Här finner du matchreferaten från 2007 års säsong. Vi minns den med bitterhet, men även med glädje.

Kung Jens FG - Innertavle 22/8 2007

Referat Kung Jens - Innertavle
4-1 (1-1)
Minerva Park Arena

Efter att de ljuva gudarna stått för en miniskräll och slagit Club Asäl så fick vi helt plötsligt något att spela för. Nu såhär i efterhand kan vi säga att vi kanske inte riktigt var beredda på det. Det som krävdes för att vi skulle sluta tvåa i gruppen var att vinna med 3 måls marginal mot Innertavle. Vi fick sämsta möjliga start efter ett tafatt försvarsspel så tog Innertavle lite oväntat ledningen.

Vi lyckades inte riktigt forcera Innertavles mur framför eget mål och fick efter idogt kämpande in en boll innan halvtid. Första halvlek präglades dock av ett Kung Jens som inte riktigt var vakna, jobben togs inte fullt ut, passningsläggarna saknade stundtals fokus och flåset var inte på topp.

I början av andra halvlek har vi egentligen våran enda riktigt bra period i matchen. Joel visar varför han är poängkung med först ett strålande avslut på Svens fantastiska passning och sedan avslutar han matchens bästa spelsekvens med att göra 3-1. I det här läget behöver vi bara göra ett mål till för att säkra andraplatsen (om antalet gjorda mål går före inbördes möten). Målet kommer också efter att Mattias (jag) turligt gör mål tunnel på Innertavles målvakt. Vi pressar Innertavle högt upp i banan med hela laget och vinner boll. I slutet av andra halvlek går vi på knäna och har lite tur som håller undan.

Det som vi ska vara nöjda med från den här matchen är framförallt att vi faktiskt vinner med den marginal som vi behövde vinna med. Vi har även en del fina spelsekvenser där vi vårdar boll. Däremot är vi alldedes för farliga i vårat eget straffområde, där måste bollen bort, bort, BORT!!!.

Till vårat försvar ska sägas att vi faktiskt inte riktigt orkade när vi bara hade en avbytare. Detta kommer det bli ändring på till slutspelet där vi får in nytt frisk blod (preliminärt Tobias Rosqvist, Erik Grundström, Andreas Pettersson och Jocke Törnkvist). I slutspelet siktar vi på att gå riktigt långt och det tror jag vi kan lyckas med om vi har rätt inställning. Ett delmål har vi nått med att gå till slutspelet och nu inleder vi det något svårare delmålet att vinna slutspelet.

Sven Björkland ska nämnas i positiva ordalag då han gör en kanonmatch, även våran poängkung Joel Hultdin ska ha beröm framförallt för hans andra halvlek. 

Matchens mål och assist:  1-1Joel Hultdin (Mattias Pettersson)
                                                2-1 Joel Hultdin (Sven Björkland)
                                                3-1 Joel Hultdin (Mattias Pettersson)
                                                4-1 Mattias Pettersson (Sven Björkland)

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Club Asäl 14/8 2007

Inför Kung Jens - Club Asäl
Tisdag 14/8-07 21.30
Ersäng konstgräs

Det här är egentligen löjligt eftersom bara jag, Joel, Linus, Ros och ev Purple Cobras läser det som står här. Ni förtjänar överhuvudtaget inte att någon text står här. Så därför så kan jag skriva lite skit om mina lagkamrater istället för att det är ändå poänglöst att skriva något vettigt som ingen läser.

Micke är för lång
Björn för grov
Jonas för kort
Magnus för skäggig
Joel S för lurvig
John för oambitiös
Sven är en jobbnarkoman
Ols är för lat
Isak (se Jonas)

Matchen
är förstås viktig om vi ska blanda oss in i toppstriden. Ser bra ut med folk och vi har ett nästintill komplett lag där vi bara behöver låna in tre spelare. Har dock inte fått besked av Ols och Joel S men räknar med att där är det inge problem. Vi kommer börja med 3-1-2 för att ev gå ner senare till 3-2-1.

Club Asäl imponerade senaste när de dängde till Gazza med hela 4-0. Ett duktigt jämnt fysiskt  lag väntar. En match där vi med rätt inställning vinner.

10 kronor på Linus som målskytt. Han har sett het ut på Språkgränd. Hoppas allt löser sig med skjuts för folk. Kolla om ni kan kirra bil. Tänk på att matchen är på ERSÄNG!

Väl Mött! / Assisterande Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Purple Cobras 2/8 2007

Referat Kung Jens - Purple Cobras 5-1 (4-0)
Minerva Park Arena

Vilt firande i Rom - och Stockholm - och Umeå
När slutsignalen gick strömmade överlyckliga fans ut på gatorna i Rom, och alla andra italienska städer, för att fira det efterlängtade vinsten mot PC. "Jag är väldigt, väldigt glad. För mig... Omöjligt... Kung Jens FG är världsmästare, utbrister Giagmo Spilletta, en segerrusig romare i Kung Jenströja." Även i Stockholm firades det rejält. Det tog inte många minuter innan ett stort antal lyckliga människor badade i Sergels Torg-fontänen i Stockholm. Polis kom snabbt till platsen för att dirigera trafik och förhindra kaos.

Matchens mål och assist:Linus Jansson    (Ali Mohammadi)
                                                Linus Jansson    (Isak Hultdin)
                                                Björn Holmberg   (Joel Hultdin)
                                                Anders Olsson    (Ali Mohammadi)
                                                Linus Jansson     (Tobias Rosqvist)

 

Inför Kung Jens - Purple Cobras
Torsdag 2/8-07 21.00
Minerva Park Arena

 Sommaruppehållet är slut. Ölen är urdrucken. Peppen är tillbaka och vi står inför två tuffa matcher härnäst, innan vi tar oss an clownlaget Innertavle United och ser mot slutspel.

     Den olyckliga tabelljumbon Purple Cobras har vi mött och vunnit över en gång tidigare och följt med spänning hela säsongen. De har snöpligt nog visat sig sakna det där lilla extra och efter det imbecilla valet att byta lagfärg från snyggt lila till larvigt vitt ser laget verklgen ut att vara på nerförsbacken.

Men vi får inte låta oss luras; ledningen har haft scouter på PC:s uppehållsträningar och vi råkar veta att de siktar på att kamma hem så många poäng som möjligt i slutskedet av säsongen, för en bra lottning i B-slutspelet. Även har det florerat rykten om toppvärvningar och utbyte av de forwards som så idogt har arbetat för att missa målet hela säsongen. Ett sådant drag skulle kunna visa sig förödande, efterssom PC:s enda egentliga svaga punkt är deras målskytte.

Och till råga på allt är vårt lag starkt decimerat; assisterande kapten Mattias spelar match för GUIF, Jonas är i fjällen och Joel Samuelsson hävdar att han måste trimma skägget. Utöver det är Sven osäker till om han kan spela hela matchen, och Micke kommer komma inflygandes runt halvtid. Det gäller alltså för oss att hålla huvudet kallt och damma av den där gamla vinnarskallen från ifjol!

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Sikka BK 21/6 2007

Referat Kung Jens - Sikka BK
0-1 (0-1)
Minerva Park Arena

Happ det här var inte så jätteroligt kanske. " Fan vad tråkigt att svinen i Sikka fick vinna" kommenterar Purple Cobras slutresultatet och det är väl bara att hålla med. Nu håller vi oss flytande just ovanför slutspelsplats innan uppehållet och det här kommer bli en kamp in i det sista. Jag har pratat med PC och de tänker inte ge oss någonting gratis och PC har växt ju längre in i serien de kommit.

Men det som man kan inse är att det inte kommer att vara den matchen som är avgörande utan våran viktigaste match kommer att spelas 14:e Augusti mot Clubba. Den matchen kommer troligtvis vara helt avgörande om vi går till slutspel eller ej. Men vi har fortfarande bra chans och förhoppningen är att vi kan hålla igång konditionen i sommar. En annan naiv förhoppning är att man kan bestämma träningstider via hemsidan, men folk verkar inte kolla den så ofta. Ett litet test: Kan alla som läser detta skriva en kommentar i forumet så ser vi vilka som är inne och läser.

Nu tappade jag tråden lite över matchen. Man kanske inte är så pratglad efter en förlust. Dagen började dåligt med att vi fick ringa omkring 15 samtal för att få tag på en målvakt. Tillslut ställde Tobias Rosqvist upp och han kan inte lastas för målet och gjorde en strålande insats. Deras mål var ett litet skitmål som kom ur en grötig situation och gjordes i första minuten. Efter det så fick vi inte hål på dom trots en del fina chanser. Jonas direktskott, Joels vänsterfotsfjutt, Mattias alla skott, Linus frispark, Mattias inkastmiss är några exempel.

Personligen tyckte jag att vi gjorde en bra match dock. Sikka hade flera duktiga fotbollsspelare men kom inte riktigt någon vart mot vårat nykomponerade 3-2-1. Det enda lilla problemet vi hade med det var att när ena mittfältaren satte press på kanten så orkade inte den andra alltid vara understöd och falla in och täppa ytan i mitten. De ensamma anfallsspelarna gjorde det bra men kunde fått lite mer uppspel på kropp att jobba med. Om man ska vara självkritisk så borde vi nog chansat tidigare med att spela offensivt.

En sista allvarlig sak att ta upp är att vi i ledningen börjar tröttna på sena besked. Vet ni med er att ni ska vara borta meddela det då så tidigt som möjligt. Hör alltid av er via hemsida eller telefon om ni kan spela eller ej. Med tanke på att vi ibland får lägga ner timmar på att leta ersättare är det inte så mycket begärt att ni andra kan ägna en minut åt att meddela om ni kan spela eller ej.

Glad sommar allihop och tappa inte formen! // ASS CAP
Målen: Det blev inga mål men priset till matchens målsumpare går till Mattias Pettersson

 

Inför Kung Jens - Sikka BK
Torsdag 21/6-07 20.00
Minerva Park Arena

 Okej, lite text inför matchen förtjänar vi, även om kanske inte så där många fler än kanske två personer hinner läsa den innan matchen är spelad... Men om ni läser den och ska spela, glöm inte laganmälan och kom till match en halvtimme före matchstart, som vanligt.

Läget ser relativt bra
ut inför Sikka-mötet, trots att John är i Stockholm och trots att Jonas är osäker till start p.g.a sin sjukdom. Vad värre är att vi fortfarande inte är klar med någon målvakt då Micke Söderman är borta. Men ledningen jobbar på att lösa denna bit och i övrigt tronar laget stabilt på resterande spelare.

Matchen som sådan
är förstås viktig, ett riktigt toppmöte där segraren kommer att leda serien innan uppehållet. Sikka har beskådas och faktiskt verkar de bestå av något skickligare fotbollsspelare. De spelar hårt och teknisk fotboll. Men vi är ett organiserat duktigt lag som med benhård diciplin ska kunna ge de svarta demonerna en match.

Vi kommer att göra
vissa ändringar i laget för att få ut max av våra spelare och stoppa motståndarlaget. Vi kommer för första gången(?) i Kung Jens historia att spela 3-2-1 där meningen är att vi ska krympa deras ytor att trilla boll. Linus och Joel är båda i målform och ska kunna sätta några bollar. Linus som var en massiv målsumpare i ULG-matchen visade i några hemligstämplade matcher med hemliga lag att han kan göra mål, 6 mål på två matcher.

I och med att Club Asäl spelade oavgjort mot Purple Cobras (i en match där PC var aningen bättre) så kommer vi ha en bra chans att rycka i tabellen. Det vore förstås fantastiskt om så skulle ske. Så kom dit på erat bästa taggade humör och ät upp Sikkasvinen till middag!

Tom Cronwald i deras lag ska vi tackla hårt så att han grinar!
(och det är inte så hårt egentligen)

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Umeås Ljuva Gudar 5/6 2007

Referat Kung Jens - ULG 
2-1 (0-0)
Minerva Park Arena

Ett gäng oväntat molokna Gudar trampade ut på konstgräset för att möta de hårt reducerade Kungarna. Ett stort antal återbud bara några minuter innan match och en spelare som aldrig dök upp gjorde att ledningen fick svälja stoltheten och låna in två spelare från Gazza Junior Boys som spelat match tidigare den kvällen. Carl Mason och Erik Dunkels ställde båda upp, till Gazzaledningens (Erik Jonssons) buttra mummel och KJ-ledningens stora glädje. ULG godkände affären och domaren blåste igång matchen.

När startsignalen gått startade en intensiv press från KJ:s håll som aldrig riktigt skulle släppa. Gudarna hade visserligen sina briljanta stunder, men kom aldrig riktigt igenom vårt kompakta och storspelande försvar. Men inte heller lyckades vi förvalta våra chanser. Länge såg det ut som att vi skulle få gå mållösa av planen, trots de 300 chanser vi haft - ända tills Joel Samuelsson i andra halvlek fick på den kanon som Joel Hultdin reflexmässigt styrde in i bakom ULG:s i övrigt briljante målvakt. Nollan var spräckt och spöket slaktat. Nu skulle matchen kunna rinna iväg till 4-0, trodde nog alla som var i närheten av sina sinnens fulla bruk.

Carl Mason var det och stötte bara några sekunder efter ledningsmålet in tvåan efter en del fummel i offensivt målområde. Kung Jens hyllade sin inlånade rival och tappade sedan greppet helt. Gudarna bjöds helt plötsligt in i den match de själva inte verkade vilja delta i. Några missade brytningar, en dålig markering och ett skymt skott senare stod det plötsligt 2-1. Ingen förstod riktigt hur eller varför.

Även om vi önskar gentlemännen i ULG allt gott i livet var målet inget vi ville ge dom. De må vara hur trevliga som helst att ha att göra med, men vår seger var given redan när Gudarna äntrade planen och visade upp sina trötta ben. Vi får hoppas på en returmatch någon gång, där de värmt upp ordentligt och taggat vederbörligt. Förhoppningsvis spelar de då som de gjorde de sista fem minutrarna, eller som de gjorde på vår träningsmatch. Vi vet att de kan bättre och hoppas att de klarar sig till A-slutspel.

Saker som bör nämnas: Linus misskavalkad de fyra första minutrarna.
                                             Carl Masons och Erik Dunkels underbara inhopp.
                                             Joel Samuelssons spektakulära högervrist till stjärnorna.
                                             ULG:s briljante målvakt.
                                             Isak Hultdins offensiva löpningar.
                                             Sven Björklands dedikation, från Lycksele till Umeå.

Målen: Joel Hultdin    (Joel Samuelsson)
             Carl Mason     (Joel Hultdin)

Inför Kung Jens - ULG
Tisdag 5/6-07 21.00
Minerva Park Arena
 

Vi får se hur många som dyker upp på matchen. Klicka gärna vidare på laganmälan så att vi har koll. Vad vi vet är att kraftpaket Anders Olsson med väldigt stor sannorlikhet kommer att befinna sig i Turkiet. Kan Sven Björkland spela så går han in och tar Anders plats på mittfältet. Om även Sven är borta så kan det bli aktuellt med att kalla in förstärkning. Detta eftersom vi inte vill flytta på våra forwardskonstellationer som ser mycket lovande ut inför framtiden.

Vad som står klart inför match
är iaf att om vi förlorar har vi bara oss själva att skylla. Dommaren gör sitt jobb och det gör han oftast mycket bättre än vad förlorarlaget uppfattar. Det gäller även att sätta sina chanser och att vi spelar för att göra mål, inte spelar för att få lägga ut en passning på kanten. Koppla på vinnarskallarna och kom till matchen för att hjälpa oss mot tre nya poäng.
Som en sista liten grej så bjuder ULG på lite godbitar från vårat möte 2005. Klicka bara på länken här.


Inför Kung Jens - ULG
Tisdag 5/6-07 21.00
Minerva Park Arena

 Gazzamatchen är fortfarande i minnet men nu är det dags att ta nya tag. Det gäller att pumpa på för att nå A-slutspel och alla lag förrutom Innertavla United har en realistisk chans att ta sig dit. I vårat fall är chansen synnerligen realistisk. Nu närmaste väntar ett motstånd som vi känner till ganska väl. Vi möter ett av korpens trevligaste lag Umeå´s Ljuva Gudar och de två senaste möterna har slutat med oavgjort. Även om man skulle vilja unna dom än del poäng, så är det inte i denna match dom ska plocka poängen. Förhoppningsvis så kommer de att få ett poäng och inte mer.

Men det är ett svårt lag som vi möter, ett lag som alltid är med i toppen av sin serie och gick 2005 ända till kvartsfinal i korpen. Det är ett spelande lag där de flesta visar god teknik och de har en väldigt bra rörelse i anfallsspelet. Som tur var gäller inte detta i försvarsspelet och det kan vi uttnyttja. ULG är inte alltid jättepigga på att ta hemjobbet eller markering. Deras superstjärna är Krister Källström som varje säsong öser in poäng. De har även en duktig målvakt Patrick Stenlund som dock är osäker på spel p.g.a axelskada. Då många i laget är lite äldre så har de ibland svårt att få ihop ett lag med mer än 9 spelare.

Vad innebär då detta för oss? Kan vara förhandsinformation om motståndarna säga någonting om hur vi ska spela matchen. Självklart säger det en hel del, men eftersom ULG har internet så kan vi tyvärr inte avslöja alla taktiska godbitar. Men i allmänna ordalag så gäller det att ha en otrolig koncentration i markeringsspelet i backlinjen eftersom deras rörelse är gudomlig. Är vi tillräckligt många så ska vi kunna bräcka dom genom att ha en hög intensitet i spelet och köra med snabba byten.

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Gazza Junior Boys 26/5 2007

Referat Prestigematch
Kung Jens - Gazza
1-0 (0-0)
Minerva Park Arena

Visst Gazza hade kanske de hetaste chanserna, mer boll, öppet mål när slutsignalen. När vi kom till matchen var det med en viss ängslan. Törna hade blivit bortkollrad av GUIF och trots att Anders Olsson hade försökt neutralisera Johan Larsson så var Johan så taggad på att plocka ner det lila stjärngänget. På förhand var Gazza favoriterna trots Kung Jens rutin av viktiga matcher och PC var inte sen med att sätta pengar på Gazza. Ett vad Mattias antog men fegade ur och minskade insatsen.

Men vad det inte visste var att vi också hade en räv bakom örat och plockar in Erik Grundström som ytterback. Ett genidrag visade sig då hann spelar klockrent och ser ut som en kalv på grönbete när han äntligen får spela utespelare. Med vetskapen om att Johan Larsson är en grym fotbollsspelare så fanns det bara en given taktik. Kapa Johan Larsson så fort han får bollen och skräm honom lite. Taktiken verkade fungera ganska bra och redan vid första bolltouch så yxar Erik Grundström och Mattias Pettersson ner Johan Larsson. Det skulle sedemera visa sig att Nils Widding med den underbara slutsignalsvisslandet inte hade med sig kort för dagen. Detta var båda lagen mycket bra på utnyttja och fulast i mängden av grova kapningar snesparkar och efterslängar var Carl Masons timmeslånga tröjdragning på Anders Olsson. 

Hela den här krönikan borde bara gå ut på att hylla alla spelare då hela laget gör en kanoninsats. Micke Söderman räddar oss i målet flera gånger. Magnus gör sin livs bästa match där han bland annat plockar ner Johan Larsson. John visar på bra teknik och kämpaglöd och jobbar fram segermålet via en uppgjord taktik där vi skulle pressa fast deras backar. Joel Samuelsson förlorade nog inte en enda närkamp. Det är matcher som sådana här man tar sig en allvarlig funderare på om inte Joel är korpens bästa lirare. Mattias var osynlig men kämpade på bra trots över 38 graders feber.

Men sist och inte minst så måste jag få hylla våran lagkapten, matchhjälten Joel Hultdin. Trots att han förvägrade mig en segerpuss så får han en nu via cyberspace. Han avgör med sitt ett noll mål när han kyligt sätter bollen vid sidan av Leo Willman. Om det är någon person som förtjänar att få avgöra matchen är det just han och hans mål skapade ren eufori.

Minesvärt var Jonatan Jumps fräcka cup mot Kung Jens liraren med det stora Kung Jens hjärtat Anders Olsson. Det var även skönt att vi fick användning för vår inhandlade skumpa.

1-0 räcker och det räcker så långt, så långt! Tjoho, Wawawooa, YES, SEGERN ÄR VÅR, FÖR VI ÄR BÄST! / ASS C

Målen: 1-0 Joel Hultdin (John Vikström)   

 

Inför Kung Jens - Gazza Junior Boys
Lördag 26/5-07 14.00
Minerva Park Arena

Mindre än 24 timmar kvar nu. Allvaret har börjat. Tiden för gliringar och påhopp är förbi, förverkad. Tiden för allvar är här. Den verkliga upptakten har börjat.

Först och främst, låt oss klargöra: Gazza är ett kompetent lag. Det råder det inga tvivel om. Men det är även ett lag som är sämre än oss på alla positioner. För den skull får vi dock inte låta oss lugnas, för hittills i år har Gazza presterat högt över sin egentliga förmåga i nästan varje match. Det har varit underbart och lite skrämmande att se. De spelar med mer hjärta än någonsin tidigare, och laget som innan säsongen såg ut att gå i graven har nu rest sig högre än någon kunnat ana. Men det kommer inte hjälpa dom nu.

För vi är bättre. Vi är starkare och säkrare. Vi är hungrigare.

Och medan Gazza ränner runt och visar siffror för att skrämma sina motståndare sitter vi tyst på vår egna statistik. 3 förluster. 7 oavgjorda. 14 vinster. Vi har sprungit sönder korpenvinnare och semifinalister och vi vet att vi kan göra detsamma med Gazza. Vi har visat det så många gånger, nu gäller det bara att göra det igen.

För nu är det allvar. Vissa hävdar att det är i denna stund kampen om ligaguldet står, andra hävdar att det är skillnaden mellan liv och död. Jag hävdar att det är en fotbollsmatch, en vanlig fotbollsmatch som vi ska göra allt för vinna. Precis som vanligt.
Samling 13.00 på Minerva. Lila tröjor, benskydd och kärlek medtages. Vi är trots allt korpens bästa fotbollslag och världens finaste gemenskap. Låt oss visa det.

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Umeås Ljuva Gudar 21/5 2007

Referat Träningsmatch
Kung Jens - ULG
3-3
Ersäng konstgräs

En mycket trevlig tillställning som slutade ganska precis som den förtjänade. ULG är som sagt korpens gentlemän och alltid roliga att möta.

 

Inför Kung Jens - Umeå Ljuva Gudar
Måndag 21/5-07 21.00
Ersäng

Vi lägger in en tränigsmatch på Måndag för att få igång laget inför den mycket viktiga drabbningen mot Gazza. Det känns som att vi inte riktigt kommit igång med kondis och spel riktigt än, säsongen började tidigt i år och nu är det dags att vakna. Förhoppningsvis hinner Joel och Isak hem till matchen, de är och super med en tjock datanörd i Karlskoga. Mattias är lite osäker till start också då han har en fotbollsträning med GUIF.

Umeå Ljuva Gudar är ett erkänt bra fotbollslag som vi mött en gång tidigare med slutresultatet 1-1. Vad vi kan minnas var de ett spelade fotbollslag med bra attityd och en trevlig match. Tyvärr för dom kanske detta är ett tillfälle för oss att träna upp aggresivitet inför Gazzamatchen. Därför räknar vi med att vi kommer smälla på i närkamperna även på måndag.

Vi får se hur många som dyker upp men Gazzaliraren Ros står som reserv även fast han inte kommer få information om eventuell taktik. Ledningen har videogranskat våran första match och det ser bra ut men det är vissa detaljer som vi behöver slipa på. Mer info om detta kommer gås igenom före matchen.

Samling 30 minuter före matchstart och ta med pengar till planhyra då vi ska försöka skrapa ihop 50 kronor.

Förövrigt anser vi att Gazza måste förgöras!

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - BK Bairon 10/5 2007

Referat Korpenpremiär
Kung Jens - BK Bairon
2-2 (1-0)
Minerva Park Arena

Två poäng i första matchen och som matchen utvecklade sig är det ett resultat som vi får vara nöjda med. BK Bairon imponerade redan på uppvärmning och det är ett gediget lag med bland annat en gammal länslagsspelare. Spelare för spelare är nog dom de bättre laget. Första halvlek spelar vi rätt så bra. Vi gör det viktiga 1-0 målet när John arbetar fram bollen till Mattias som passar Jonas och gör mål, en succédebut för våran nya forward. Vi är lite naiva i första halvlek och sätter hög press, med våran kondis går vi då på kryckor. Vi tar med oss en ledning på ett noll som varken känns rättvis eller orättvis, vi var nära att trassla till det för oss i vissa situationer

I andra halvlek så får BK Bairon två snabba mål efter lite tilltrasslade situationer i vårat straffområde. Vid det här laget känns det ganska tungt. Men vi visar härlig moral och jobbar oss tillbaka i matchen. Efter en löpning på högerkanten hittar Mattias Isak med en hård låg passning. Isak möter bollen och sätter bollen väldigt snyggt ribba, ribba in. I andra halvlek blir Mattias brutalt sparkad i ansiktet men det blev bara en liten svullnad så det är ingen fara med mittfältsmotorn.

Chansmässigt var matchen jämn, men spelmässigt var Bairon det klart bättre laget och de lär bli farliga i serien. De är nya och spelade sämre än vad vi gjorde efter deras förrutsättningar känns inte riktigt som att de kommit in i korpentänket ännu. I Kung Jens FG var Joel Samuelsson väldigt bra, en backklippa som räddade oss ett otaligt antal gånger. Anders kändes alltid giftig med sina skott och forwards jobbade heroiskt, även om Joel kunde haft lite bättre mottagningar, avslut och skott. Övriga i laget också klart godkända. Vi hade dock lite problem med att vi ibland sålde oss och inte tog hemjobbet och det får vi bättra på till nästa match. Kul också med att publik dyker upp!Tack Ivan, Emma , Anna, Sofia, Nathalie, Jimmi och alla ni andra!

Serien kommer bli snuskigt jämn!

Målen: 1-0 Jonas Stenberg (Mattias Pettersson)      
             2-2  Isak Hultdin        (Mattias Pettersson)

 

Inför Kung Jens -BK Bairon
Torsdag 10/5-07 21.00
Minerva Park Arena

Snart drar serien igång och det känns väldigt roligt. Förhoppningsvis kan så många som möjliga delta i denna första match eftersom kondisen fortfarande inte är på topp. Vi har hittils spelat en träningsmatch som slutade med vinst där vi hade bra effektivitet i avsluten. Kanske kan vi få tillbaka några spelare till denna match.

BK Bairon är ett lag som vi inte vet så mycket men basen sägs bestå av spelare från Tegs gamla 85: lag. Serien ser på förhand väldigt tät ut och vi kan nog både förlora och vinna mot alla lag. Därför känns det viktigt att få en bra start. Meddela tidigt om du inte kan vara med och lämna besked här nedanför om du kan vara med.

Vi kommer ställa upp med ett rätt så bra lag med tunga avbräck på Micke, Sven och Linus. Våra nyförvärv kommer få presentera sig, men börja med att bekanta sig med varandra på bänken. John en av de nya är enligt egen utsago en teknisk lirare som förrut levde mycket på sin snabbhet, men som tappat både i snabbhet och kondition. En ny Linus med andra ord. Taktiken är att bräcka Baironlaget fysiskt med ett högt tempo och snabba byten.

Laget (3-1-2)
Målvakt: 
PH
Ytterbackar: Isak, Magnus, Olov
Mittback: Joel S
Mittfältare: Mattias, Anders
Forwards: Joel H, Jonas, John

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Kung Jens FG - Purple Cobras 2/5 2007

Referat Träningsmatch
Kung Jens - Purple Cobras 
4-2 (3-0)
Minerva Park Arena

Säsongens första match avklarad för de lila hjältarna idag klädda i trendiga vita tröjor. Första halvlek spelar vi mycket bra med ett stabilt försvarsspel anfört av våran mittbacksrese Joel Samuelsson. I början känner lagen lite på varandra innan nyförvärvet Anders Olsson presenterar sig, snor bollen, fintar, går till höger och sätter bollen a'la Rooney (United-Milan) i högra hörnet. Fortsatt bra spel ger några halvchanser innan Sven Björkland serverar Joel Hultdin som enkelt rullar in bollen i mål 2-0. I slutet av halvleken så får Mattias Pettersson bollen just ovanför halvplan driver några steg och klipper till stenhårt ribba in. Det ska bli spännande och följa utvecklingen av Mattias Petterssons nya skotteknik som kanske kan vara till nytta för laget. I andra halvlek sker dock en scenförändring och Kung Jens orkar inte hålla ihop lagdelarna och Purple Cobras får stora ytor att spela på.

I andra halvlek är Purple Cobras det bättre laget och 3-1 kommer på hörna efter markeringsmiss. Lite senare så kommer också 3-2 efter att en Purple Cobraspelare prickskjuter mellan Mattias Petterssons ben vilket gör det väldigt svårt för Micke Söderman i målet. Trots press från Purple Cobras så håller Kung Jens igen bra på slutet. Vi kontrar in 4-2 efter ett långskottsmål stolpe, stolpe in av inlånade Anders Edstedt, där Joel Hultdin snyggt släpper bollen mellan benen. Men allt som allt en bra genomkörare där Kung Jens har bara en avbytare vilket kan förklara tappet i andra halvlek.

Segern får ändå beskrivas som välförtjänt och kul att se att inlånade Anders Edstedt visar ett äkta Kung Jens hjärta. Anders Olsson bjuder på kvalitet och Joel Hultdin såg vass ut, låg ettrig uppe på topp och skapade en del chanser åt sig själv. En viss moment av irritation uppstod på slutet då Purple Cobras gillade att göra obstruktion och både Joel Hultdin och Sven Björkland brann av i en annars snäll match. Men bara roligt att vi visar lite känslor. Purple Cobras betalade väldigt snällt planavgiften och uppträdde juste och vi ser fram emot framtida bataljer.

Nu jävlar så gör vi en bra säsong grabbar!

Målen: 1-0 Anders Olsson           (oassisterad)
             2-0 Joel Hultdin                 (Sven Björkland)
             3-0 Mattias Pettersson    (Isak Hultdin)
             4-2 Anders Edstedt          (Mattias Pettersson)

 

Inför Kung Jens – Purple Cobras
Minerva Park Arena
Onsdag 2/5-07 20.00

 Dags för säsongens första match och en perfekt chans för att se hur vi står oss mot andra lag. Purple Cobras är ett lag som spelat i högre division än vad vi har spelat och därför får de betecknas som favoriter inför mötet. Men att vara underdogs är något som passar oss vilket inte minst Surreal Madrid (3-0) och Åmsele (5-1) fick känna på ifjol.

Ledningen har inte tagit reda på så mycket om laget men vi har källor om det skulle behövas. Eftersom Purple Cobras är i samma serie som oss så är det ett perfekt tillfälla för oss att upptäcka deras svagheter. Tydligen ska de ha en spelare från Southrapid och det säger inte så mycket eftersom Southrapid syntes knappt till i vårat förra möte. Det är viktigt att så många som möjligt mobiliserar inför matchen eftersom vissa av oss inte rört en boll på ett halvår. Meddela snarast till manager Joel eller ass manager Mattias vid eventuell frånvaro. Väderleksrapporterna talar om molnigt, ca 5°C varmt och en lätt vind på 2 m/s. Glöm inte ta med en guldpeng för planhyra.

Laguppställningen mörkar vi a´la Norling för att inte avslöja onödiga detaljer till våra motståndare.

Slutligen ett ord från Erik Jonsson som är tagit från Purple Cobras hemsida:
Lycka till som fan mot Kung Jens, boys. Det kommer bli en intressant värdemätare, inför serien. Inte bara för er.

Ett tips: De spelar basic fotboll; snabba uppspel på forward, lätt rullning tillbaks på mittfält också en kvick stickare ut mot kanterna. Se alltså upp med snabba väggspel i förssvarssituationer. Och hugg hårt i närkamperna - de går att sätta ur balans, rätt enkelt.
Lycka till, som sagt.

Läser man hans inlägg i word så upptäcker man att vissa meningar inte innehåller några verb….

Tagga ordentligt nu grabbar så samlas vi en halvtimme innan som vanligt!

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Innebandy