Sådärja!
Nu är säsongen äntligen över och vi kan stolt titulera oss Korpenvinnare!
Har du inte fått en korpenvinnartröja så ta kontakt med ledningen så ordnas det på momangen!

Nu är även omröstningarna klara, och resultatet hittar du här!

Vi ses nästa säsong!

 

 

 

 


-Hem-
-Forum-

 

 

Referat finalen i Korpen Cup:
Kung Jens FG – BK Bairon
3-0

Lördag 19/9, Minerva, 15.00

Har ni hört om Lord Byron? Killen som skrev Don Juan? Det var en jäkla typ. Han lyckades på egen hand klara ett äckligt 2-2 mot Snej Gnuks Fotbollsgemenskap 1799. Det var en sådan skräll, en sådan märklig ödets nyck att det inte spelades fotboll på den engelska kontinenten under tiotals år efter drabbningen. Det var en sådan stor händelse för fotbollshatande typer världen över, så att det tillochmed, för några år sedan, grundades ett tributelag i Umeås Korpserie, med ända mål att försöka förgöra ättlingarna till det magnifikt lilaklädda läckerheterna i Snej Gnuk FG (nämligen Kung Jens FG). Men det var ett företag man misslyckades kapitalt med. För att, för er som inte vet det, vi vann över dom. Med 3-0. Tre noll. Three nil. Det låter lika bra hur man än säger det:

Vi har vunnit Korpen Cup!

BK Bairon

Och som vi gjorde det! Med hjärta! Och kärlek! Med snyggt anfallsspel och säkert försvarsspel. Med ett tidigt frisparksmål och med stabil taktik. Med pigga ben mot trötta. Med hjärna. Med uttnyttjande av våra lägen och stentätt framför eget mål. Med så moraldödande effektivitet att BK Bairon till slut inte ens tror sig själva om att kunna vinna. Vi är så bra, och så sjukt snygga, att dom helt enkelt bara väljer att rulla boll på egen planhalva och vänta på visslan. Dom är nöjda med en silvermedalj. Dom vet att det inte är värt att kämpa. Dom vet att vi är för bra. Dom vet att vi är för läckert lila. Dom vet att vi har vunnit Korpen Cup 2009.

Vi har vunnit Korpen Cup 2009.

/ Kapten-Hem-
-Forum-

 

Referat semifinalen i Korpen Cup:
Kung Jens FG – Käke Bra Käke
9-1

Lördag 19/9, Minerva, 13.00

Ingen kunde på förhand tro att Wayne Rooney någonsin skulle få ligga. Men det fick han.

Ingen kunde på förhand tro att Leonard Nimoy skulle göra comeback som den framtida Dr Spock i Star Trek 2009. Men det gjorde han.

Ingen kunde på förhand tro att svartklädda Käke Bra Käke skulle slå ut Gazza Junior Boys i kvarten, med 4-0. Men det gjorde dom.

Ingen kunde på förhand tro att vi i Kung Jens Fotbollsgemenskap skulle ge svar på tal så radikalt. Så fundamentalt. So totalt. Så förnedrande.
Och så enkelt. Men det gjorde vi.

Käke Bra Käke

Tamefan.

Det var så sjukt skönt att se alla tolv läckert laddade lila läckerbitarna på plats inför semifinalen! Alla på briljant bra humör, med kärlek till övers för varandra, ett leende på läpparna under uppvärmningen och ett illa dolt hat mot motståndarna. Det är sånt jag lever för!

Visserligen började vi lite knaggigt med en svajig press och en lite tam defensiv, där vi tillät motståndet att rinna igenom lite för enkelt lite för ofta. Men vi styrde upp det hela och efter bara några minuter var matchen helt vänd åt vår favör. Andreas Kvist bombade in 1-0. Jag klackade in 2-0. Magnus dundrade in 3-0. Och där tar vi en paus. Inser du vad du just läst? Vi tar det igen. Magnus dundrade in 3-0. Jajjamen. Så härligt är det! I fem års tid har Magnus Rölin kämpat och slitigt på ytterbacken. I fem års tid har säsongen slutat utan att han noterats för en enda poäng. Inte den minsta lilla assist. Inte tillstymmelsen till mål. Men Magnus är de stora tillställningarnas man. På semifinalen, inför säkert 4-5 åskådare, tar han en offensiv löpning, får bollen från Mattias, siktar och dundrar in en resolut bredsida i bortre hörnet, som om han inte gjort annat. Det är så magnifikt så det gör ont.

Och sedan fortsatte det bara. Euforin efter Magnus mål, och kanske lite det faktum att dom typ inte hade någon avbytare och vi hade fyra, gjorde att vi bara kunde mala på och väggspela oss igenom hur enkelt som helst. Och göra mål på mål på mål. Kvist noterades för en dubbel, jag fick göra fyra, Magnus ett, Mattias ett och Storper Nordmark fick även han göra sitt första mål i den kungjenslila tröjan. Sjukst snaskigt att se!

Men det var inte bara vi målsprutare som gjorde en bra match. Nej. Hela semifinalen utmärktes av stabilt spel och sjukt snaskiga insatser från alla håll. Flera av oss som spelade gjorde våra bästa matcher för säsongen, och faktum är att denna 9-1 vinst var så fundamental och totalt välförtjänt att det nästan inte ens är kul att prata om den. En semifinal så överlägsen så det känns nästan som fusk. Ja, vi är väl nästan för bra antar jag.

/ Kapten-Hem-
-Forum-

 

Inför semifinal i Korpen Cup:
Kung Jens FG – Käke Bra Käke

Lördag 19/9, Minerva, 13.00

Ja, alltså, herreminje, nu är det semifinal. Nu är det allvar på riktigt. Det här är helt sjukt. Särskilt som Korpen Umeå räknar cupen som nya slutspelet. En semifinal här smäller nästan - inte riktigt, men nästan - lika högt som vår semifinal 2006. Trots att vi spelat ganska mycket sämre i år. Men vi har ryckt upp oss, och vi har börjat lira fotboll!

Låt oss därför fortsätta den positiva trenden och gå ut mot Käke Bra Käke - Gazzas bödlar - med ett stort smil på våra käkar, och ett jävlaranamma som inte synts på denna sida Valhalla. Låt oss kämpa som djur, slita som vargar och göra mål som Inzaghi. Hela matchen.

Käke Bra Käke

Vi kan inte känna oss mätta nu! Vi har via det nyinförda slutspelssystemet fortfarande chansen att knipa seriesegern i division 7, något som absolut är värt att kämpa för! Och vi har som sagt känning på prestigefyllda Korpen Cup, något som mer än allt annat här i livet är värt att kämpa för!

Jag vill ha en hop läckert lila läckerbitar redo för sitt livs batalj på lördag. Jag vill ha full trupp för första gången i år, och jag vill ha tigerbalsam på pungen som vanligt. Jag vill ha kramar av mina lagkamrater, bett i vaderna, slag på axeln, knark i sportdrycken, en silice på plats och sten i skorna. Jag vill ha död och ett jävla publikstöd. Jag vill inte ha, som Gazza fick, en 4-0-förlust mot ett gäng med ett dåligt lagnamn. Inte när vårt är så bra. Jag vill ha vinst tamejfan. En riktigt jäkla kämpavinst vill jag ha. En sådan som vi kan se tillbaka på om tre-fyra år och minnas. En sådan som får en att ligga vaken om nätterna. En sån som ger en stånd.

Och efter den vinsten vill jag ha en till! För finalen spelas även den på lördag. 15.00 på Minerva. Och efter det vill jag ha champagne. Eller iallafall en öl. Och en stor smaskig kyss av alla mina små snygga lilingar! Herregud, jag är så sjukt peppad! Kom igen nu för fan!

/ Kapten-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – IFK Björkstaden
2-1

Lördag 12/9, Minerva, 13.00

I kapten Joels frånvaro fick broder Isak ansvaret för att formera laget och leda Kung Jens i kvartsfinalen mot IFK Björkstaden i Korpen Cup. Ytterligare saker var också  annorlunda för denna match. Dagen till ära hade nämligen även undertecknad, för första gången i år, tvättat tröjorna vilket fick flera spelare att uppleva tröjorna som ”lättare”. Ett faktum som kan ha varit den avgörande faktorn som gjorde att följande manskap bärgade en tuff, men rättvis, 2-1 seger:
Målvakt: Tomas Rehn

Mittback: Jonas
Ytterbackar: Isak, Westin och Jonatan Larsson
Mittfältare: Kvist, Niklas, Ferry och Per
Forward: Eric

IFK Björkstaden

Första halvlek var klart KJ:s. Även om Björkstaden hade några skott från distans och ett par farliga instick bakom backlinjen, via deras tunga centerforward, så var det sällan särskilt farligt framför vårt mål. Vi lyckades däremot med många fina samspel vilket skapade flera bra lägen. Vi kände oss som det bättre laget vilket kom att ställa till det för oss i andra halvlek, men vi återkommer till det.

1-0 föll tack vare en framgångsrik press vid mittplanen som ledde till att Björkstadens sista försvare fick jaga bollen mot eget mål med mig och Niklas i hälarna. Han försökte passa hem till målvakten men Niklas han emellan och friställde mig med det öppna målet. 2-0 var ett fint anfall som igångsattes via ett inkast till mig där jag passade i mitten till en mittfältare (kommer inte ihåg vem). Han håller i och lyckas hitta mig fri vid det högra hörnet av straffområdet. Isak gör en fin offensiv löpning, på samma sätt som han gjorde mot Dödskallegänget, och förvaltade väl från målområdeslinjen min passning.

I andra halvlek pratade vi om att ligga med laget på rätt sida om bollen och vänta ut lägena. Istället gjorde vi det motsatta vilket förvandlade tillställningen till en så kallade hawaiimatch. Med 6:30 kvar av matchen gör Björkstaden 1-2 på en snygg nick på ett bra anfall. Efter detta blir det mycket oro i spelet och flertalet halvchanser uppstår för Björkstaden. Med cirka två minuter kvar åker vi på en kontring (!) där Westin tar det bästa gula kortet jag bevittnat när han kapar Björkstadens centerforwardsbjässe när denne är på väg att skapa ett 4 mot 2 läge. Vi håller med mycket möda stången matchen ut och vinner med 2-1.

Att ge extra beröm är svårt en dag som denna då samtliga står för en jämnbra insats. Därför väljer jag att lyfta fram några spelare som ofta jobbar i det tysta. Kvist och Niklas slet föredömligt på mitten och var viktiga kuggar i Kung Jens framgångar idag och har även varit det under hela året. Isak gör också en jättebra match idag och går (törs jag påstå, utan att ha sett 2006) mot sin bästa säsong. Isak är en mycket het kandidat till årets komet i mina ögon.

/Eric


-Hem-
-Forum-

 

Inför cupmatch:
Kung Jens FG – IFK Björkstaden

Lördag 12/9, Minerva, 13.00

Vi har hittills haft det ganska enkelt i cupen. Eller iallafall gjort det enkelt för oss, genom att spela jävligt bra. Men nu väntar ett riktigt mandomsprov. Rutinerade ultraveteranerna IFK Björkstaden, ett lag som bland annat har två säsonger på rad utan en enda förlust i division 1. De grundades 1998, och har alltså 11 års korpenrutin. Men dom saknar riktiga troféer. Som skrytbedrift har dom en vinst i B-slutspelet, men som alla vet så är en vinst i B-slutspelet sämre än att åka ut som första lag i A-lsutspelet. Och vi har ännu aldrig missat ett A-slutspel.

Och så spelar ju Petter från Hammarby KIV där.

IFK Björkstaden

Så vi får inte förlora!

Eftersom jag inte kommer kunna spela så tar Isak över lagledarrollen. Anmälningen är uppe på hemsidan, så det är bara att anmäla sig för fullt. Jag vill inte behöva komma hem från Holmön och bli informerad om en förlust eller om dålig uppslutning från laget. Det vore så ledsamt.

Och låt oss fortsätta
den positiva trenden, kom till matchen för varandra, spela för varandra, håll ett positivt snack och minimera de sura kommentarerna eller gliringarna. Vi har ju för fan alltid varit korpens finaste gemenskap. Det är dags att börja visa det i år igen!

Så på lördag, ta fram kramhandskarna och ert jävlaranamma så älskar vi varandra och vinst, och hatar motståndarna och förlust!

/ Kapten-Hem-
-Forum-Referat:
Kung Jens FG – Dödskallegänget
2-0

Söndag 23/8, Minerva, 18.00

Kung Jens hade efter en svag inledning på seriespelet med två förluster, mot uppenbarligen seriens två bästa lag, satt sig i en prekär sits inför dagens drabbning med Dödskallegänget. Även om spelet artat sig mot det bättre de två senaste matcherna, med en vinst och en oavgjord, så hade det klickat en aning jämförelsevis med fjolårets spel. Inför dagens match, då seger var ett måste, hade man dessutom ett stort manfall (Mattias, Tobias, Linus, Ferry, Stor-Per, Lång-Pär, Samuelsson och Anders) att ersätta. Detta lyckades vi dock framgångsrikt med, i form av de gamla trotjänarna John Andersson och Simon Rasmussen och de pålitliga inhopparna Jimmy Sihlberg och Niklas Andersson.

Dödskallegänget

KJ formerade följande lag:
Målvakt: Söderman
Vänsterbackar: Magnus och Isak
Högerbackar: Simon och Jimmy
Mittfältare: Eric, Kvist, John och Niklas
Forward: Joel H

Inför matchen fick Eric snabbt gå igenom dagens, på plats påkomna, tre ledord: (relativt) hög press, noggrannhet och vinst. Detta för att klargöra för samtliga vilka förutsättningar som gällde och vilken taktik som skulle användas.

Vi inledde aningen knackigt med stressigt, slarvigt offensivt spel och en inte fullt så tjänlig press defensivt som sattes olika från olika spelare. Vi lyckades dock, mycket tack vare Jonas eminenta försvarsspel, hålla tätt utan större bekymmer. Desto längre halvleken led så kom vi också mer och mer rätt och vaskade tillslut fram några få bra chanser. I andra halvlek sänkte vi pressen en aning, snackade ihop oss, och tog fram fighterhjärtat. Efter ett mycket snyggt mönsteranfall, igångsatt av högerbacken Simon och avslutat av vänsterbacken Isak kunde Kung Jens tidigt ta ledningen med 1-0. Nu när Dödskallegänget var tvunget att anfalla passade vår lägre satta press oss ypperligt och vi kunde spela det spel vi är ökända för. Några minuter senare kontrar Niklas in 2-0 med skallen på en långboll från Kvist. Därefter kontrollerar vi matchen bra även om vi bjuder på någon onödig målchans bakåt och gör något mål för lite framåt.

I ett Kung Jens där alla kvitterar ut minst betyget fullt godkänt ska framförallt John ha beröm för sitt enorma slit. Extra plus även till Jonas och Micke Söderman som starkt bidrog till det välfungerande försvarsspel som innebar noll insläppta mål.   

/ Eric-Hem-
-Forum-Inför match:
Kung Jens FG – Dödskallegänget

Söndag 23/8, Minerva, 18.00

Ja, så var den här alltså. Ödesmatchen. Världens viktigaste. Helt sjukt är det, att världen stannar på söndag. Att människor i Rio spanar upp mot storbildsteven i Jesusstatyns händer; att små bandarbarn i Bengali rattar in rätt kanal på deras bräckliga radioapparater av bambu; att Barack Obama tar paus från att styra världen för att följa matchen live på Minerva Park Arena. Det är knappt så man kan tro det.

Men så är det ju också vi som spelar. Och så gäller ju matchen också allt. Verkligen allt.

Dödskallegänget

Förlorad poäng mot Dödskallegänget innebär med all säkerhet B-slutspel. Och B-slutspel är ju alls inte lika kul som A-slutspel. Under våra fyra år hittills har vi klarat oss ifrån B-slutspelet. Och personligen tycker jag att det vore skönt att få spela A-slutspel i år igen!

Så come sunday tycker jag vi alla ska komma med humöret i topp, ge varandra ett par stora smaskiga kramar, njuta av våra nytvättade lila tröjor som smiter åt över våra älskade lagkamraters läckra kroppar, och ge de snuskiga Dödskallesnubbarna på nöten!

Låt oss se till att vi på söndag
dels spelar för att vinna, men också spelar för att ha roligt. Låt oss för en gångs skull den här säsongen bara vara vänner, bara ge komplimanger och bara älska att vi faktiskt får spela fotboll ihop som ett läckert lila lag. Och så vinner vi, såklart, som ett lag.

Det vore jävligt skönt! Börja peppa och laganmäla redan nu!

/ Kapten-Hem-
-Forum-
Inställd match

Korpen Umeå ringde nyss och meddelade att Interforest Umeå har dragit sig ur sitt Korpenåtagande. Därför blir det ingen match för oss på onsdag. Så var det med det. Vi får ladda mot kommande motståndare istället. Och kanske styra träningsmatch till imorgon?

/ Kapten
-Hem-
-Forum-


 

Inför match:
Kung Jens FG – FC Kjell

Onsdag 5/8, Ersäng, 21.30

Sådärja. Nu är sommaruppehåller över och det är dags att få igång någon form av vettigt spel igen. För nu ska vi fanimig gå och vinna resten av matcherna! Och först ut är stygga FC Kjell, som vi vann över med 5-0 i fjol. Det borde vi väl kunna åstadkomma även i år? Det som verkligen behövs få i ordning (om vi bortser från de två senaste matcherna) så är det disciplinen. Och peppen. Vi måste börja agera, bete oss och spela som ett lag! Vi i ledningen efterfrågar mer aktivitet på hemsidan och i forumet, högre tränings- och matchnärvaro, mer jävlaranamma och mer naket!

FC Kjell

För att vi ska kunna ta ikapp och vinna division 7 (division 7, hör ni det? Vi som gick obesegrade genom 3an ifjol!), och inte riskera att hamna i B-slutspel så krävs mycket mer av alla spelare. Och inför höstsäsongen så kommer kraven på individen stärkas. Det kommer ligga på enskild spelares ansvar att veta när matcherna är (vi har ett jättefint spelschema här på hemsidan, som är lätt att följa - fast glöm inte bort cupen!), och om man inte gjort en matchanmälan - antingen via hemsidan eller personlig kontakt - 24 timmar innan match så kommer troligtvis den platsen fyllas av en reserv. Så det är bara att aktivera sig!

För övrigt finns väl inget att anmärka på? Svarta shorts och strumpor till matchen, en vattenflaska, ett djävla humör och en stor gruppkram vore fint. Vi ses på ersboda, Umeås Minas Tirith, alldeles alldeles strax! The battle of Middle Earth is over - the battle of Korpen has just come half way (ungefär)!

PS. Referatet från vårt förra möte mot FC Kjell finns ungefär halvvägs ner på sidan med referat från 2008.

/ Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – Torpederna
6-0

Tisdag 29/6,Sjöfruskolan, 22.00

Ojojoj vad vi är bäst. Andra vinsten på rad nu med sex mål mot noll. 12-0 i målskillnad på två matcher är ett helt okej sätt att gå till uppehåll på. Tack till de inlånade spelarna och all heder åt de ärofulla förlorarna. Men för de lila gäller nubara en sak: sikta framåt, glöm allt annat och fokusera på FC Kjell (de äcklen)!

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-


Referat Korpen Cup:
Kung Jens FG – BenfICA
6-0

Lördag 27/6, Minerva Park Arena, 14.00

Det var ett Kung Jens med förluster i bagaget och ett delvis naggat självförtroende som kom till spel på Minerva Park Arena för att möta mardrömsmotståndaren BenfICA. En samling 45 minuter innan matchen, en rejäl uppvärmning och en ordentlig taktikgenomgång slog däremot an tonen för lördagens galaföreställning.

Hade man bänkat sig på första parkett så hade man känt igen de lila hjältarna från förr. Kvar fanns de här karaktäristiska lila dragen som disciplinen, löpviljan, spelglädjen och målhungern. En match där våra motståndare inte hade en suck trots habila fotbollsspelare och en storspelande målvakt.

Till dagen hade vi förstärkt med Jimmy Sihlberg och Gustav Elgh som bidrog med kvalité, framförallt offensivt. En comebackande undertecknad fick sätta dit ett mål. Nyförvärven i kombination med taktisk disciplin och ett avsaknande av oken herr Stenberg och Jansson ledde tillslut till storseger med 6-0 i cupen.

Alla i KJ genomförde en riktigt bra match, men nämnas bör Andreas Kvist som spelade helt felfritt i sin ovana position som mittback. Närmast väntar ett seriespel där vi måste börja plocka poäng för att nå slutspel. I cupen väntar troligtvis Umeå brandförsvar, ett mycket duktigt lag som Volvo Northern Light slagit ut en gång på straffar.

Målskyttar: Jimmy Sihlberg, Joel Hultdin, Mattias Pettersson, Gustav Elgh, Eric Grundström och Erik Ferry.

Fans: Trond Sjöström, Johan Ölvebro, en kompis till dom och tre tjeckiskor

 

/ Mattias

 

 

-Hem-
-Forum-

Korpen Cup:
Kung Jens FG – BenfICA

Lördag 27/6, Minerva Park Arena, 14.00

Det här är inte ens kul. Som vi har spelat, med den dåliga disciplinen, det planlösa joggandet och de trötta, trötta ögonen finns det inte en suck att vi ska kunna vinna över BenfICA. Det är inte ens kul. Vi måste rycka oss i kragen, smörja bröstkorgen med getingar och äta småspik till frukost. Och vi måste ta fighten som ett lag. Det är dags att återgå till den sjukligt disciplinerade tråkfotbollen som vi är kända för, och som har tagit oss till sådana framgångar förr, och som har förhindrat fler förluster än vi kan räkna. Mot BenfICA räcker fanimig charmiga 1-0. För man har tur om man håller nollan. Och man har tur om man gör mål. Och vi ska ha jävligt tur, och ett jävla humör, om vi ska kamma hem en vinst.

Och inget annat tolerereras.

 

Samling på Minerva Park Arena senast 13.15 för taktikgenomgång, gemensam uppvärmning och allmän sanslös pepp. Anmälan via hemsidan, sms eller telefon är okej. Kämpaglöd är ett dock kriterium. Och vinst är ett måste.

 

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – BK Kylen
0-1

Tisdag 2/6, Minerva Park Arena, 22.00

Helvettes djävla kuk.

Vilket töntigt litet lag som får komma undan med en vinst i en match vi bara ska vinna.

Jag vet inte om jag är argare på dom eller på oss.

För alltså, lite får vi skylla oss sjävla. Baklängesmålet, deras i princip enda skott på mål, hade inte gått in om vi varit vakna och beredda på en låg, snabb hörna. Vilket man alltid måste vara beredd på, för det är så det blir mål på hörna. Och vi får skylla oss själva litegrann för att vi inte gör en miljon mål.

Men ärligt talat: det var inte vårt fel att vi inte gjorde åtminstone 2-3 mål. För det hade vi förtjänat, och så bra spelade vi. Det här var en match som vi skulle ha vunnit med åtminstone 3-0, om det nu funnits lite rättvisa i världen. Och det var mot ett lag som vi vinner över 9 gånger av 10.

Dessutom är det så sanslöst tråkigt att förlora mot ett lag som spelar så äcklig fotboll, och som är så griniga och som spelar så fult. Den långhåriga lockpojken till exempel, förtjänade gängstryk på grund av ett dussin olika situationer under matchen. Men å andra sidan så var BP ovanligt bra, och vi fick en hel del frisparkar i farliga lägen - som vi ärligt talat borde ha kunnat förvalta bättre.

Det positiva som vi kan ta med oss från matchen är bland annat ett stundtals intelligent passningsspel och bra rörelse. Vi höll bollen tämligen kontrollerat under perioder och egoismen och de privata dribblingsräderna hölls på en ganska låg nivå. Det största problemet var nog slarvet och de dåliga valen i avgörande lägen. Flera gånger togs avslut från hörnflaggan istället för att dra in ett inspel, eller skott på täckande backar istället för att spela en fri medspelare. Eller, som det var allra oftast: en felpassning i sista läget. Om vi hade 50 felpassningar på hela matchen så var nog 40 av dom i avgörande lägen. Och så kan det bara inte se ut. Bättre fokus.

Och Eric Grundström påpekade före under och efter match att skotten måste hållas lågt. Det verkade inte vara någon som lyssnade eftersom alla avslut som letade sig på mål låg rakt i bröstkorgen på Kylens målvakt. Ändring på det till nästa match. Skjut lågt, baske mig.

Tills vidare: peppa, vätskeladda och införskaffa svarta shorts och strumpor om du inte redan har det, för nu har laget sagt sitt.

/ Kapten

 

Röstningen avklarad

En gammal fråga hade återigen väckts till liv, och trots att vi ifjol hade en omröstning i ämnet så vägrade vissa spelare helt helt enkelt foga sig efter resultatet. Påtryckningar har gjorts och ledningen har gått med på att utlysa en ny omröstning. Och nu är den klar. Vi spelar i svart.

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Premiär:
Kung Jens FG – BK Kylen

Tisdag 2/6, Minerva Park Arena, 22.00

BK Kylen. Ett djävla namn alltså. Och dom vann sin första match, mot Unga Veteraner. Också det ett djävla namn. 3-2 blev det, dessutom. Ett djävla resultat.

Så nu är det dags att låta dom växa upp. BK Kylen. Ha! Tacka vet jag läckert lilaklingande Kung Jens FG. Satan. Där är ett namn. Och där är ett lag. En Bollklubb mot en Fotbollsgemenskap. Klart att vi är bättre. Och på premiären dessutom. Shit. Alltså, mannen!

Och dagen till ära är en del uppdateringar gjorda på hemsidan. Laganmälningen ska nu fungera igen, och låt i år vara året då vi faktiskt använder den! Jag har nu, inför den här matchen, klickat i de som jag vet ska vara med. Är det någon annan som vet med sig att han ska vara med, varsågod att anmäla dig.

I nuläget har vi nio spelare, inkluderat Simon Rasmussen. Det känns lite halvskralt. Dom goda nyheterna är dock att Pär Johansson är en av de åtta, och kommer vara med och vakta målburen. Det känns ju tryggt!

För vi har ingen som helst aning om vilka BK Kylen är. Det enda vi med säkerhet kan säga är att dom inte är lika läckra som vi. Eller lila, för den delen.

Så, samling 21.30, sjukt peppade och snyggt testosteronstinna, på Minerva Park Arena, så gör vi slarvsylta av motståndet här i premiären! Och glömma inte rösta i omröstningen här nedanför!

/ Kapten

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat Korpen Cup:
Kung Jens FG – GE Healthcare 1
3-0

Lördag 22/5, Minerva Park Arena, 14.00

Så var det gjort. Väntan och möda är slut. Kung Jens har officiella premiären avklarad.

GE Healthcare, laget som det inte vistes så mycket om innan, spanades in på uppvärmningen. De var tippade att kunna mycket om sjukvård. Det tror jag inte dom kunde. Dessa unga killar kunde mer om fotboll. Dom såg farliga ut, tyckte jag. Dålig teknik, tyckte andra.

Vi saknade de tre spelare med mest bollpass i benen. Yngre röde Hultdin, äldre röda Hultdin, skäggige (brune) Magnus. Dessutom Målvaktspär (förslag på bättre namn tack? Långpär? Långpär och Storper? Då blir dom/ni ännu mer som ett riktigt par. Forza regnbågen!) Och Mighty Mike Söderman saknades också.

Jajajaja. Dom saknades inte den här kvällen.

Vi såg starka ut. Löpvilliga och fysiska. Duellerna vanns på löpande band. På topp fanns en påpasslig Grundström. En retur och en styrning av honom och ställningen var 2-0. Ett mycket snyggt anfall med 2, 3, 4(?) väggspel och Erik Bredsidan Ferry rullade 3-0 bakom korvköpande GE målvakt och försvar.

Till slutet av första och andra halvlek tröttnar vi. Trots att dom tröttnar ännu mer utnyttjas det inte. La vi märke till den sjukligt trötte GE högerbacken med nyfräsh nazifrilla? Varför finta då man bara behöver löpa förbi? Det gjordes lite svårare än det behövdes. Klassiskt rakare spel då möjligheten finns. Vi blir lite för långt som lag. Då vi väljer att sätta höga pressen måste ALLA med. Välja tillfällena, och då köra.

Men GE lyckas aldrig vara nära. Vi håller undan utan problem. Eller anfaller kanske är mer rätt. Ett skott på mål fick jag det till för GE i andra och vårt avancemang är givet. Nu får vi ladda upp inför 27e då benknäckar-BenfICA möts !

Prups till Jens (stabil), Robert (snabb och stark), Fredric (bra räddning på skottet) för insatsen och att ni ställde upp! Fortsatta prups till Storper för en gedigen premiär, och första officiella matchen! Erik Ferry för fin bollbehandling och första match som ordinarie KJare! Simon Holmström för bra anteckningar och stöd! Ser fram emot Långpärs premiär ! Må skadad fotled läka snabbt!

Matchens lirare: Grundström för påpassligt och gediget spel!

Forza Kings!

/ Tobias Sergel Rosqvist


 

 

-Hem-
-Forum-

 

Korpen Cup:
Kung Jens FG – GE Healthcare 1

Lördag 22/5, Minerva Park Arena, 14.00

Så var det dags. Efter mycket väntan och mången möda ska vi alltså släppas ut på gröngräset! Precis som i fjol väntar Korpen med att låta Kung Jens Fotbollsgemenskap äntra turneringen, och i år går det dessutom steget längre: de premiärkör oss i cupen innan vi tillåts tillträde i ligan.

Och när ledningen kontaktade Korpen Umeå för en kommentar, fick vi samma svar som vi förväntat oss.
- Jo, alltså, såhär va, tänker vi va, att man måste vänta med bästa laget va, så att publiken hinner vänja sig va, vi har inte så bra säkerhet va, så vi måste se upp med ligister va, så att inte alla fans springer in på planen va, och så att Kung Jens inte måste ställa in matcher va, för att de har skrivkramp va, för att dom skrivit för många autografer va. Så därför får ni börja senare än alla andra va. Och med cupen då, va.

Premiär
Ja, men vad vet vi då egentligen om motståndet? Annat än att de är sjukt töntiga, därför att de är ett företagslag och inte ett lila läckert lag som vi? Nada. Noll. Nicht.

Därför måste dom dö.

Anmälan
Så, alla, meddela om ni kan komma eller inte. Antingen via telefonk, sms, gästbok eller mail. Eller kanske med hjälp av anmälningsfunktionen här på hemsidan? Varför inte?

Nu kör vi! Peppa!

 

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens FG – Fotbollskväll
En miljon-1

Tisdag 28/4, Universitetets konstgräs, 19:30

Tråkig match med dåligt humör. Ingen orkar skriva något, och ingen minns vad resultatet blev. Fast alla minns att Kung Jens vann och att Fotbollskväll förlorade. Och att dom var sura och griniga och vi sjukt proffesionella och bästiga. Iallafall alla utom Westin som är en surpuppa ibland. Men väldigt bra i år. Och smal. Och snygg. Mums!

Dessutom var vi bättre. Och snyggare. Och mer lila. Och bättre.

Snart är det säsongsstart! Wohoo!

Fotbollskväll

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Första träningsmatchen:
Kung Jens FG – Fotbollskväll

Tisdag 28/4, Universitetets konstgräs, 19:30

I nästan ett år har bröderna Hultdin, tillsammans med den riktigt ruskige Rölinen, extraknäckt åt ett glatt gäng fyllon på fotbollens avigsida. De har träffats under mystiska omständigheter och dealat med organ och pepparkakor, och ibland även trixat lite med en trasig trasa på Universitetsplanen. Ibland har dom varit åtta stycken. Ibland nästan en miljon. Alltid har dom varit hungriga efter kungligt lila blod. Låt oss nu för fan ge dom chansen, dom små rackarna. Låt oss ge dom chansen, och sedan förnedra dom i denna säsongspremiär. Jag vill se Matts Mossing gråta. Jag vill se Gunnar Lantz blöda. Och jag vill se deras kapten Sai Öhberg förstå varför Kung Jens vann i Vietnam.

Fotbollskväll

Truppen
Fotbollskväll har som sagt en halvlång tradition bakom sig, med 28 genomförda träningstillfällen i utomhusmiljö och ett gäng starka insatser i Östras gympasal under vintern. Många av dom har garanterat bättre kondition än snittet hos oss, medan många av dom garanterat har sämre. Det är en brokig skara där vissa har äkta fotbollsbakgrund, medan vissa så sent som för ett år sedan trodde att fotboll var någonting man åt. Men under den gedigna träning dom genomgått så har inte bara deras trupp växt. Även dom har växt. Som fotbollsspelare.

KJFG äger
Det är ett habilt gäng som, om vi har otur, kan mönstra en hel här springsugna små rackare, med inskott av riktiga matchvinnartyper. Dom kan försöka springa sönder oss och skjuta hål på oss. Men faktum är ändå att vi är djävulskt mycket bättre. Vi har ett snytt i vårt lag som ligger ungefär i jämnhöjd med topparna i deras lag, och vi har fyra års korpenerfarenhet och ett samspelt lag. Dom har en miljon glada fyllon som lika gärna kunde deala med organ och pepparkakor som spela fotboll.

Sådeså
Vinner vi inte kommer jag aldrig förlåta mig själv och sedan döda er. Bara så ni vet.

/ Kapten

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Säsongsstarten börjar närma sig!

Snön smälter, asfalten tittar fram och dobbarna börjar nyvaket skruva på sig inne i garderoberna, bland unkna shorts och illasittande benskydd. Det är ett faktum. Korpen 2009 är alldeles runt hörnet.

Inför årets start har ledningen varit tämligen splittrad, då Mattias Pettersson valt att satsa på Sigtuna istället för på Umeå när det gäller arbetsplats. Där lär han unga snorungar räkna matte och göra sig fina i håret. Detta har lett till vissa problem i uppbyggandet av laget, och ännu är inte truppen helt spikad. Men vissa saker kan vi dock konstatera: det blir ingen Sven Björkland i år. Gossen har fortfarande ont i skadan han ådrog sig ifjol och väljer att stå över en säsong. Även Joel Samuelsson är tveksam till spel, eftersom han är för skäggig.

Korpenbucklan

Karriär
Jag vet att Joel Hultdin blir så ledsen när jag är planen, stolt svängandes min påfågelsplym till hakbehåring, medan stackars kapten får lattja omkring med sin löjligt spretiga mustasch, säger Samuelsson själv.
Sen är det ju faktiskt så att jag, i min egen höghet, kanske kommer få ett sjukt lukrativt modell/byggnadsarbetar/presidentjobb i Stockholm i sommar. Eller Ullared. Eller Lövånger. Vi får se. Inget är bestämt än, men det kommer bli sjukt snaskigt iallafall!

Välkommen åter
Ledningen har valt att acceptera Joel Samuelsson önskemål om ett sabbatsår, och låter hälsa att han är välkommen tillbaka i laget närhelst han inser att jobberbjudandena är fejk. Vilket borde vara tämligen snart.
Självklart går det att ordna något om Samuelsson kommer krälandes tillbaka, förutsatt att han ångrar sig och klipper sig och rakar sig, säger Mattias Pettersson där nerifrån Sigtuna.

Audition
Dessa två spelare skulle alltså ersättas, och det gärna med råge. Och just det, Mattias Pettersson den lurifaxen kommer inte vara med hela säsongen han heller, vilket innebär tre ersättare av mastodontkaliber. Många var de sökande och många var det som nominerade sig själva. Men ledningen kan stolt lista tre helt makalöst ödmjuka vinnarskallar som kommer säkra guldet i år, nämligen Tobias Rosqvist, Andreas Kvist och Erik ferry.

..*..

Här kommer en kort presentation av nyförvärven:

Tobias Rosqvist
Frekvent inhoppare i det lila laget, inlånad från konkurrerande Gazza Junior Boys, väljer nu att på allvar gå med i Kung Jens Fotbollsgemenskap. Den lille tekniske slitvargen, som passar så bra både på mittfält- och ytterbackposition kommer dubblera med Gazza och Kung Jens. Ledningen hyllar detta förvärv som efter fjolårets säsong vann omröstningen om Årets Inhoppare. Det blir tredje året i rad som de lila lyckats värva föregående års vinnare i just den kategorin. Tidigare värvningar är Anders Olsson och Eric Grundström.

Andreas Kvist
Även han en rutinerad inhoppare i den lila vinstmaskinen, som väljer att dubblera med Gazza Junior Boys och Kung Jens Fotbollsgemenskap. Andreas är en drömlirare på mittfältet, med den unika kombinationen av teknik och köttskalle som uppskattas så mycket av fansen. Att han sedan är en så ödmjuk och kramgo kille på sidan av planen gör inte saken sämre.

Erik Ferry
En skrällvärvning som skakar fotbollsvärlden i dess grundvalar - Erik Ferry, avlägsen släkting till både Djinghis Khan och Björn Ferry, uppfostrad av Trond Sjöström och en packe vargar väljer alltså att, två år efter att ha slagit ut Kung Jens ur A-slutspelets semifinal gå med i de lila snyggingarnas snygga lag. Otroligt viktig värvning för att fylla upp Mattias Petterssons bortfall, då Erik Ferry är en vinnarskalle av sällan skådat mått. Rykten gör gällande att han, på en första dejt med en riktig puma förlorade i ett vänskapligt parti poker, varpå han rasande välter bordet med marker flygandes runt hennes välparfymerade hår, vrålandes "Hora!".
Vi i ledningen ser framemot ett vackert samarbete.

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs också 2007 och 2008 års matchreferat.
De är mycket goda.

 

 

 

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Innebandy