Säsongen är över!

Shit pommes vilken säsong! Vi har kämpat i uppförsbacke hela året, då vi tvångsuppflyttades till div 2 fast vi knappt håller div 3-klass, men vi har flera gånger visat att vi, om vi lägger manken till, kan matcha de riktigt bra lagen. Det är bara kontinuitet och stabilitet som saknas. Vissa matcher lägger vi oss för lätt, och tråkigt nog är det oftast mot de sämre lagen - de som som vi måste vinna över för att kunna klara en topp 4-placering.

Man kan se hur alla rösterna för årets omörsning fördelades här, eller så kan man se vinnarna i varje kategori här. Vi tackar för oss och vässar klubborna för en ny säsong till hösten!

 

 

// Joel

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 


he Return of Magnus

Ett gammalt ordspråk lyder, ”När det är som mörkast finns det oftast bara en väg ut, och den är mot ljuset”. Att general manager Joel Hultdin har försökt hitta vägen till ljuset under den mörka perioden mellan december och januari kan vi ta för givet. Men inte ens han förstod nog innerst inne vad som var nyckeln till att kungarna återigen skulle resa sig. För det var det nog ingen som gjorde.

Sagan är vid det här laget väl känd. Kung Jens golgatavandring under hösten har varit smärtsam att se. Till synes enkla segrar har runnit de lila hjältarna ur händerna. Matcher som på förhand har sett enkla ut har utvecklat sig till rena plågorna där de med nöd och näppe har skrapat ihop till en poäng. Korpen-Kims drag att flytta upp de världskända krigarna en division, för att kunna locka till sig några extra miljoner i TV-intäkter, såg ut att vara en rejäl missräkning då det kungliga spelet var som bortblåst. De sköna TV-pengarna såg ut att försvinna lika snabbt som alla de potentiellt innebandytokiga kineserna zappade bort de icke-underhållande matcherna mot mer lockande substitut som cricket och boule. Det fanns till och med de som frågade sig om framgångsagan Kung Jens var på väg mot vägs ände? Hade hybrisen till slut slagit i taket?

Paniken hade börjat sprida sig i de lila leden. Är det taktiken det är fel på? Behövde de träna mer skott? Behövde de kanske till och med börja träna? Frågorna var många, men svaren uteblev.

Men en fråga hade man nog glömt att ställa sig. Vem är det egentligen som saknas i laget? Vilken person som alltid har varit med har inte synts till? En kämpe som alltid har funnits där. En terrier som alltid har tagit den till synes vansinniga och något underliga löpningen. En härförare som kanske inte ska vara i närheten av bollen, men vars blodtörstighet smittar av sig på sin omgivning. En som personifierar själva kärnan i KJ-mentaliteten.

För att förstå Magnus ”Hammarskallen” Rölins roll i Kung Jens så måste man gå långt bak i historien. Hela vägen tillbaka till Millennieskiftet, då en mobiltelefon fortfarande bara var en mobiltelefon. Då en semla fortfarande var en semla och inte någon töntig wrap-variant. Och då SD fortfarande bara var ett pack skånska rasister. Då trädde Magnus in i den gemenskap som några år senare skulle utvecklas till den världsomspännande rörelse som vi idag känner som KJ. Magnus var inte som alla de andra. Han var ingen fräsig fotbollskille med pannband som kunde jonglera till tio. Han var en äventyrare. En bergsbestigare som tuggade snor, benbitar och fradga medan han bar sin dödströtta sherpa de sista 1000 metrarna uppför Mount Everest. En som simmade över engelska kanalen som uppvärmning inför Tour de France. En som sprang Paris-Dakar rallyt. En jävla dumjävel helt enkelt.

Men tiden har inte stått still sedan år 2000. Mobiltelefonerna har blivit datorer. Ord som selfie har letat sig in i vokabuläret. Lennart Holmlund har till slut gått i pension. Och Magnus har blivit äldre. Kanske inte i sinnet. Men i kroppen. Han kan inte längre genomföra ett triatlon och ett Vasalopp samma dag utan att kroppen tar stryk. Och när man gör det sju dagar i rad så säger något till slut stopp. Det går inte mer. Något ger upp. Och Magnus faller sönder och samman.

Att det var just detta som var KJ:s problem förstod nog ingen. Inte Magnus. Och inte resten av laget heller. Men när han på tisdagen den 20:e januari 2015 äntligen gjorde säsongsdebut ramlade polletten ner för alla inblandade. Hjärtat och passionen var åter. Slagen och sparkarna. De glada tillropen. Allt föll på plats och Kung Jens började återigen spela som det gudabenådade lag de är. De hittade varandra. De hittade ytorna. Passningarna satt perfekt. Josef lekte med de fjuniga gossarna precis som han inte var född till att göra annat. Johannes limmade varenda skott som kom i hans väg. Björn gjorde allt rätt förutom Zorrofinterna. Benne var magisk. Mattias var lika klok som Marcelo Salas skulle ha varit på en innebandyplan. Tobbe var den stjärna han alltid borde vara. Dawid tog sin bruna bringa och krossade allt som kom i hans väg. Joel styrde och ställde och var briljant. Linus var den perfekta gäddan, så perfekt i sin roll att han troligtvis var Sveriges bästa innebandyspelare under matchens 40 minuter. Och Magnus. Ja Magnus. Han var precis som vanligt. Yvig. Aggresiv. Målfarlig. Men mest av allt, den trygga pelare som Kung Jens har letat efter hela hösten. Den boj i bukten som alla lag behöver.

Så ljuset kom åter, lagom med snön och gryningen. Och Korpen-Kim kan börja räkna sedlarna åter, för ryktet om återuppståndelsen av de lila kungarna ljuder över världen. Magnus är åter. Och då finns det inget som kan stoppa ångvälten från norr.

// Simon Bank

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens IG – Halva inne...bandy
3-9

 

Halva inne...bandy  

Vi vet sedan tidigare att Halva Inne..bandy är ett kompetent innebandylag, och med förra veckans svidande förlust i ryggen gick vi in med rigorös disciplin och målmedvetenhet. I en halvlek. Sedan la vi oss ner på rygg, blottade strupen, plockade målvakten och lät dom rulla in alla bollar i mål. Alla bollar i mål.

Att gå från 2-3 till 3-9 på 20 minuter, i en match som vi känner det som att vi är med i, är fasiken inte okej. Det här är det sämsta säsongsstarten i Kung Jens Innebandygemenskaps historia, och det finns ingen ursäkt för att inte jobba för varandra på det sättet vi gjorde mot HI. Nu är det bara att sträcka på sig, sopa bort dammet och ångesten, svälja stoltheten och återgå till det basala - defensiven, defensiven, defensiven. Och så får Josef göra mål.

//Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Premiär:
Kung Jens IG – IBPA
6-11

 

Halva inne...bandy  

Det var premiärdagen vi alla väntat på. Jag hade tvättat tröjorna rena från semifinalsförlusten i korpfotbollen och jag hade ollat var och en i nackslutet. Prydligt nedvikta bar jag tröjorna med ömma händer till Nolia Öst där resten av laget stod och gjorde hoppsasteg i väntan på att få äntra planen. Motståndet såg blekt och fånigt ut, gamla gubbar med mer mage än intellekt - sådana vi glada i hågen gillar att underskatta. Sagt och gjort, 3 minuter in i första halvlek var matchen redan avgjord då IBPA skjutit 3 skott och alla på något mirakulöst sätt gått in. Men inte lärde vi oss av det inte. Näjdå, vi fortsatte spela naivt offensivt, lämna stora ytor bakåt och hoppas att dom plötsligt skulle demensglömma hur man skjuter en innebandyboll. Det gjorde dom inte. Dom gjorde fler mål. Och fler mål.

Vi gjorde visserligen en hel del mål vi också
, men vi var inte tillräckligt effektiva för att kontra det läkande ebolahål som var vår defensiv. Det jobbiga med hela situationen var att vi egentligen inte spelade så dåligt, bara det att vi lät dom göra mål på tok för enkelt. All den rigoröst intränade defensiven var som bortspolad under sommarens ölhävartävlingar, och vi fick betala priset med tårar och blod.

// Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

Nu kör vi!

Herregud! Sent om sider - mitt i säsongen - kommer hemsidan upp igen och nu är det innebandy för hela slanten! Helvetet alltså vad vi ska dänga och få däng! Vissa spelare har lämnat laget (Pär Nyman, Viktor Lander och Charlie Bostedt) medan vi värvat in världens läckraste lilla läckerbit i Johannes Pettersson!

..*..

Johannes "Geckoödlan" Pettersson
Johannes Pettersson har haft en lång och lite trasslig väg in i Kung Jens-gemenskapen. Han gjorde sina första bejublade inhopp som målvakt i otbollslaget, för att sedan ta några trevande steg på ytterbacken för att sedan värvas in som ett permanent alternativ på innermittfälet där han direkt gjorde succé! Därför känns det både glädjande och naturligt att Johannes startar sin innebandykarriär vaktandes målburen även här i Innebandygemenskapen!

 

// Joel

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs gärna 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 och 2013 års matchreferat, dom är schtygg!

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Bilder
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Fotboll