totalt i fulspel och andra drygheter som är väldigt vanligt förekommande på ersboda. Visst de spelar inte jättefint och hålet i planen efter Anders krasch är ett bra bevis på det.

Vad som är extra skönt är att vi behåller lugnet och fortsätter spela vårt spel hålla samma tempo och koncentration som tidigare och det gav resultat. Den perfekta passningen till det perfekta skottet! BAM!!! Kändes rätt bra eller hur Anders?

Jävlar vad nervös jag var sista minuterna av matchen, skönt att vi ändå kan hålla oss tillräckligt coola för att hålla ihop matchen och gå hem och fira med dota eller var ni nu roar er med.

Vi ses om några kilo julmat!

 

// Hammarskallen

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens IG – of D00M
8-3

Sällan har ett hattrick genererat sådana reaktioner. Anders “Rivjärnet” Edstedts tre kassar genererade kastade trosor och upphetsande “IIIIHHHHH” från småflickorna i hans egna personliga hejaklack, det samlade pressuppbådet satte kaffet i vrångstrupen av chock och undertecknad började smida på det genom tiderna bästa referatet som någonsin hade skrivits.

För det fanns ju så oerhört mycket att bygga det hela på. Denna frustration som äntligen gav utdelning. Den desperata jakten på obskyra innebandyforum efter den perfekta klubban. Alla dessa nätter av vånda och oro. Seanserna med Osthyveln för att finna den rätta karman.

  of Doom

Allt detta, att Anders äntligen hade hittat målet igen efter en oändlig vandring genom mörkret från den sena vårvintern till de mörka Novembernätterna. Att det första målet för säsongen hade kommit och att vägen mot lycka och evig rikedom låg framför hans fötter.

Men... Sen upptäckte jag att han inte alls var mållös den här säsongen, utan att han hade lyckats tjocka in ett mål sen tidigare.

Nåja.

Vi vann med många mål. Alla var bra. Jag var bäst.

// Steroidgrävlingen

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Fernet IBK
5-6

  • Brännandet av biblioteket i Alexandria - 48 f.kr

  • Herodes barnamord - år 0

  • Titanic - 1912

  • Hiroshima - 1945

  • Hela Lasse Åbergs skådespelarkarriär

Ja, den mänskliga historien är fylld av hjärtskärande tragedier. Händelser och livsöden som skakat tusentals, ja miljontals individer, och orsakat en vedertaglig ocean av sorg. Men inget har tidigare varit så fulländat tragiskt - så fullkomligt in i benmärgen sorgligt - som Kung Jens IGs förlust mot skräplaget Fernet IBK i Korpen Umeås division C1.

  Fernet

Det var en avstannad värld, de där blytunga sekunderna innan nedsläppet på Nolia Öst. Kameror från Kamerun, Island och Papa Nya Guinea trängdes med sina slowmotionbilder av den första förlorade tekningen - den som satte tonen för hela matchen. Det signalerade ett ”nästan”, och världen stod inför en långsam, kollektivt utdragen, suck. En själslig pyspunka. Det var 2x20 minuter av outsäglig vånda. Det var lila mot vinrött, och det var ett historiskt bottennapp.

Det finns orättvisor som mänskligheten har lärt sig acceptera: fattigdom, sjukdomar och svält; våld, droger och advokatbyråer. Sedan finns det orättvisor som mänskligheten helt enkelt aldrig kommer återhämta sig ifrån. Denna match var en sådan.

Men om det är någonting som Fantomen har lärt människosläktet så är det att aldrig ge upp. Att aldrig låta ondskan vinna. Och kanske framförallt, att lila alltid är snyggare än vinrött.

Nästa gång ska Fernet dö. Det, mina vänner, är ett gammalt djungelordspråk som hela världen står bakom.

// The Golden God

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Toast Suger
8-0

 

Toast suger  

Anders ”Rivjärnet” Edstedt återkommer till referatskrivandets ädla konst och tar ett djuuuupt andetag…

Balle fitta kuk snorre slida onani fitthora knusselbulle slemhane bajsröv rövmök knullkuk flodhästhora grusluder blodbajsgiggolo skinnhisspenis fisfitta muspruttsbajs idotfanshelvete jävlakuk gammhärkpensionärsblygdläpp cunulingusförhud pungbrockssugare äckelbajs fulkuk gubbslemshane snorjärshelvete elefantballe kråkfitta anusprutt surbrunsollon fispropp valsperma våldsfjärtrunk bananballe förbaskade björnvulva satan i den jävla kukgatan i horhelvetet vad jag missade mållägen ikväll..

Men annars gör laget en strålande insats och dominerar ett riktigt soplag som också ligger sist i serien.
Nu ser vi till att ta med den här peppen till nästa match för vi kommer inte möta något sämre motstånd än såhär. Gött mörsat allihop!

// Rivjärnet

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Halva inne...bandy
4-10

En ursäkt är på sin plats. En ursäkt, för att ni ädla och ståtliga lila krigare så länge fått törsta efter eder ödmjukes lidelses gestaltning.

Det hela började en helt vanlig måndag, där ett till tänderna taggat lila lag stod redo att mangla märgen ur Halva Inne... Bandy. Alla trodde att kvällen skulle handla om blixtrande innebandy, snabba kontringar, bollar i nät och jublande Kung-Jensare. Så blev icket fallet.

  Halva inne...bandy

Redan under uppvärmningen kunde de lila hjältarna känna en bekant kyla komma krypande uppför de svarta sportsockarna. De bekanta obekväma ilningarna längs ryggraden kunde inte betyda annat.

Höken... Hade landat. Och han var ute efter blod.

Bollen hade inte rullat många meter innan eder ödmjuke tappat sinnet för spelet och något paff stannat upp, varvid en bollförande halvinne springer med bollen i i eders klubba varvid en straffkommendering till bänken obönhörligt och oförklarigt utdelas. 

Detta var starten på en fars av aldrig skådad like. Varken domslut eller studsbollar rullade de lila hjältarnas väg, och när eder ödmjuke åter hamnar i Hökens våld och utvisad förmår naturligtvis laget inte att stå emot anstormningen av halvlytta och gängliga halvinnar trots enastående spel i 3 mot 4 samt en del blixtrande insatser och matchen slutar tyvärr som den gör och törsten efter vinst bara ökar.

Nu, utmärglad och med utpräglade kindknotor efter vistelsen i Treblinka, är törsten efter hämd stor.

Fränder, väl mött nästa huggsexa.

// Jözn

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – HammerZ
2-4

Tråkigt att förlora på otur igen. Kung Jens dominerar spelet matchen igenom även fast vi har 3 avbytare varav Dawid spelar med en arm på grund av att han körde ner armen i mixern just innan match för att göra det lite jämnare och motståndarna kör med 4 formationer även då dom lirar med 20+ spelare så springer vi sönder dom till den milda grad att dom måste ta till våld på våran enarmade spelare. Slog ner han och hoppade på huvudet.

 

Vi gör 2 otroligt snygga mål av Anders och Tobias assisterade av Josef och Joel. Dom gör 4 mål på diverse lobbar och fjösskott, sen var det lite underligt att vi får enda utvisningen då dom helt klart visar en typ av mental instabilitet som man kan hitta på dårhus runtom i landet.

// Tiger Claw

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Ersboda Stomp.. Stealers
4-6

Dags för seriepremiär mot senaste årens dominanter, f*cking j*vla k*k Ersboda Stealers/Stompers/Sluts (kärt barn har många namn). Grabbarna i Kung Jens IG är av naturliga skäl och tack vare doften av Joel och Tobias liniment taggade till tusen och börjar matchen väldigt bra.

Tobias gör tidigt 1-0, snyggt assisterad av Joel och lite senare utökar Johan till 2-0.

  Stompers

Ersboda trycker nu på rejält och får in en reducering och kort därefter tvingas Josef ta en frilägesutvisning. På den efterföljande straffen är Charlie chanslös och det står plötsligt 2-2. Kung Jens fortsätter dock med stabilt försvarspel och sylvassa kontringar men precis som Björklöven saknas tyvärr skärpan i avslutningarna. Mot slutet av perioden tar istället f*cking j*vla k*k Ersboda Stealers ledningen med 3-2.

I halvtid är alla överens om att det här ska vi vända! Tyvärr gör f*cking j*vla k*k Ersboda Stealers 4-2 direkt i inledning av andra halvlek och det känns som om matchen rinner ifrån oss. Då kliver (eller kliver och kliver, snarare springer) Dawid fram och med en snygg solorajd reducerar till 3-4. Direkt på tekning lyckas sedan Tobias genom en felträff kvittera till 4-4 och nu är det match igen! Tyvärr orkar vi inte sätta 5an utan istället tar f*cking j*vla k*k Ersboda Stealers återigen ledningen. Mot slutet av matchen får Ersboda en utvisning, Charlie lämnar målet men trots spel 5 mot 3 lyckas f*cking j*vla k*k Ersboda Stealers göra 6-4 efter en turlig långboll som går över Joel och in i öppet mål.

Tung förlust i en match som lika gärna kunde slutat med 6-4 vinst. Det finns dock mycket positivt att ta med sig och får vi bara till effektiviteten så kan det bli en kul säsong.

// Donkey Punch

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Nu kör vi!

Wöuwöuwwöuw! Innebandy! Nu är det dags igen! Truppen är i år smockfull med gladlynta halvtjockisar, då den enda egentligt attraktiva medlemmen lämnat laget under sommaren. Vi säger alltså tack och hejdå till Bror "Chainsaw Massacre" Lander efter en härlig säsong i den lila magtröjan, samtidigt som vi hälsar Viktor "Superkuken Megaollonet Stålkulorna" Lander, Johan "Jözn" Ölvebro och Josef "Killer Bee" Carlsson välkomna tillbaka! Till råga på dessa efterlängtade återvändandena så kan vi presentera två värvningar som fick innebandyumeå att få kollektivt ståfräs!

..*..

Wilmer "Skräckgeoparden" Prentius
Som en av de allra mest tongivande och bejublade värvningar i Kung Jens Fotbollsgemenskaps historia tar nu Wilmer "Skräckgeoparden" Prentius steget in i innebandygemenskapen på allvar! Wilmer bidrar inte bara på ett positivt sätt till den totala hårbanken i den allt mer uttunnade truppen, utan han bidrar också med riktig innebandyrutin. De olika hitte på-strategier Kapten Hultdin hasplar ur sig i tid och otid kan nu gå genom någon slags kontrollinstans hos Skräckgeopardens monsterintellekt innan de tas som absoluta sanningar av den imbecilla flock som är resten av laget.
Och det är ju bra.

 

..*..

Tobias "Donkey Punch" Ohlsson
Tobias "Dockey Punch" Ohlsson blev ifjol framröstad till bästa inhoppare, framför exempelvis Josef "Killer Bee" Carlsson (som under sin första sejour i laget blev utnämnd som lagets bästa spelare två år i rad). Bara det gör att den här värvningen får det att vattnas i munnen på de sporadiska fansen runt om i landet. Sen är ju Donkey Punch en obotlig linimentmissbrukare också, vilket ju bara kan räknas som en fördel när det gäller kniviga laguttagningar.

 

// Joel

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs gärna 2008, 2009, 2010, 2011 och 2012 års matchreferat, dom är schtygg!

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Bilder
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll