Omröstningen avklarad!
(Tack för i år!)

Det är väl egentligen först nu som vi kan säga att säsongen är officiellt slut, när vi tillsammans har röstat fram vinnare i våra 15 spelarkategorier. Nu är det bara att njuta av gammal ost under vintern och fokusera på uppladdningen inför 2009 som börjar snabbare än ni tro!

Men först, en liten genomgång av omröstningen:
Årets stora vinnare är Isak Hultdin och Mattias Pettersson, som vann 3 kategorier var - inkluderat de två mest prestigefyllda titlarna Årets Utespelare och Årets Slitvarg.

Jonas Stenberg och Joel Hultdin gjorde inte mycket sämre ifrån sig då de kammade hem 2 titlar var, båda framröstade som bland annat bäst på sin position.

Magnus Rölin, Micke Söderman, Eric Grundström, Sven Björkland och Anders Olsson tog hem varsin åtråvärd titel, medan Linus Jansson och Joel Samuelsson fann sig utan i den stenhårda konkurrensen. Men de kommer låta oss se andra bullar nästa säsong!

För att se helheten och hur vi röstat föregående år, klicka här.

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Dags för omröstning!

Säsongen höjdpunkt är här! Tack gode gud för att säsongen tog slut i år igen tänker vissa, för hur annars skulle vi kunna dela ut sådana här finfina priser till oss själva? Nä, exakt!

Hoppa över till omröstningssidan som länkas här nedanför, och lämna dina röster. Alternativen är valda av lagledning Pettersson/Hultdin, och skrivna i bokstavsordning.

Korta regler:
- Varje ordinarie spelare i Kung Jens FG har en röst var.
- Varje utmärkelse har 4 extra röster som är reserverade för våra fans (först till kvarn).
- Om det i något fall registreras fler än 15 röster i en omröstning ogiltigförklaras den omröstningen och lagledningen utser en vinnare i den kategorin.

 

Såja, dags att rösta! Och du, diskutera gärna utgången i forumet!
Ta mig till omröstningssidan! (stängd)

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – Pirayaklubben
1-3

Torsdag 16/10, Minerva Park Arena, 20:00

Jaha. Det var det. Ännu en säsong till handlingarna, avslutad i ett snöpligt regn och punkterad med tre snöpliga mål.

Men sett till helheten har vi gjort en fantastisk säsong, och det var bara otur och kanske lite mättnadskänsla från Gazzamatchen som avslutade den här - innan vi hann ta revansch på Sikka, och innan vi hann knipa vår första finalplats.

Men det kommer fler år.

 
Pirayaklubben

Till att börja med kan vi ju sammanfatta säsongen såhär: 1 oavgjord, 1 förlust, 8 vinster. 30 gjorda mål, 13 insläppta. Och det i Korpens division 3. Vi gick obesegrade genom gruppspelet, tog kål på våra två ärkerivaler Club Asäl och Gazza Junior Boys i slutspelet.

Kung Jens äger
Man skulle kunna hävda att det är vår bästa säsong hittills, även om vi inte nådde lika långt som vi gjorde 2006. Men å andra sidan var 2006 års slutspel magiskt. Då slog vi ut ett otal lag som var bättre än oss. I år föll vi mot det första som bjöd på motstånd. Tråkigt.

Kung Jens äger
Men vi har ett bättre lag i år än vi hade 2006, och då har vi inte bytt ut i princip någon. Vi har bara blivit bättre, mer samspelta och utvecklats tillsammans. Det kommer inte bli roligt för alla andra korpenlag nästa år, för 2009 är året vi vinner korpen!

PS. Inom kort kommer säsongen slutomröstning. Missa inte den!

 


-Hem-
-Forum-

Referat:
Kung Jens FG – Gazza Junior Boys
3-0

Söndag 12/10, Minerva Park Arena, 18:00

"Demokrati uppstår när man eftersträvar alla medborgares frihet och jämlikhet och tar hänsyn till deras antal men inte till deras art."
/Aristoteles

”Vi vill inte ha demokrati, vi vill ha Kung Jens”
/Kung Jens klack från matchen mot Gazza

Vi hade en klack, vi hade musik, vi hade snyggast tröjor, vi ville mest, vi hade bäst spelare, de hade röda tröjor.

 
Gazza Junior Boys

På förhand kunde matchen bara sluta på ett sätt, vinst med 3-0. Förhand hade rätt, Kung Jens vann med 3-0

Felfri backlinje
Segern bärgades genom en febrilt kämpande, felfri backlinje där Magnus Rölins första halvlek etsar sig kvar i minnet. Magnus, ”den stora matchernas man”,  gjorde sin bästa insats sen mötet med Gazza 2007. Självklart förtjänar även övriga försvarsspelare beröm. Joel Samuelsson stångades friskt med Gazzas tuffa forwards. Linus Janssons, Sven Björklunds och Isak Hultdins vårdade passningsspel och goda positionsspel gjorde Gazzas riktigt heta målchanser sällsynta. Undantaget möjligen slutet på matchen då backlinjen föll lite i knäet på vår mycket stabile målvakt Micke Söderman.

Felfritt mittfält
Mittfältet hade vissa svårigheter att komma in i matchen. Man mötte Gazzas starkaste lagdel i en jämn kamp. Att hålla den kampen jämn var också på förhand en av nycklarna till seger. Gazza täckte ytan i mitten vilket gjorde att mittfältarna fick stångas och kämpa sig in i matchen. Eric Grundström noterades för ett snyggt hörnmål och en lårskada. Jonas Stenberg noterades för god teknik och smärtsamma löpningar.  Anders Olsson noterades för att inte ha fått straff återigen. Mattias Pettersson noterades för två mål.

Felfritt anfallsspel
Längst fram noterades Joel Hultdin för två assist. I den ena förarbetade Joel, tillsammans med Jonas, snyggt till Erics förlösande 1-0 mål. I den andra en boll till Mattias som han kämpar in i mål. Totalt, en gedigen insats av vår ende forward.

Tråkigt Gazza
Från Gazzahåll hördes att det var onödigt att släppa in två mål på fasta situationer samt att de tyckte att vi hade en mer tydlig spelidé. Det är roligt att slå våra ärkerivaler Gazza, men trots allt så är de laget vi tycker bäst om. Laget har gjort en imponerande säsong, där man gått obesegrade genom grundserien, detta trots ett stort manfall under året.  Synd att vår vinst innebar respass för Gazza men vi önskar laget lycka till nästa säsong!

/Sveakollektivet genom Mattias och Eric


-Hem-
-Forum-

 

Inför åttondelsfinalen:
Kung Jens FG – Gazza Junior Boys

Söndag 12/10, Minerva Park Arena, 18:00

 

Tidernas match, mötet vi alla väntat på!

Big Bang;
Jesu födelse;
2:a världskriget;
- allt har lett fram till denna dag!

Skit i 11:e september
- det är 12:e oktober som gäller!

 

 
Gazza Junior Boys

Det finns ingen rivalitet i korpen starkare än den mellan de snygglila snyggingarna och de fulröda fulsnyggingarna. I fyra års tid har själva korpfotbollens grundvalar darrat av händelsen 2005, då Kung Jens FG skapades och Gazza Junior Boys avundsjukt fick se på.

För den oinvigde kan historien sammanfattas såhär:
- Spelarna i Kung Jens FG är bäst, snyggast och vackrast.

- Spelarna i Gazza Junior Boys är näst bäst, näst snyggast och nästan lika vackra.

- Alla spelare i Gazza Junior Boys önskar att dom fick spela i Kung Jens FG men det får dom inte.

Så vad händer?
Jo, ett lag (det snygglila) siktar på att vinna korpen, försöker glömma rivaliteten och fokuserar på sitt. De står över sådant barnsligt gnabb som ”vem som är bäst” eller ”vem som är snyggast”. De vill spela fotboll, och de vill vinna korpen.

Det andra laget (det fulröda) fokuserar hela sin existens på att bli bättre än det snygglila laget. De gör sitt bästa för att värva spelare och toppa laget, men de tillräckligt bästaste och snyggaste drömmer ändå i hemlighet om att få spela i Kung Jens FG och lämnar därför laget vid första bästa tillfälle.

Så, med det sagt, låt bäste lag vinna!

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – Club Asäl
2-1

Lördag 4/10, Minerva Park Arena, 16:00

Club Asäl är erkänt ett av korpens svåraste lag att vinna över. Med snart 10 års korpenrutin och en utpräglat tråkig spelstil lever de på att döda allt spel som kallas fotboll medan de själva ska lyckas slumpa in något uddamål. Och det funkar i princip alltid.

Det jobbiga i kråksången är ju att de spelar ganska exakt som några lila favoriter vi känner, fast de lila ju helt objektivt är både bättre, snyggare och inte alls lika tråkiga att kolla på. *host*  

 
Club Asäl

Så, som ni förstår kära läsare, så var matchen i förhand dömd som en av korphistoriens tråkigaste 16-delsfinaler. Och det blev det ju också. För Clubba.

Hög press gav resultat

Kung Jens satte, trots förmaningar från kapten, snabbt hög press och skapade många halvfarliga lägen i öppningsminutrarna, vilket gav snabbt resultat. Joel Hultdin höll sig framme vid en lös boll i straffområdet och prickskjötdunkade in en vänster bakom Clubbas målvakt. En perfekt start på matchen, nu tvingades Sälarna gå offensivt.

Lila är snyggast
Clubbas nya 1-4-1 uppställning och offensiva, spelstyrande taktik sågs det dock inte så mycket av, även om man måste säga att det var en roligare match än det brukar vara mot de röda - många målchanser och snabba omställningar från båda lagen. Kanske var det ett resultat av den nya mentaliteten sälarna har, kanske berodde det på att Kung Jens är så jävla bra, men hursomhelst så var det match hela vägen. Kung Jens öppnade varje halvlek starkt, med snabba varianter och snyggt samspel, men ju längre tiden gick i halvlekarna så sjönk de lila ihop och lät Sälarna komma mer och mer in i matchen.

Hockeymål och slumpmål
Och när 2-0 kom efter ett riktigt snyggt mål där Jonas skjuter från 20 meter och Joel hockeystyr in bollen vid stolproten med sin ypperliga vänstervolley så slår KJ märkvärt av på takten. Sälarna tillåts mer tid med bollen, även om dom aldrig riktigt känns farliga. Men, såklart, ett löst långskott, en kommunikationsmiss mellan back och målvakt och bollen får rulla igenom försvaret rakt in i mål medan alla tittar på. Ett Clubbamål. Ett slumpmål. Och så var det match igen. Fast inte på riktigt.

Orättvis seger
Club Asäl är inte ett lag som gillar att jaga, och de orkade inte ta igen hela vägen. Man får inte mer än ett mål gratis per match, särskilt inte mot ett så defensivt starkt lag som Kung Jens. Näe, 2-1 var egentligen inte resultatet som spelbilden visade, och med risk för att låta styv i korken så tycker jag nog att Kung Jens FG borde gått av planen med minst 4-0. Kanske var det därför som ingen jublade efter slutsignalen?

Men vinst i första slutspelsmatchen för i år, och siktet är inställt på åttondelsfinal! Förhoppningsvis har vi massa spelare tillbaka och en sjuklig pepp mot Gazza!

PS. Tack till inlånade Kvist, Niklas och Emanuel. Riktigt bra jobb grabbar!

// Kapten

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – Lokomotiv UPIF
4-1

Torsdag 18/9, Ersäng 7-manna, 20:30

Inför den avslutande seriematchen var det ett laddat Kung Jens. som anlände till Ersäng 7-manna. Laddade till tänderna då de hade chansen att gå genom seriespelet obesegrade. Att göra sin bästa seriesäsong hitills. Därför var de sjukt laddade. Inte ens den okristliga kylan, som förde tankarna till bad i en isvak eller allmänna dumheter i snön på fyllan, kunde stoppa KJ.

Så såg det iaf ut på förhand.

 
Lokomotiv UPIF

På andra sidan bollen stod ett okänt lag för de kungliga pellejönsarna, Lokomotiv UPIF. Vad de visste om dem? Ptjaa, inte mycket. De låg dåligt till i serien, plus att de hade Umeås egen pastakung i startuppställningen. Detta ingav trots allt lite respekt, den killen kan ju laga pasta. Åh, vilken pasta dessutom. Den blir extra god om man väljer ädelostochskinka som sås. Det kan frälsa även den ofrälsta. Men som tur var detta inget som diskuterades under matchgenomgången, då hade nog hela laget börjat tänka på sina kurrande magar istället för på den livsviktiga matchen. Ett smart drag av firma Hultdin/Pettersson att undvika detta ämne.

Sven spelar fult
Matchen startade på utsatt tid och det började som det brukar i Korpen. Ett sanslöst tempo  fram till blodsmaken gjorde sig påmind, vilket sker efter ungefär en minut. Därefter såg matchen ut som en klassisk korpenmatch då KJ är inblandande. Ja, ni kan det vid det här laget. Det är ju inte för inte Kung Jens. kallas för Korpens Italien. Sanslöst tråkigt att se på, sanslöst tråkigt att spela mot men sanslöst roligt att spela med. Ryssarna drabbades även av olycklig skada tidigt i matchen, då Pastakungen fick utgå efter en ovanlig, men likväl välkommen, kapning från snyggingen och gentlemannen Sven Björkland. Han bad om ursäkt, som den fina människa han är. Men på detta vis hade KJ raderat ut det hot som Lokomotiv kunde tänkas ha.

Kung Jens äger fotboll
Två halvlekar senare blåste domaren av matchen. Och Kung Jens. stod där som segrare, som så ofta förr. 4-1 skrevs slutresultatet till, där samtliga mål för de lila segrarna kom på snabba omställningar. Ett klassikt vapen mot lag som Lokomotiv UPIF. De spelade exakt som man inte skall göra mot KJ. Höll bollen i laget, spelade runt och försökte sig på snygga dribblingar, eller en instickare bakom backlinjen. Det funkade inte, precis som alltid. Där står en köttmur, med Tompa i spetsen och hindrar alla försök till vackert spel. Deras tröstmål kom på en frispark, då de slog bollen i mål medan KJ försökte organisera en mur. Ett jävla skitmål alltså.

Linus är bäst
Ljuspunkter i de lila kungarna var Jonas Stenberg, som gjorde två vackra mål samt assisterade ett tredje. Han hade stundtals riktigt fin lekstuga på mittfältet. Även Magnus Rölin var något extra, då han dessutom kryddade anrättningen med en underbar glidtackling. En annan spelare som stack ut från mängden var Linus Jansson som återigen fick axla manteln som powerforward, efter de senaste matchernas härjande på ytterbacken. Han var grym. Han agerade target, han skarvade. Och han sprang, gud vad han sprang. Samtliga fyra mål var ett resultat av en smart löpning av denna smarta spelare, då han drog isär hela försvaret så Jonas Stenberg och Joel Hultdin (som också gjorde två mål) enkelt kunde vandra fram och lägga in bollen i mål. Sen visade han även att någonstans under ölkaggen och dubbelhakorna finns snabbhet kvar, då han i ett oförglömligt ögonblick lyckades hinna upp en boll som var förlorad, och i samma sekvens frispela en Sven Björkland. Dessvärre tänkte nog han fortfarande på Pastakungen och hans goda såser, och lyckades missa. Den enda plumpen i protokollet för Linus var att han inte lyckades få in en boll i mål själv. Men det kommer, han brukar ju blomma ut i slutspelet, bara han får fortsatt förtroende som forward. Efter denna hyllningskör kanske ni tror att resten av laget var mediokra. Men det var dom inte, hela laget gjorde en solid insats och ingen föll ur ramen. Bra jobbat helt klart!

Slutspel
Nu ser Kung Jens. fram emot det stundande slutspelet, där Club Asäl står för första motståndet. En klassisk match redan på förhand, och förhoppningsvis på efterhand också. Vätskeladdning står högt upp på schemat, enligt firma Hultdin/Pettersson och ryktet säger att stora delar av laget tar dessa ord på största allvar. Nu börjar ju det roliga. Forza KJ!!

// Linus Jansson

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – Sprättligt Samhälle
4-3

Torsdag 11/9, Ersäng 7-manna, 19:00

Säsongens viktigaste match stod för dörren, i princip helt avgörande för ligavinsten i division 3 – den högsta division vi hittills spelat i. Och motståndet var fruktade Sprättligt Samhälle, ett bolltekniskt ungdomslag med rötter från Ålidhems ghetto och grus. Med Adam Chennoufi i spetsen. Adam, som är på väg mot Allsvenskan och Hammarby, nu tillsammans med sitt entourage på ersäng, mot världens finaste gemenskap i Kung Jens FG.

Jojo. Det blev match.

 
Sprättligt Samhälle

Dessa år i korpen har inte bara hjälpt till att stagnera vårt kroppsliga förfall, det har också givit oss något. Och en av de saker som det givit oss är vetskapen hur man ska knäcka ett lag som Sprättligt Samhälle. Och det är genom disciplin och snabba omställningar.

Chockstart
Vi satte ett högt tempo redan från start, med förhoppning om att kunna trycka in något eller några snabba mål innan de lite oorganiserade sprattelgubbarna insett vad som hänt. Och det lyckades vi faktiskt ganska bra med. Vi hade några halvchanser i öppningsminuterna, och vi täppte igen bra bakåt. Vi kände att dom inte riktigt kommit igång, och att vi än så länge hade kontroll på matchen. Och så kom crossbollen från inlånade mittbacken David Olsson seglandes från halvplan, Joel Hultdin som kastar fram en Källströmskalle och 1-0 är ett faktum. Välförtjänt. Tjusigt. Och mycket viktigt.

2-0
Bara några minuter senare sliter Samuel sig lös från ytterbacksposition, drar ifrån sin försvarare och får in bollen till en Mattias Pettersson som varit glödhet hela säsongen och som föddes för att spela sådana här matcher. 2-0 innan halvtid. Men här händer det något. Sprattelgubbarna börjar förstå att vi är duktiga. De börjar inse att de måste spela bättre och mer disciplinerat om dom ska kunna ta hem det här. Och framförallt: Adam Chennoufi dök upp. Killen hade kommit lite sent och tagit tid på sig att byta om, men i vevan kring 2-0:målet dök han upp på planen och matchen började tilta åt deras håll.

Reducering
Hittills hade backlinjen inte haft några större svårigheter. Visst, några smärre dribblingsräder och skickliga individuella prestationer hade de väl hunnit kväsa, men när Sprattelgubbarna i andra halvlek ställde upp smart mot vår låga press och försökte lirka sig igenom blev det svårare. Och de gånger Adam fick bollen ute på sin kant blev det direkt farligt. Och reduceringsmålet kom. Såklart.

Kämpaglöd
Men det är här vår styrka ligger. Vi deppar inte ihop och tror att allt är kört. Nä, vi fortsätter kämpa, och efter ett uppspel mot Joel som han först förlorar men vinner tillbaka hittar han Jonas på en djupledslöpning. Jonas tar emot, ser att han är helt fri och dunkar in den vid bortre stolpen, som om han aldrig gjort annat. Jonas gjorde ett flertal bra löpningar från mittfältsposition under matchen, och det var bara otur att han inte fick med sig ytterligare någon poäng.

Kvittering
Men efter 3-1 kom 3-2. Och 3-3. Och det började se mörkt ut. Det var definitivt dags att skärpa koncentrationen. Och som vi gjorde det. Deras mål kom alla som resultat av enskilda prestationer, medan våra mål var spelmål, kämpamål och mål för laget. 4-3 kom efter att Joel blivit fasthållen strax utanför straffområdet. Mattias tar frisparken, ser luckan i muren. Skjuter rakt mot Joel som täcker målvakten, lyfter benet och släpper bollen via ett försvarande ben upp i nättaket. Vi har återtagit ledningen och det är bara några minuter kvar av matchen. Här följer ett försvarsspel utan dess like, och vår backlinje och vårt mittfält spelar så sjukt disciplinerat så Sprättligt kan inte komma igenom utan tvingas till långskott som aldrig är någon fara för ”Giganten” Eric Grundström, som skötte sig utmärkt bra i målet. Näe, 4-3 och lite känningar från slutspelet 2006, där vi vann över bättre lag på ren disciplin och vilja. Helt sjukt skönt!

Bilder finns här och Linus borde ha skägg.

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – FC Kyla
2-1

Tisdag 9/9, Ersäng 7-manna, 20:30

Redan i våras var det tänkt att vi skulle mötas, och FC Kyla har varit som en vagel i ögat på oss ända sedan dess. Nu jävlar, tänkte vi, är det dags att avsluta vad vi påbörjade för så länge sen. Det är dags att elda mot Kyla!

Döm av vår förvåning när vi då spelar dåligt. All denna tagg, all denna pepp. Hela denna säsong, skulle den sammanfattas i en dålig match mot FC Kyla? Nämenherregudnej. Sånt gillar vi inte.

 
FC Kyla

Okej, innan vi förhastar oss – första halvlek var ju faktiskt ganska okej. Vi ordnade flera lägen ... som vi brände. Joel gillar att skylla på de våta förhållandena och på den hala bollen. Andra gillar att skylla på lagets bristande teknik. Vem som har rätt är skit samma: vi borde gjort fler mål. Och vågat hålla boll mer.

Andra halvlek
Men det var i andra halvlek som saker och ting verkligen föll sönder. Vi blev stressade, fann oss pressade och vi hade aldrig ro att rulla boll. Långa tjongbollar från ett bakåtpressat lag och som bäst två personer med upp i anfall. Och konstigt nog knappt någon på rätt sida i defensiven sen heller. Näe, det var en tråkig match och alla hängde läpp efteråt. Vi är bättre än så här, sa vi efter matchen, och vi visste att vi skulle vara tvungna att höja oss ett snäpp om vi skulle kunna ha någon chans att klara av Sprättligt Samhälle med Adam Chennoufi i spetsen om två dagar. Peppen kan börja!

Bäst ändå
Roligt att nämna kan ju dock vara att vi, trots att vi spelade så dåligt och var så missnöjda med vår insats, ändå vann med 2-1. Det är ju det, litegrann, som kännetecknar ett riktigt bra lag – att dom vinner även när dom spelar dåligt. Och Linus borde ha skägg.

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – FC Doni United
4-1

Måndag 25/8, Minerva Park Arena, 20:00

Vi tog oss an FC Doni United med vetskapen att det är ett sjukt ojämnt lag. Ett lag som kan prestera mot dom bästa men falla mot dom sämsta. Ett lag troligtvis beroende av någon eller några nyckelspelare och inlånade stjärnor. Och väl på plats såg vi den oheliga blandningen av Donilirare och PC-pojkar. ”Satan” tänkte vi och vann med 4-1.

För bövelen.

 
FC Doni United

Finns väl kanske inte så mycket att säga, egentligen, annat än att vi som vanligt gjorde färre mål än vi förtjänade, och att Mattias och Tobias hade varsin fin match med många poäng och bra spel. Backlinjen var också stabil och deras töntiga reduceringsmål (gjort av en PC-pojke dessutom) var resultatet av lättja och dåligt rensningsspel. Men den satt i krysset, det måste vi ge dom rackarna.

Näe, vi är fortfarande bäst och letar topplaceringen i divisionen. Och Linus borde ha skägg.

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – FC Kjell
5-0

Söndag 10/8, Minerva Park Arena, 18:00

Sommaruppehållet tog slut och hösten är här. Division 3 har darrat av spänning inför upplösningen i ”andra halvlek”, som senare delen av säsongen kallas, och turneringens kungar Kung Jens FG är såklart favorittippade.

Först ut på matsedeln i denna ”andra middag”, som denna del av säsongen kallas, var serieledarna FC Kjell – ett styggt tributelag till avdankade svenske skådespelaren Kjell Bergqvist. Och ett tributelag är något som inte går hem hos alla.

 
FC Kjell

- Jag önskar de bara kunde lämna mig ifred. Kan jag inte få sluta min karriär bortglömd och bortgjord? säger Kjell själv när vi talar med honom. Och jo, efter den matchen kommer han nog att bli det också. För tributelaget var inte bra. Inte bra alls.

I matchens första minut klänger Joel på en motståndare just utanför deras straffområde och får för första gången i sin karriär frisparken med sig. Trots att han inte borde. Inlånade Tobias Sergel Rosqvist kliver upp, och med målvakten skymd av ”giganten” Hultdin kan han lätt lägga in bollen vid bortre stolproten. Kjell Bergqvist log vid sidlinjen och de lila fansen applåderade avmätt.

Rutinerat och ovanligt disciplinerat i ett spel där vi för en gångs skull väljer att styra finns det inte mycket för FC Kjell att göra, annat än att gnälla och försöka spela fult. Men inte ens det är dom särskilt duktiga på. Målen slinker in, även om man i rättvisans namn kan tycka att några fler borde kunnat trilla dit. 5-0 är definitivt i underkant i detta ”andra världskrigets början”.

Positivt att se var Sven Björkland tillbaka i den lila tröjan efter en långdragen försäsongsskada. Även Mikael Söderman gör ett stabilt jobb när han nu släppts ut ur buren. Men matchens kanske bäste var inlånade Tobias Rosqvist, som förutom sitt mål även stod för två assist, och som verkligen verkar ha hittat formen så här sent på "andra sommaren", som den kallas.

Lite smolk i bägaren kan vi även rapportera om - Magnus Rölin är fortfarande mållös i den lila tröjan, och trots fint offensivt spel var han tvungen att gå av planen med huvudet under armhålen. Igen. Men målen kommer, lovar han, denne talangfulle värvning som KJFG gjorde inför första säsongen - som just målskytt.
- Det har inte känts helt naturligt att göra mål. Jag har det i mig, men det kommer inte riktigt ut. Det kanske är den lila tröjan, men jag vet inte, det gick ju bra i Fiorentina, säger Magnus Rölin själv. Och det är väl bara att vänta och se. Kanske blir det straffläggning i finalen, där Magnus är lovad den avgörande straffen. Man kan bara hoppas!

 

-Hem-
-Forum-

 

Utnyttja din medbestämmanderätt,
gör din röst hörd!


 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat #3:
Kung Jens FG – Global Pimps
3-0

Torsdag 18/6, Minerva Park Arena, 21:00

Inget mer EM för svenskt vidkommande efter onsdagens nederlag. Mot ryssarna fanns säkert viljan men det omsattes inte i något vidare spel, varken offensivt eller defensivt. Kung Jens däremot mäktade med en klockren, äckligt disciplinerad, match mot Global Pimps på torsdagskvällen.

Kortfattat kan man säga att alla presterade på topp och därför utmärkte sig ingen. Emellertid så ska detta referat inte var kortfattat så alla ska omnämnas.

 
Global Pimps

Längst bak briljerade inlånade målvakten Johan Phalen. Anders Olsson styrde sin backlinje, med de excellenta ytterbackarna Magnus Rölin och Isak Hultdin, precis som den fältherre han är. På mitten imponerade den influgne förstärkningen Simon Rasmussen. De övriga mittfältarna gjorde även de en solid insats vilket visar sig i assistprotokollet där Mattias Pettersson, Tobias Rosqvist och undertecknad noterades för varsin assist till matchens härförare, titanen, Joel Hultdin. Sist men inte minst har vi Linus Jansson som fick den tuffa uppgiften att både spela forward och ytterback vilket han lyckades mycket bra med men kanske var det alla långbollarna som försvarare som gjorde att foten var lite felkalibrerad när chansen väl kom på slutet och han sköt över ett tomt mål?

I vilket fall var det en riktigt skön seger och motståndarna i trean börjar nog fundera över vad det är för tråkgäng de har i serien. Till dem svarar vi att det är så här korpenfotboll ska spelas.

Slutresultat: 3-0 till Kung Jens

Målskyttar: ”Titaten”, 3

Assists: Tobias Rosqvist, Mattias Pettersson och Eric Grundström

Matchens lirare: ”Titanen” får ursäkta men Phalen var lysande!

Matchens besvikelse: Att jag inte fick gult av BP!

/Eric Grundström, självutnämnd reporter för Korpengazettan

 


-Hem-
-Forum-

 

Referat #2:
Kung Jens FG – Global Pimps
3-0

Torsdag 18/6, Minerva Park Arena, 21:00

Slutresultat 3-0 vinst KJ, de globala pimparna lämnade matchen slagna och mållösa. De två inledande matcherna i serien hade de imponerat med två stora segrar. Antingen hade de ett annat lag då eller så var de andra lagen dåliga eller så gjorde vi laget dåliga.

Personligen så imponerade inte pimparna särskilt mycket på mig, de var gedigna fotbollsspelare javisst, men de visade prov på dålig kreativitet och hos flera stycken en sån här vidrig hockeykillementalitet.

 
Global Pimps

Men det faktum att Global Pimps sög ska inte ta ifrån oss en bra genomförd match. Vi spelade som vanligt i år ett 3-2-1 med ett lågt försvarsspel och snabba omställningar. Detta visade sig passa extra bra mot ett Global Pimps som vaggades in i en falsk trygghet och spelade ett långsamt ofinurligt passningsspel. Vi däremot ställde om blixtsnabbt så fort som vi vann boll. Taktiken som vi spelar i år är inspirerad av maestro Egil ”Drillo” Olsen.

Starkt spel
Totalt sett så tycker jag att vi gör en mycket gedigen insats. Ytterbackarna förstärkta med Linus Jansson gjorde en mycket bra insats med ett aggressivt försvarsspel. Anders Olsson helt felfri som mittback, inlånade Simon Rasmussen och Tobias Rosqvist samt Jag och Eric Grundström slet på mitten. På topp så slet var kapten Joel Hultdin förtjänstfullt, spelade vårdat genom att ta emot bollen vänta in mittfältare och sen spelade iväg bollen. En fantastisk insats som kröntes med 3 mål. Tyvärr för Joel så överskuggades hans prestation av en lysande Johan Phalén i målet. Phalén gick på vatten och spelade hur stabilt som helst. Det kan man inte säga om Global Pimps målvakt som var sämst på plan!

Vissa frågetecken
Jag tycker vår första halvlek var bättre än den andra, detta trots att vi vann andra med 2-0. Problemet vi hade i andra halvlek var att mittfältarna kom stundtals för långt ner i banan nästan i knä på backlinjen. Vi fick inte heller upp bollen till forwards som kunde hålla fast den. Det tredje problemet vi hade var att mittfältarna inte riktigt orkade ställa om defensivt och offensivt. Trots detta gjorde mittfältarna en bra match på en mycket krävande position. Tobbe Ros tyckte inte det funkade med att pressa motståndarna i mitten, personligen tyckte jag att det gick väldigt bra. Men det är en diskussion som vi får ta senare. En annan diskussion är huruvida vi ska spela i vita eller svarta shorts och strumpor. En omröstning är att vänta.

"Vätskeladda"
Att lämna vårsäsongen obesegrade med en vinst och en oavgjord får ses som en godkänd start på säsongen. Men det är på hösten som det verkligen gäller och ledningen låter hälsa att man hoppas att alla sköter sommarträningen i år (gäller särskilt mittfältare). Det handlar inte om att ”vätskeladda” som Linus brukar förorda. Utan ledningen förordar hård fysisk träning i finaste Sovjetstil. Jag själv anmäler mig som personlig tränare om någon har svårt att komma igång. Ni är förstås även hjärtligt välkomna att följa med på några av mina joggingrundor i sommar.

Joel äger!
Till sist en stilla reflektion, Joel kommer att spela 30 minuter som forward varje match som det ser ut nu. Detta innebär att han lär vinna poängligan i år igen, det känns faktiskt lite tråkigt. Jag hade på känn att i år var det min tur. Får väl bli att sikta in sig på att vinna assistligan. Glad sommar alla Kung Jensare!

/Ledningen via Mattias Pettersson

 


-Hem-
-Forum-

 

 

Kort referat:
Kung Jens FG – Global Pimps
3-0

Torsdag 18/6, Minerva Park Arena, 21:00

Taktisk vinst
En tyngre matchrapport kommer senare, men i väntan på korpennytt.se kan ledningen iallafall meddela alla lila fans att Kung Jens FG vann över vitklädda Global Pimps med 3-0, i en taktiskt perfekt genomförd match. Visst, vissa stunder släppte vi in dom för nära mål, men annars låg försvarsspelet helt rätt och dödade alla farligheter bakåt. Samtidigt var anfallsspelet kliniskt och förutom de tre målen fanns det tillbud på ännu fler. Mittfältet var vaket och de ytterbackar som fyllde på uppåt och samtidigt jobbade starkt hemåt ska ha all cred. Och så Johan Phalén då. En sån match. Helt sjukt. Jag dör.

/ Kapten
-Hem-
-Forum-

 

Röstningen avslutad!
-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – BenfICA
3-3

Torsdag 5/6, Minerva Park Arena, 21:00

Efterssom ledningen blev hårt tagen av förlu... likamatchen mot BenfICA, där Kung Jens vägrade spela fotboll under stora matchen, låter vi alltså Korpennytt.se sköta matchreferatet. Here goes.

Efter många om och men så var det dags för det snyggaste och mest självgoda laget att äntra Minerva Park Arena för första gången för säsongen. Självklart syftar jag på Kung Jens. FG. Detta fantastiska lag som aldrig slutar förvåna eller slutar vara provocerande på ett lite så där småmysigt sätt.

 
BenfICA

Egentligen skulle de ha inlett säsongen för en månad sedan, men deras premiärmatch ingick i den skandalomgång där samtliga matcher blev inställda pga. de omfattande bråken mellan rivaliserande supportergäng, där minst fyra personer fick uppsöka sjukhus med skrapsår på armbågen och två med begynnande näsblod.

Ny uppställning
Kung Jens. har under försäsongen ändrat på sin grunduppställning, från deras tidigare 3-1-2 till dagens 3-2-1. Vad det rent konkret innebär för laget är att den tidigare ensamma mittfältaren (oftast Mattias Pettersson eller Anders Olsson) inte behöver springa runt som en gasell på crack, och den numera ensamma forwarden (oftast Linus Jansson) kan vara exakt så lat i försvarsspelet som det anbehagar. Rent spel- och resultatmässigt har dessa förändringar varit lyckade under försäsongen, och de lila kungarna var förväntansfulla inför premiäromgången. Dessvärre saknades två spelare, stjärnreportern Sven Björkland och kreatören Jonas Stenberg (som skadade foten när han spelade fotboll med klassen, inte uppskattat från lagledningen antar jag...)

Effektivt mot snyggt
BenfICA kom från en premiäromgång med en stabil 2-0 seger, och deras spel är upplagt på exakt samma sätt i år som tidigare år, ett jäkla bollförflyttande där alla deltar i offensiven så fort tillfälle ges, till skilland från Kungarnas lite mer avaktande spelstil.
Matchen började precis som man kunde förvänta sig, ett ohyggligt tempo i ungefär en minut för att sedan gå ner till en lite mer acceptabel nivå, iaf om man vill undvika hjärtattacker för majoriteten av deltagarna. BenfICA hade spelet, men det var KJ som var effektiva. Efter tio minuters spel stod det 3-0 till Kungarna, och alla undrade var det här skulle sluta.

Årets inkast
Det första målet kommer nog gå in som en kandidat till årets mål. Ett inkast från Anders Olsson letade sig in i straffområdet, studsade över alla spelare och var på väg till händerna på BenfICA:s målvakt. Men något störde honom. Det skulle kunna vara solen som reflekterads i rutorna på Minveraskolan, det skulle kunna vara tvålen som hade haft ett intimt umgänge med handskarna eller så var det den skräckinjagande synen av 80-kilo Linus Jansson som kom framstormande med rosslande andhämtning. Svårt att säga, men bollen ville inte fastna i målvaktens handskar och bollen studsade snöpligt i mål. Det andra målet var ett resultat av en hög och bra press från KJ, där nyförvärvet Erik Grundström hittade fram till Mattias Pettersson som med ett lågt skott hittade nätmaskorna. Det tredje målet var resultatet av en lång utspark från Micke Söderman som skarvades vidare av Mattias Pettersson till en fri Linus Jansson. Efter vissa komplikationer lyckades denne sätta bollen i nät, med ett välplacerat skott i nättaket. BenfICA var i brygga och förbannade, medan Kungarna var i sjunde, eller åttonde, himmeln. Men kanske blev de lite väl självgoda. BenfICA fortsatte med sitt bolltrillande, och tillslut fick de utdelning på ett vackert skott från straffområdeslinjen. Halvtidsresultatet visade alltså 3-1, där ledningen för KJ måste anses som välförtjänt, då de hade haft bud på fler mål.

Förlorat spel
Den andra halvleken blev helt annorlunda. BenfICA la in en till växel, och KJ uppträdde nervöst. Laget blev för långt, de komplicerade bytningssystemet (som kanske var till för att förvirra moståndarna?) förvirrade laget och till slut visste ingen vem som var vem, vem som hade vilken mamma eller vilken vattenflaska som innehöll sportdryck och vilken som innehöll starkare grejer. BenfICA uttnyttjade detta och kröp sakta men säkert närmare, och med fem minuter kvar kvitterade de ganska välförtjänt till 3-3. De sista fem minuterna blev sedan en svängig historia där bollen flög fram och tillbaka mellan planhalvorna, då båda lagen desperat ville avgöra matchen samtidigt som de inte ville förlora den. När slutsignalen tillslut ljöd från den exellenta domaren hade inget mer mål producerats, och besvikna lunkade båda lagen av planen.

Rättvist men tråkigt resultat
Resultatet måste emelertid anses som rättvist utifrån matchen. KJ tappade en match som de tillsynes hade i en påse, men BenfICA visade vilket duktigt och viljestarkt lag de är. KJ får jobba vidare med sin nya speluppställning, som verkar passa laget bra. Ge det lite mer träning och lite mindre chips ska ska det nog bli en trevlig säsong det här också för de lila kungarna. Och självgoda som de är anser de självklart att matchen var en katastrof, men vem kunde tro något annat? Hade de pytsat in ett mål på slutet hade nog tongångarna varit annorlunda, och slutspelsbucklan hade nog redan ansetts som inkasserad på kansliet. Självgoda och vackra är vad de är, och det är ju också deras charm =)

Matchens lirare: Micke Söderman, målvakt Kung Jens. Dios fucking mios är det enda jag säger. Grym.

Matchens besvikelse:
Varför lyckades inte Linus Jansson vinna en enda nickduell mot Jörgen Eklund? 

/ Korpennytt.se

 

-Hem-
-Forum-

 

Viktig information!

Inför årets säsongsstart väljer ledningen att återlansera Laganmälningsfunktionen på hemsidan. Och den här gången ska den efterlevas. Principen är enkel: Anmäl dig till match senast kl 18.00 dagen innan, genom att klicka i ditt namn i listan på Laganmälningssidan.

Har du inte anmält dig via den sidan innan utsatt tid kommer ledningen ringa in ersättare och du förlorar din plats i truppen den matchen. Du står dock först i tur vid eventuella avhopp.

Vet du i förväg att du inte kan komma till en match så är det även bra att skriva det i forumet lite i förväg, så vi hinner hitta ersättare. Att strunta i att fylla i din närvaro är alltså inte det bästa sättet att anmäla din frånvaro på.

 

-Hem-
-Forum-

 

Nästa match:
Kung Jens FG – BenfICA

Torsdag 5/6, Minerva Park Arena, 21:00

Sommaren har kommit och gått och kommit igen, och säsongstarten likaså. Men trots denna väntan har de lila ännu inte fått tillåtelse att tåga in på Minerva Park Arena. De har fått vänta frustrerat utanför. Publiken har stått undrande bredvid. Ledningen har sökt svar. Några har dött.

Men nu kan vi i redaktionen äntligen presentera svaret på frågan:
- Jo, alltså, fint folk kommer alltid sent, kommenterar Korpens Curt Söderström och kliar sig på hakan. Han har en lila pin på kavajslaget och ser äckligt läcker ut.

 
BenfICA

Så är det alltså: Korpen Umeå har sparat det bästa till sist, och då av förståeliga skäl valt att lägga Kung Jens FG:s premiärmatch cirka ett år efter de andra lagens premiärer. Allt för att hålla publiken på halster.

Bearbetar publiken
Samma tankebanor har funnits inom ledningen hos de lila – håll en låg profil, träna i skymundan, mörka formen, ge inte bort förhandsinformation om truppen. Den enda som har tillåtits sticka ut och ge kommentarer om årets säsong är assisterande kapten Mattias Pettersson, som upprört känslor och över en natt blivit rikskändis med sin proffsblogg i VK.
- Det är viktigt för laget att synas, även om det bara är jag som syns, säger Mattias själv, och lovar att han ska skolka från både blogg- och GUIFåtaganden inför premiären på torsdag.
- Självklart går korpen före både jobb, familj och alternativa fotbollskarriärer. Särskilt den här säsongen, liksom alla andra.

Gamla oförrätter hämnas
Torsdagens match spelas mot fruktade BenfICA, ett hårdfört gäng med en vinst och noll förluster mot KJFG i bagaget. Det var under de lilas första säsong som BenfICA slog ut Kung Jens FG i A-slutspelets första omgång. Det blev 2-1, även om själva matchen var jämn. Deras dåvarande målvakt var helt klart matchens lirare, men de har flera kvaliteter och såhär rutinerade lag är aldrig lätta att möta. Men KJ har själva vuxit åtskilliga nivåer sedan dess, och dessutom värvat ett flertal toppspelare utan vilka de inte vore mycket att hurra för. Ledningen tar därmed tillfället i akt att peka finger på Sven Björkland, Anders Olsson, Joel Samuelsson, Eric ”Grunk” Grundström och Micke ”Micke” Söderman. Det är dags för Kung Jens att som lag återta förlorad ära och visa att gammal är äldst och trötta ben sega.

Matchinformation
Samling senast 20.30 vid Minerva Park Arena! Medtag allehanda skydd och tejper och textilier, samt en revanschlusta och ett premiärsug och en vinnarskalle á la Pettersson, plus en vattenflaska eller två! Efter matchen finns möjlighet för en skål, så medtag även sprit eller folköl. Den här säsongen ska starta storartat och sedan öka!

 

-Hem-
-Forum-

 

Premiär:
Årets första omröstning!

 

Referat:
Kung Jens FG - Hammarby KIV
6-1

Lördag 17/5, Ersäng, 15:00

Nej, Hammarby kan inte vinna, kan inte vinna. Deras förlustsvit håller i sig, och tredje på raken slutade i storsmäll. Glädjande för Kung Jens FG – jobbigt för Hammarby KIV. Och jobbigt var det för Hammarby KIV. 6-1 är absolut inget missvisande resultat, för även om de sista målen kanske skedde under tveksamma förhållanden så fanns det fler än nog lägen för de lila att öka målskörden ytterligare.

Men från början då. Återigen var Kung Jens FG ett svårmobiliserat lag, med stjärnor som

 
Hammarby kan inte vinna
Mattias Pettersson, Eric Grundström, Sven Björkland och Micke (the mick) Söderman borta, skadade, ur led och otillgängliga. Och då har vi inte ens kommit till målvaktsfrågan. Anders E, Johan PH, Andreas Isaksson. Alla var de upptagna – och efterssom varken Eric eller Micke vill spela målvakt (eller var med i matchen, för den delen), så gavs vidare förtroende till succémålvakten Johannes Pettersson.

Målvaktsspel
Johannes tog sig an uppdraget, och trots sin ringa storlek och sin blyga ålder imponerar han i korpenmålet. Ledningen lovar att hålla koll på honom inför kommande säsonger, då en förflyttning uppåt i banan kan vara aktuell. Men dagen till ära kom han alltså, skjutsad av sin egne privata chaufför Jonas Stenberg, och iförd egna läckra handskar, och höll nästan nollan i ännu en match. Ärligt talat hade han förtjänat det. Räddningarna han gjorde på uppvärmningen var värda det. Men icke sa nicke. Ett tröstmål slank in för Hammarby i mitten av andra, men innan vi kommer dit ska vi ta första halvlek.

Första halvlek
Som sagt, KJFG var illa ute, kort om folk och inte riktigt lika snygga som de brukade. Ett litet sms, en blygsam flört, och vips! Tobias S. Rosqvist och Andreas Kvist äntrade planen, drog en lila tröja över sin röda och mördade motståndet. Och snygga var de. Vi var återigen snyggaste laget i korpen. Alla trivdes. Första halvlek var en orgie av snyggt passningsspel, vältajmat försvar, läcker press och missade målchanser. Eftersom skribenten till denna text inte bryr sig om resultatet (eller snarare, inte gjorde några egna mål), så är halvtidsresultatet lite osäkert, men 2-0 låter väl rimligt?

Andra halvlek
I pausvilan rycktes några av de största målsumparna i kragen, men mest fokus låg på att inte tappa spelet och att inte låta H-KIV in i matchen. De hade trots allt ca 80 avbytare, medan vi bara hade två. Oddsen, rent konditionsmässigt, var emot oss.  Och mycket riktigt. Slarvet kom, passningsspelet försvann. Dribblingsräderna blev fler och sämre. Och i en riktigt smutsig och slapp sekvens lyckades en Hammarbylirare få in ett skott från halvdistans bakom vår lillebror Pettersson. Mycket tråkigt, tyckte alla plus publik. Så med lite glada klappar på stjärten tog vi tag i matchen igen, och medan vi försökte göra det bästa av situationen ökade frustrationen i motståndarlägret. Fula kapningar, efterslängar och sura miner kom som ett brev på posten, och medan de grå ägnade sig åt käbbel och våld kunde vi lugnt spela in en rad mål i matchens slutminuter. Inte så roligt sätt att göra mål på, men det lär. Med sådant temperament kommer dom inte klara sig länge i korpen. Och särskilt inte i division 2.

 

-Hem-
-Forum-

 

Preliminär match:
Kung Jens FG – Hammarby KIV

Lördag 17/5, Ersäng konstgräs, 15:00

Ännu vet vi inte om det är oss eller något annat smutsigt lag som Hammarby Kan Inte Vinna väljer att möta på lördag. De har tydligen skickat inbjudningar runt lite hipp som happ, men skulle turen komma till oss så står vi redo. Mer matchträning krävs för att vi ska stå oss i division 3, även om vår trend för tillfället pekar spikrakt uppåt. Och blir det inte dom vi möter så träffas vi hursomhelst och lirar lite boll!

Lite mer disciplin runt träningsmatcherna efterfrågas alltså, och det är inte en godtagbar ursäkt att man måste pussas litegrann med någon delikat skapelse. Fotboll är fotboll och det går före kvinnor och män.

Så anmäl dig till Joel antingen via telefon eller via forumet, senast fredag eftermiddag, oavsett om du kan komma eller inte kan komma. De spelare jag inte har fått bekräftelse ifrån innan fredag kväll är inte alls garanterade spel.
/ Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG - Purple Cobras
6-0

Tisdag 13/5, Dragonfältet, 22:00

Med extremt kort varsel bokades årets tredje träningsmatch in, och det var med nöd och näppe ett fullt lila lag lyckades mobiliseras. Men som det mobiliserades sen!

Inför matchen såg det lite mörkt ut: en avbytare, en höftat överdimensionerad plan, en lillebror Pettersson årskull -92 i buren, ett lag med lungor i dödsrossel på grund av utebliven konditionsträning, en ny läskig laguppställning, allt sånt och mer - grus i skorna, till råga på allt, kvar sen matchen mot Gudarna.

 
Purple Cobras

Men det skulle visa sig vara lyckogrus. Sådant man kan äta och bli en kul typ av. För det blev en kul match. Jajjamensan. Det blev det.

Framtid och hyllningsrop
3-2-1 känns lite som korpens nya recept, och ledningen har redan fått beundrande mail från flera kollegor. Här publiceras korta utdrag ur tre av mailen som dimpit ner i korgen.
”Det ni har skapat ... det känns som framtiden. Tack!” – Pirayaklubben
”…som det såg ut, det fanns inget för oss att göra.” – Purple Cobras
”Att se ett så disciplinerat lag i korpen! För mig: Ofattbart!” – Tommy Nilsson

Taktikvinst
Det absolut finfinaste med den nya taktiken var vår förmåga att eliminera riskerna på egen planhalva samt vår goda utdelning framåt. Detta trots att vi bara hade en avbytare. Vi låg lugnt i vår låga press och lät kobrorna rulla boll, runt, runt, runt. Byta kant och runt, runt, runt. Så, när de gjorda ett misstag högg vi (likt en kobra) och kontrade in mål efter mål. Visst missade vi ibland, men 6 pyttsar måste väl ändå ses som godkänt. Och egentligen var det väl bara Joel som blev trött?

En och annan Pettersson
Någon som aldrig blir trött är ju som bekant lagets motor Mattias Pettersson. Och när han dagen till ära fick avlastning på mittfältet galopperade han fram och tillbaka som Linus nya vän Shirehästen på planen, och ställde till massiv oreda för de vitlila ormarna. Och även lillebror Johannes gjorde en stabil insats, höll nollan trots några riktigt läskiga lägen. Om några kilon kommer han vara en fruktad spelare i den lila tröjan, även ute på planen.

Backspel
Och sist men inte minst måste vi nämna backarna i laget. Aldrig förr har våra ytterbackar varit så delaktiga i spelet, och aldrig förr har de uppträtt så fläckfritt. Eller som Magnus själv sa det:
- Det är mycket lättare att passa någon när man inte behöver passa så långt. Tidigare skulle man pricka Joel eller Linus uppe i motståndarmålet, och om man ens kom fram så tappade dom ändå bollen. Det är inget kul.
Och ledningen håller med. Näe, det är inget kul. Så 3-2-1, wohoo!


-Hem-
-Forum-

 

Premiären uppskjuten!

Vad som skulle bli vår division 3-debut blev istället en snöplig hemmakväll med folköl och lösviktsgodis. Korpen hade alltså helt struntat i att boka planerna för den här veckans matcher, vilket resulterade i att vi får möta Kyla någon gång i slutet av september.

 

-Hem-
-Forum-

 

Nästa match:
Kung Jens FG – FC Kyla

Torsdag 8/5, Minerva Park Arena, 20:00

Innan någon hann veta ordet av drar korpensäsongen 2008 igång på riktigt. Och på riktigt drar den igång. FC Kyla är inget gäng som man kan tro att det bara är att dansa runt, utan här krävs blod, svett och lite amfetamin för att klara biffen!

Den match som alltså var schemalagd till lördag 10/5 är framflyttad till torsdag 8/5, vilket innebär att alla som bokat eftermatchfirande i Språkgrändsbastun måste anpassa sig, anmäla sin närvaro till denna match istället och köpa öl någon dag tidigare. För nu jävlar gäller det!

 
FC Kyla


Anmäl dig till mig, Joel, eller till Mattias via forumet, telefonen, mailen, flaskposten eller raketgeväret senast onsdag, oavsett om du kan komma eller inte! Vet inte ledningen om du kan spela, när de tar ut truppen på onsdag kväll så kommer det ringas in ersättare och din plats i truppen kommer alltså inte kunna garanteras. Vilket vore sjukt tråkigt för alla parter. Så kom igen nu. Elda mot kyla!
/ Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

Referat:
Kung Jens FG – ULG
5-2

 

5-2 i måndagskvällens kraftmätning på Olympos de Kolbäck är svaret på frågan. Monarkin segrar minsann över religionen.
Men det satt långt inne. Än en gång.

Efter diverse missöden med dubbelbokad Minervaplan, upptagen Ålidhemsplan och borttappade och skadade spelare på vardera lagen lyckades man i alla fall ställa upp två väderbitna hopskrap med någotsånär snygga frisyrer. Första halvlek startade och tog slut. Gudarna hade 2. Kungarna hade 0. Det var som det borde ha varit. Inget snack.

 

Umeås Ljuva Gudar

Pauspepp
Men någonstans under pausvilan infann sig plötsligt någonting. Kanske var det det läckert adligt lila blodet som inte tänkte acceptera ännu en neslig förlust mot ett lag man ändå faktiskt är bättre och snyggare än; kanske plockade Jonas Stenberg ut gruset ur skorna; kanske var det bara som Micke Söderman sa.
– Det är ändå schysstare att vinna.

Fem fulla kajor
Så, när visselpipan pep för andra halvlek var det ett nytt lag på planen. Lite mer vilja, lite mer hunger, lite mer kärlek till vänsterdojjan. Fem baljor, fem vänsterkrokar i nyllet på De Allsmäktige och de orangea tröjorna slets i förtvivlan medan de lila blänkte läckert gredelint. Tobias Rosqvist dominerade ett enmansmittfält mot Gudarnas tre, Jonas Stenberg dirigerade en backlinje som hade han inte gjort annat: utan att bryta en svett, som dom säger. Leo var stabil(are) i målet och resten av laget hängde på. Det var välförtjänt, men lite i överkant.

Ojämnt lag
Umeås Ljuva ska ha heder och tack. De är ett bra lag som under långa stunder oroar med sina snabba spelvändningar och sina, vågar man säga trots allt?, snabba ben. Men dom orkar sällan hela matcherna. Nu hade de visserligen ingen avbytare medan KJFG kunde skryta med en, vilket bör räknas in, men något ledsamt händer när motgångarna kommer. Lyckas de hålla sig ifrån den negativa trenden kommer de nog kunna vara ett hot mot det kraftigt reducerade Gazza i div 6 i år. Medan Kungarna som sagt glider omkring i trean.

 

-Hem-
-Forum-

 

Korpen-Curt hyllar Kung Jens Fotbollsgemenskap!

Under gårdagens presskonferens presenterades årets preliminära tabellindelning. Till en början såg det mesta normalt ut, men väl inne bland topplagen bjöd Korpens Curt Söderström på en överraskning: Kung Jens FG spelar i division 3!

De lilas önskemål om att få spela i division 6 (som i år innehåller lag som Röda Armén, ÅLÖ FK och Berghemspojkarna) hade totalt ignorerats och korpens snyggaste lag får alltså helt sonika nöja sig med en plats i ligans finrum.
När jag fick in Mattias Petterssons önskemål om att få lägga sig i en lite lättare division skakade jag bara på huvudet. Alltså, Milan spelar inte i serie C, så är det bara, säger Curt själv till Dagens Nyheter.

Curt

Gazza nobbas
Även Kung Jens FG:s ärkerivaler (och farmarlag) Gazza Junior Boys divisionsönskemål nobbas. Istället för deras tilltänkta division 7 spelar de i division 6, tillsammans med redan nämnda Röda Armén (senast de två lagen möttes slutade matchen 6-2 till Gazzas fördel).
Själv har jag ingenting emot att spela i en lite högre division, säger Gazzas lagledare Tobias S. Rosqvist.
I alla fall så länge Kung Jens FG inte spelar i samma division och försöker sno vår A-slutspelsplats!

Kan överklagas
Väl värt att nämnda är dock att det existerar en liten tidsram inom vilken lagen har möjlighet att överklaga styrelsens beslut. Vill Kung Jens FG byta division till en något lägre finns det alltid en öppning, enligt Curt Söderström.
Självklart går det att ordna något till allas belåtenhet. Vi på kontoret antar ju att KJFG kommer avancera till A-slutspel vilken division de än ligger i, så egentligen innebär det ju bara att vi säkerställer kvaliteten på A-slutspelet om vi lägger KJFG i en lägre division: då puttas ju ett av de mindre begåvade lagen (läs Purple Cobras, för närvarande rankade till division 10, red anm.) ner till B-slutspel, medan till exempel BenfICA:s chanser till A-slutspel ökar.

 

-Hem-
-Forum-

 

Ny träningsmatch bokad!

Säsongens andra träningsmatch går av stapeln den femte maj kl 21.00. Motstånd: Umeås Ljuva Gudar. Mer information kommer senare!

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs också 2007 års matchreferat

 

 

 

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Innebandy