På grund av lathet och omotivation finns bara ungefär halva säsongen 2010 refererad. Vi ber om ursäkt för det.

 

 

Referat Korpen Cup:
Kung Jens FG – Käke Bra Käke
2-1

Torsdag 1/7, Minerva, 20:00

Kung Jens mötte i första omgången av Korpen cup Käke BRA käke. Det var en match som blev betydligt tuffare än väntat för de lila. Kanske var det KBK:s vetskap om att de mötte fjolårssegraren som gjorde dem lite extra taggade. Kung Jens kan däremot inte sägas ha varit extra taggade till matchen, stundtals så var spelet väldigt undermåligt.

 

Kung Jens mötte i första omgången av Korpen cup Käke BRA käke. Det var en match som blev betydligt tuffare än väntat för de lila. Kanske var det KBK:s vetskap om att de mötte fjolårssegraren som gjorde dem lite extra taggade. Kung Jens kan däremot inte sägas ha varit extra taggade till matchen, stundtals så var spelet väldigt undermåligt.

Räddningen i matchen var ett stabilt försvarsspel. Erik Jakobsson agerade stabilt i målet bakom en backlinje som spelade med ett lugn och pondus, Isak ”Iceman” Hultdin räddade ett skott på mållinjen och Magnus ”Rölla” Rölin spelade utmärkt matchen igenom. Den sistnämndes insats ämnar skribenten (coach) att ägna ett helt stycke åt;
Efter att ha varit en flitig fotbollsdebattör på bibliotekscaféet tidigare under dagen och dessutom på sistone sett åtskilliga VM-matcher på tv, så var Magnus väl förberedd inför denna match. Den skäggige ytterbacken vann nickdueller, låg bra i positionsspelet, var aggressiv i sitt försvarsspel och fick undan bollen från de farliga ytorna. En rakt igenom strålande insats.

Framåt fanns inte den rätta skärpan, det togs många felbeslut och framförallt så gick det för långsamt. Två viktiga mål gjordes dock. Robert Grundström nickade in en hörna (!) i början av matchen. Sedan ökade Per Nordmark på genom ett distinkt skott från distans. I slutet av matchen reducerar Käke Bra Käke, efter att KJ missat flera bra lägen dessförinnan. Laget blev efter målet nervöst de sista minuterna (även BP som erkände efter matchen att han inte riktigt var bekväm med att ha Per Nordmark i straffområdet, av rädsla att behöva döma straff) men lyckades ändå hålla undan. Plus till nämnda Magnus, Per och även den alltid så duktiga mittbacken Jonas ”Läkarn” Stenberg.

Kung Jens vann med 2-1 och i nästa cupomgång väntar det duktiga och svårspelade laget Teg Tigers.

/ Coach

 


 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

Referat:
Kung Jens FG – Bodén snackar
4-2

Måndag 21/6, Minerva, 20:00

Pressmeddelande efter Kung Jens seger mot Bodén snackar.

För fem år sedan hade Umeå förmånen att lära känna ett ungt lag med en härlig humor, en stark lagsammanhållning och som dessutom var väldigt, väldigt snygga.

Umeå blev imponerade. Ju mer folk lärde känna laget desto mer oemotståndligt blev det.

De här åren med Kung Jens har flugit förbi, de har varit de bästa i många människors liv.

 

There have been times when the Kung Jens official duties have separated them from family and friends. Often taken them to faraway piches around Umeå and local pubs. People will never forget some days ago when Kung Jens left for one of their many games, this time against Bodén snackar.
They were going to play for almost a whole hour. The night before the game the coaches arrived home late after an official engagement, and they had many preparations to make before the big game. Instead of getting some valuable sleep they stayed up the whole night, trying to find the perfect tactic.

In the morning after all the players should have found a box. And in that box they should have found 40 beautiful hints and tips, about how to play the perfect game. One for every minute on the field.
This romantic gesture is typical of the managers. It says everything about the loving persons they are.
Once upon a time the team was... perhaps not a frog, in the beginning of the fairytale...(pause for laughter)...as in the story first told by the Grimm brothers. But they were certainly not the best team in town.
The first game did not change that. Their transformation was not possible without the support of the wise captain and the manager, who had ruled the team for many years, and who were full of wisdom, experience and had good hearts.
They knew what was best and guided the team with a gentle hand, generously sharing all their experience.

Jag tror att laget känner en stor tacksamhet mot coacherna, för deras helhjärtade stöd, och för det sätt som de guidade laget till den fina 4-2 segern mot Bodén snackar. Mina tankar går givetvis också till motståndarlaget. Till alla tekniska lirare, som trots ett övertag i bollinnehav inte lyckades hitta ett motmedel mot Kung Jens försvarsmur och snabba omställningar.
Jonas och Tobias, under hela matchen gav ni laget er villkorslösa kärlek. Ni hjälpte laget med er teknik, och ni har hjälpt laget att bygga en stark självkänsla och trygghet genom bra spel och viktiga poäng (exempelvis Tobias tre mycket viktiga poäng mot Bodén snackar).

I förrgår, när vi färdades genom Umeås gator, möttes vi av en otrolig glädje och värme. Ett minne vi kommer att bära med oss djupt inne i våra hjärtan, för alltid.
Under de år som laget har haft tillsammans har de känt ett stort stöd från människor som de mött. Det har varit väldigt viktigt för Kung Jens.
Tack.
Laget känner en djup respekt inför de uppgifter som ligger framför dem. Det kommer utan tvekan att bli en stor utmaning. Laget kommer att göra sitt yttersta för att leva upp till de förväntningar som kommer att ställas på dem. Coacherna kommer göra sitt yttersta för att stödja laget, Umeås bästa och snyggaste, i deras viktiga gärning.
Älskade Kung Jens. Vi kan vara stolta över det vi presterade tillsammans. Vi är även lyckliga över att inlånade spelare som Victor presterar när han lånas in. Vi kommer att göra allt vi någonsin kan för att vi ska förbli så bra som vi var i förrgår.
Kung Jens, störst av allt är kärleken. Jag älskar er så.


/Coach

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

 

 

Eftersom det suger kuk att spela lika och att förlora så har det som ni märkt inte blivit några referat på sistone. That's life.

Dock kan vi ju säga att matchen mot FCUK slutade 0-0 och att matchen mot Bollklubb BK slutade med 2-1 till dom.

 


-Hem-
-Forum-

 

 

 

Inför match:
Kung Jens FG – FCUK

Onsdag 2/6, Sjöfruskolan, 20:00

Första matchen visade sig bli lite av en walk in the park, och världens snyggaste lilingar leder nu prestigefyllda div 1. Man finner, på samma poäng som våra favoriter, men med sämre målskillnad, bland andra Sikka BK och Übermensch, men också FCUK som fick med sig en
1-0 vinst mot Kurdiska FF i första omgången.
Och come onsdag är det just FCUK som ställer upp för match på Sjöfruskolans jungfruliga gräs. De spelar i svart, och svart skall deras kväll bli, för inte fan tänker jag förlora mot dom soporna!

 
FCUK

Trond Sjöström och yours truly scoutade nämligen motståndet efter vår magnifika förnedring av IFK Björkstaden, och kom väl fram till att så länge vi håller huvudet kallt och spelar vårt spel så ska FCUK inte ha så mycket att sätta emot.

De är ett lite äldre lag som spelar tämligen rutinerad fotboll utan att glänsa. De såg ut att spela för 1-0 och Kurdiska FF kom aldrig riktigt till några lägen trots ett massivt spelövertag. FCUK hade väl ungefär ett läge på hela matchen, och verkade som sagt ganska nöjda med att bara vifta bort kurderna i 30 minuter. Så om vi bara lyckas forcera deras defensiv så ska vi nog få lite liv i de här gubbarna också, och se vad som händer när de måste pressa på för mål!

Samling som sagt en halvtimme innan. Medtag vatten, snus och dextrosol. Ring också gärna in lite publik, så vi får något att spela för, förutom den otroliga äran!

Och just det, ta och rösta om vad vi ska göra för vårt ekonomiska överskott på 1700:-, eller kom med förslag i forumet!

/ Kapten

 

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens FG – IFK Björkstaden
5-0

Måndag 17/5, Minerva Park Arena, 21:00

 

- Det var underligt. Mycket, mycket underligt, kommenterade Ulf Åsgård, gärningsmannaprofilitör, det faktum att Joel frånsagt sig uppdraget att skriva matchreferatet. Uppdraget gick då istället till mig (coach) och min ambition är att ha en egen stil på referatet. Hur ska man då göra för att inte imitera Joel? En idé är att skriva sakligt. Man skulle också kunna vara lite ödmjuk, men hur kul är det???

 
IFK Björkstaden

Nej min stil kommer ni snarare känna igen på de tydliga styckindelningarna, slumpmässigt utsatta adjektiven och det flitiga maniska användandet av punchlines (kan ni hitta dem alla?).

Nåväl nog om mig, det var en match som också spelades, återkommer till den men först lite bakgrund:

Liv uppstår på jorden, Zlatans klack 2004, frigörelsen av förintelselägren, kvinnors rösträtt, Frankrike 1789, Berlinmurens fall, du-reformen på 60-talet, skottet i Sarajevo, romarrikets fall, Friggeboden, dinosauriernas död, utrotandet av mammuten, fälttågen, skotten i Ådalen, upptäckandet av hjulet, Mona Sahlin. Allt detta är exempel på viktiga historiska händelser som skett på jorden, måndagens match mot Björkstaden kan nästan nämnas i samma andetag, men bara nästan då det var en premiärmatch och ingen final.

De ödmjuka, vackra och sjukt taggade lila hjältarna körde över Björkstaden. De kalvar som sedan gick på grönbete på forslundagymnasiet kommenterade det hela med att ”vi skuttade, sprang, galopperade och gav ifrån oss glädjeråm, ändå kändes vi väldigt loja, lama och tråkiga i jämförelse med Kung Jens”. Nu undrar ni läsare förstås vad de här lila, vackra, underbara och ödmjuka hjältarna ställt till med…..

Det blev en förnedring, utklassning, utskåpning, överlägsen seger med 5-0! Detta i seriepremiären vårt första år i division 1. Ett ödmjukt försvarsspel där alla spelare jobbade kopiöst mycket och ett fagert anfallsspel grundlade segern. 1-0 gjordes av den tvålfagre inlånade nyblivnapappabrodern Jonathan Larsson snyggt framklackad av Eric ”Z” Grundström. Många missade chanser följde därpå innan det 5 minuter in i andra halvlek avgjordes. Detta genom ett porranfall, med porrpassningar samt ett porrskott från Joel, för detta mål ska även Kvist, Jonas och Mattias ha cred. Målet kommer med stor sannolikhet i framtiden finnas i välsorterade butiker, genom att vara med på den framtida kultförklarade porr och fotbollsrullen Krysset. Efter detta mål så struntade Björkstaden att jobba hem ibland och ägnade sig att sporadiska våldskapningar och andra taffligheter, medan den lila maskinen jobbade på opåverkade.

Vad kan man säga om motståndet den här matchen då? Den första frågan som dyker upp är förstås om de chanslösa och icke chansskapande laget ens ska kallas för motståndare, ett bättre namn skulle kunna vara statister eller publik. Björkstaden gick runt och petade lite på bollen, ibland mer och ibland bättre mindre. De såg som allra bäst ut på pappret. En som gick runt och petade var herr Andersson hemmahörandes i Ersboda SK. Han hade lite svårt med det höga tempot i korpens division ett och får nog gå tillbaka till vanliga division 2 och träna lite mer innan han kan platsa.

I Kung Jens så gjorde Joel hattrick för andra matchen i rad, mycket duktigt och med god hjälp av hans lagkamrater. Johannes stred som en liten Napoleon på mittfältet och vann majoriteten av nickduellerna. Per sprang runt på plan som om han var jagad av en mindre kommunistisk armé. Kvist föll i straffområdet lika hårt som Victoria för Daniel. Jonas softade och ägde upp mittbacksplatsen, Eric var stor!, Simon var mindre men också bra trots en del målchanser som slutade enbart som just chanser. Mattias slog nytt klubbrekord genom historiens andra varning då han på ett taktfullt sätt kallat en motståndarspelare för idiot. Linus och Samuel höll sig påpassligt på en annan ort, Pär gjorden en ordinär insats, räddade nästan inget skott….. Magnus fotade.

För att sammanfatta det hela så kommer dagen 17:e Maj 2010 kommas ihåg som dagen då vi var riktigt ödmjuka, men framförallt bra, riktigt bra, men mest snyggast!

Målen:
1-0 Jonathan Larsson (Eric Grundström)
2-0 Joel Hultdin (Mattias Pettersson)
3-0 Jonas Stenberg (Straff)
4-0 Joel Hultdin (Per Nordmark)
5-0 Joel Hultdin (Mattias Pettersson)

 

/ Coach

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Seriepremiär:
Kung Jens FG – IFK Björkstaden

Måndag 17/5, Minerva Park Arena, 21:00

Nu börjar det närma sig! I skrivande stund är det bara 3 dagar kvar till premiären, och vissa i laget har knappt rört en boll sedan vi bärgade Korpguldet ifjol. Därför kommer det bli tufft motstånd vi ställs inför i vår första riktiga match för säsongen, i prestigefyllda div 1.

IFK Björkstaden är ett sjukt rutinerat korplag, med elva års sjumannafotboll bakom sig. De har spelat i div 1 sedan urminnes tider och har noterat två säsonger i högsta ligan, utan förlust.

 
IFK Björkstaden

Därför krävs det en kämpainsats och en glöd redan från första matchminut på Minerva Park Arena, och vi måste försöka komma igång både mentalt och fysiskt.

Vi har mött IFK Björkstaden en gång tidigare, i fjolårets Korpen Cup. Vi vann då med 2-1, efter mål av Eric Grundström och Isak Hultdin, men höll på att tappa vinsten i slutminuterna. Det här är ett lag som vet att matchen bara är 40 minuter lång, och att det måste kämpas i 40 minuter för att kunna vinna. Dom ger aldrig upp, och dom tänker nog inte riktigt tolerera att småskitar som vi ska försöka leka ut dom.

Nu är det vinnarskallen som ska på, hela säsongen, med start nu på måndag, för då jävlar är det säsongspremiär!

Men innan det tänker vi ta tillfället i akt att presentera säsongens sista värvning, direkt från Kung Jens FGs La Masía @ Grundströms hus. Sjukt kul att hälsa honom välkommen!

 

..*..

Robert Grundström
Som lillebror till Eric "Eric" Grundström har Robert "Köttarn" Grundström en del att leva upp till! Bland annat måste han vara lång, vilket han, och dessutom måste han vara bra, vilket han är, och så måste han vara brutal, vilket han är, och sist men inte minst måste han vara villig att spela back (till skillnad från storebror Eric "jag är för cool för att spela back" Grundström), vilket han är. Vilket, som ju alla förstår, är hur bra som helst! Robert har hittills visat framfötterna både i våra träningsmatcher och under våra träningar på Ålidhem och Campus. Han gillar att kötta sig upp i banan från sin ytterbacksposition och gärna kötta in bollar i mål, eller iallafall i närheten av mål. Men han gillar även att täcka upp efter mittbackstekniska geniet Jonas "Läkarn" Stenberg när denna försöker sig på något våghalsigt, och har hittills fått kliva fram i eget straffområde och döda motståndets chanser med ett välriktat benskydd mer än en gång. Och det är därför vi är så nöjda med denna värvning.

 

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

Referat:
Kung Jens FG – Club Asäl
6-0

Onsdag 12/5, Minerva Park Arena, 21:00

Med halva laget borta fick vi ta emot ärkerivalerna Club Asäl på Minerva. Och det som på förhand var tippat som en hård, jämn match med många benbrott och ett och annat mord blev istället en ganska trevlig och gladlynt utskåpning mot ett Clubba som för all del spelade bra, men som just för dagen inte var riktigt bra nog. Visserligen hade de bara en avbytare medan vi hade tre, och visserligen hade vi sjukt bra inhoppare och världens störste Eric Grundström intryckt i målet. Men ändå.

 
FC de HP ortivo

Vi spelade bra, särskilt i andra halvlek, och det känns som att vi börjar bli medvetna om att säsongsstarten närmar sig, för det var lite större fokus i de avgörande momenten. Lite bättre bollmottagningar, lite bättre passningsspel, lite bättre avslut.

Och 12-2 i målsnitt på försäsongen måste väl ändå ses som klart godkänt, även om vi bränt lika många chanser som den här snubben har tuber i ansiktet. Men ja, vad kan man säga? Förhoppningsvis kan vi mönstra ett riktigt starkt lag mot IFK Björkstaden och förhoppningsvis kommer drillandet förbättras ännu mer när vi möter riktigt motstånd och matcherna gäller liv eller död.

/ Kapten

 

 


-Hem-
-Forum-

Träningsmatch:
Kung Jens FG – Club Asäl

Onsdag 12/5, Minerva Park Arena, 21:00

Jajamensan, det stämmer. Försäsongens sista träningsmatch är mot sjukt legendariska Club Asäl - korpens mesta korplag. Med en stark defensiv, fysiskt spel, snabba anfall och farliga långbollar är Club Asäl lite av ett skolboksexempel på hur bra korpfotboll ska spelas. Det blir oftast inte så många mål i deras matcher, men dom lyckas i princip alltid göra åtminstone ett själva. Så tricket är alltså att inte låta dom få allt för lätt att kontra eller mata in höjdbollar i boxen, samtidigt som man måste ta tillvara på varenda liten chans som deras tighta defensiv kan släppa till.

 
FC de HP ortivo

Vi har inte så länge kvar till seriepremiären och laget känns ännu inte helt samspelt. Vi väljer därför att vrida upp svårighetsgraden ännu ett snäpp och hoppas att intensiteten kommer följa med. Club Asäl är erkänt svåra att spela mot och det krävs alltid en kämpainsats för att komma undan med vinst.

Dessutom har vi en revansch att ta, från innebandysäsongen. Det var riktigt äckligt nesligt att förlora mot Clubba i sista omgången och tappa en helt godkänd placering för att istället hamna näst sist. Det krävs blod för att betala den skulden, och blod ska dom få blöda på onsdag! Nu kör vi, sista rycket innan premiären!

/ Kapten

 

 

 


-Hem-
-Forum-

 

 

Referat:
Kung Jens FG – Purple Cobras
2-2

Lördag 8/5, Minerva Park Arena, 13:00

Säsongens andra träningsmatch mot klassiska Purple Cobras slutade lite nesligt 2-2 efter att Kung Jens haft svårt att förvalta sina chanser. Visserligen får man ge PC att dom är ett helt okej lag, med många habila spelare, och att dom ryckte upp sig ju längre matchen led. Men i en match där vi skapar ett tiotal farliga chanser som sjabblas bort i sista läget, och där PC skapar två chanser så känns det väl lite snöpligt att gå hem till sig med ett oavgjort resultat. Det hade kanske sett lite annorlunda ut om spelet hade haft lite högre intensitet, och större allvar, jag vet inte.

 
FC de HP ortivo

Men lite tråkigt måste man säga att det är med fyra(!) avhopp samma dag som match. Nu var det ju tämligen valida anledningar allihopa, men så mycket bök och stök som det är att styra upp en match, boka planer, få tag i motstånd, kirra spelare osv så är det lite trist att upptäcka att laget helt plötsligt inte är fulltaligt med rätt antal avbytare, utan att vi två timmar innan matchstart knappt kan mönstra en full sjua. Men nåväl, det gick ju bra ändå.

Spelmässigt tycker jag vi gjorde en bra match. Vi hamnade kanske lite väl lågt i pressen ibland, och tappade lite position ute på högerkanten, men det var ju inhoppade Bini "han e schöön" Michaels fel, så det spelar ingen roll. Och dessutom gjorde han det bra i sitt andra inhopp för KJ. Han var med mycket i anfallen och kom lös bra på kanten. Det gjorde även Isak på sin kant, fast han höll igen hemåt också.

Nä, största problemet var väl egentligen att förvalta lägena. Vi spelade bort åtminstone tre-fyra lägen då vi kom 3 mot 2 eller 4 mot 3, och det är ju inte riktigt hållbart i Korpen, där varje mål är livsviktigt. Men, som jag var inne på tidigare, så tror jag det skulle se annorlunda ut och vi hade fler avbytare och matchen hade en riktig matchkaraktär. oftast är det ju i just dom lägena man sjabblar när man inte riktigt känner att saker och ting är på blodigt allvar.

Nu fokuserar vi bara framåt mot nya träningsmatcher, men framförallt mot den episka säsongspremiären måndagen den 17e maj. Kör hårt!

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Träningsmatch:
Kung Jens FG – Purple Cobras

Lördag 8/5, Minerva Park Arena, 13:00

Nu är det kirrat och klart: på lördag dunkar vi in säsongens andra träningsmatch! Denna gång står Purple Cobras för motståndet och det kommer bli en härlig drabbning. Gossarna har ju spelat upp sig litegrann på senare år och brukar bjuda på ett inte helt oävet motstånd.

Vi behöver som sagt få lite mer boll i kroppen och få en chans till att spela in de nya killarna i systemet, samtidigt som vi präntar in det lite extra i oss gamla hundar som inte lärt oss sitta än.

 
Purple Cobras

Meddela gärna närvaro i forumet, och så hoppas vi att så många som möjligt kan komma!
Med det sagt bjuder vi nu på lite gammal klassisk zigenarpunk!

 

-Hem-
-Forum-


 

Referat:
Kung Jens FG – FC de HP ortivo
4-0

Torsdag 29/4, Minerva Park Arena, 18:00

Ja, vad ska man säga? Skönt med lite boll i fötterna och skönt med en vinst. Även om det aldrig riktigt blev någon match och tempot var ganska lågt. Men väl fyra gjorda mål, poäng av tre av våra nyförvärv (om nu Robert "Lillebror" Grundström väljer att skriva på för KJ i år) och dubbla baljor av mig. Så jag är nöjd. Och om jag är nöjd borde alla andra vara nöjda.

Nä, men ärligt talat, det slarvades en hel del och vi var ganska sega. Spelar vi som vi gjorde förra matchen när vi möter bättre motstånd så kommer det bli svårt.

 
FC de HP ortivo

Det behövs mycket mer boll i benen och ett rappare anslag innan premiären. Därför uppmanar jag alla att så fort tillfälle ges, leta sig ut på en framtinad gräs- eller konstgräsplätt och jonka lite med bollarna. Dra gärna lite intervaller också, för att fräscha upp rycken lite. Vi såg som sega ut, och redan i första matchen för säsongen möter vi hårt motstånd, mot IFK Björkstaden som gör sin 12e(!) säsong i Korpen.

/ Kapten

-Hem-
-Forum-

Träningsmatch:
Kung Jens FG – FC de HP ortivo

Torsdag 29/4, Minerva Park Arena, 18:00

Namnet på laget vi ska möta har inte jag hittat på. Dom heter så på riktigt.

Layouten på loggan här intill har inte jag gjort.
Den ser ut så, på riktigt.

Däremot.
Mängden stryk vi ska ge dom har jag hittat på.

Och det kommer bli osannolikt. På riktigt.

 
FC de HP ortivo

Fotbollskväll aka FC de HP ortivo (sedan Hans-Peter "HP" Eriksson tagit över rodret) ska få smaka allt dom inte orkade med förra gången. Och lite till.

Kung Jens FGs första träningsmatch för säsongen går av stapeln på klassiska Minerva Park Arena, mot ett faktiskt mycket bättre lag än man kan tro när man ser vad de heter eller hur de designar sina logotyper. Eller hur dom spelar, för den delen.

Men vi ska gå ut på planen, känna lite på våra nya medspelare, kramas lite, njuta av att vi är äckligt snygga, njuta ännu lite till över att vi är äckligt bra och sedan ska vi döda dom med brutalt tråkig kontringsfotboll á la Italia. Yesbocks!

Så, ta med vatten, kanske en tjuga för planhyra (vore högst uppskattad av ledningen) och lite glatt humör och djävlar anamma så sparkar vi igång fotbollsåret 2010!

17.30 på Minerva alltså, för dom som har tid att komma så tidigt. Ni andra får komma när ni kan (så länge det är innan matchstart!)

/ Kapten

 


-Hem-
-Forum-


 

Säsongsstarten börjar närma sig!

Innebandysäsongen närmar sig sitt slut. Klubbor slås av mot sargen och bollar slängs i soptunnan, för innebandy är inte fotboll, och därmed inte en värdig sport. Särskilt inte när snön smälter, fotbollsskorna kryper ut ur sina hålor och det smaragdgröna konstgräset börjar dofta av gummi och blod. För då vet man att det är vår och dags att återigen lyfta Korpvinnarbucklan (dvs de illasittande vita tishorna)!

Inför denna makalösa säsong 2010 har flera nämnvärda saker värda att nämnas hänt. Vi ska nämna dom strax. Här nedanför. I ett stycke text. Skrivet. På. Dator.

Under tiden fyller jag på med lite utfyllnadstext för att öka spänningen inför vilka nämnvärda saker vi ska nämna! Hoppas det funkar, för här nere kommer dom!

Korpenbucklan

Nämnvärda saker värda att nämnas
Sådärja. Till att börja med kan vi berätta att allas vår favoritmattias pettersson är tillbaka i den lila tröjan! Hans snuskiga sejour i Sigtuna (hädanefter förkortat SSS) har kommit till ett slut, och han är åter i de lila björkarnas stad. Som en följd av detta, och en sekund av svagsinne från Kapten Hultdin, så har i år huvudtränarrollen lämnats över till Mattias, som kommer ta detta lag till oanade höjder. Tidigare säsonger har detta ansvar delats ganska fifty/fifty mellan Joel och Mattias, med undantag från ifjol då Mattias som sagt var på sin SSS (hädanefter förkortat SS, för att passa med lagets officiella politiska riktning, med inrådan av Dr Stenberg). Nåväl. Det var Mattias det. Över till Linus.

Linus.
År ut och år in har Linus Jansson jagat boll på planen. Ibland har han hunnit ifatt den och ibland har den hunnit ifatt honom. Ibland har det blivit mål, ibland har någon dött. Men nu, 2010, iochmed Linus flytt till huvudstaden (hädanefter kallad KJFG-holm) så är det slut med det. Åtminstone tills vidare. Han kommer inte spela med oss i år, vilket vi såklart beklagar innerligt. Han är en av grundarna av laget, och en de mest rutinerade spelarna i den lila tröjan, så det känns hemskt tråkigt att behöva säga adjö till honom. Han var vår egen lilla Overmars möter duracellkaninen möter teletubbies och vi gillar inte vad KJFG-holm gort med honom. Men nog om honom, vi ses nog snart igen. Nu över till Micke.

Micke.
Den ständige målvaktsfrågan har varit en svår nöt att knäcka, och vi trodde att vi hade knäckt den när vi anställde Micke "Jocke" Söderman för att vakta kassen. Och visst, i tre års tid tog han snällt på sig handskarna, räddade alla bollar och blev utsedd till årets målvakt alla tre åren i rad. Sedan bestämde han sig så glatt för att sluta stå i mål och spela ute istället. Och sedan bestämde han sig för att hellre vara domare i konstsim istället, och slutade dyka upp på matcher. Så i år har vi, tyvärr, ingen Micke "Jocke" med i truppen. Det är en lång era som går mot sitt slut, och vi har många vackra minnen ihop. Hoppas bara du blir lycklig nu, med svartvitrandig tröja istället för lila. Fast vi skulle inte satsa pengar på det.

Erik.
2009 års vinnare i kategorin Årets mittfältare var debuterande Erik Ferry, som knep priset före andra A-lagsdebutanter som Tobias Rosqvist och Andreas Kvist. Detta till trots har Erik valt att lämna laget till förmån för någon form av smutsig rekreation i Skellefteå (eller vart det nu var). Ledningen är såklart fruktansvärt arga och upprörda, för att inte säga besvikna, men väljer ändå att låtsas som att det är okej.
- Om det nu är så att Erik Ferry, Årets mittfältare 2009, tycker bättre om att vara i Skellefteå med sina nya vänner än att vinna Korpen med oss, hans enda riktiga vänner, så får väl det stå för honom, men vi står hursomhelst bakom honom. I hans beslut. Och i duschen. Om det skulle behövas. Och han är alltid välkommen att spela när han är hemma, säger Mattias Pettersson i sitt första officiella uttalande som huvudtränare.

Anders.
Ja, fan, Anders Olsson had it coming. Tänker inte säga mer än så. Ingen fotboll för honom i år alltså. Men tack för allt, och så vidare. Ses när du vaknar till liv igen.

Nyförvärv!
Som ni säkert förstår så behövs töckenhära frånfall ersättas på något excellent vis, och vi har fan lösningen! Vi låter två av de spelare som i princip var ordinarie ifjol (tror tillochmed att dom betalade för sig och allt) hoppa in och känna sig som äkta jävla Kung Jensare! Och så, till råga på det, så plockar vi in en skön lirare från vår ungdomsakademi (familjen Petterssons hus på Sofiehem). Möjligtvis kommer vi plocka in ännu en, men ingenting är bestämt ännu. Rykten vill göra gällande att även den sista platsen kan vara en egen produkt, men ledningen mörkar denna information ännu ett litet tag till. Till vidare får ni nöja er med denna lilla korta presentation av nyförvärven!

..*..

Kort presentation av nyförvärven:

Johannes Pettersson
Fostrad i fotbollsfamiljen Petterssons hem är Johannes "Miniknort" Pettersson alltså den åtta år yngre brodern till allas vår egna lagledare Mattias Pettersson. Och även om dom båda är ganska lika (vilket dom inte är) så är dom inte alls likadana på planen. Där Mattias är en rivig jävel med fler armar och ben är en full genmanipulerad elefant, flängandes och stånkandes fram över planen i jakt på någon att remsa upp till småbitar så är Johannes en delikat liten kille med utmärkt spelsinne, briljant teknik och ett fruktat passningsspel i bakfickan. Han kommer ge vårt relativt tunga, raka och brutala mittfält en helt ny dimension (speciellt när Tobias Ros permanent stationeras på ytterbacksposition).

Per Nordmark
Och på tal om tunga brutala mittfältsspelare så presenterar vi återigen Per "Storper" Nordmark i truppen! Han spelade visserligen ifjol, och räknades som ordinarie, men gjorde inte sådär jättemånga matcher i den lila tröjan och fick dessutom inte en sådan här läcker presentation, så here goes: Per Nordmark är ungefär lika bred som en västerbottensgård och arg som ett litet, litet mördarbi. Men trots detta är han förvånansvärt lätt på goten (hehe) och rör sig snabbt över stora ytor, med bra bollkontroll och spelsinne. Ifjol testades han runt på några olika positioner men är för denna säsong lovad en plats på mittfältet. Han hävdar själv att han kommer döda lika många människor som laget kommer göra mål. Vi ryser vid tanken, och ler.

Pär Johansson
Även Pär "Långpär" Johansson var egentligen ordinarie ifjol, men får räknas som ett nyförvärv bara för den snygga sakens skull. Och Pär är en snygg sak. Och smidig. Som en snaskräv. Han tog över kronan efter publikfavoriten Micke "Jocke" Söderman och gav direkt alla kritiker svar på tal. Med sitt mejslade ansikte, sin slanka kropp och sina hiskeliga målvaktsprestationer så var det aldrig något snack om vem som skulle ta hem omröstningen om Årets målvakt 2009. Och i år är han tillbaka - redo att klättra i ribban och leka i sanden. Och hålla nollan säsongen ut!

 

/ Kapten

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs också 2007, 2008 och 2009 års matchreferat.
De är mycket goda.

 

 

 

 

 
 
  Spelschema
  Tabell
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Innebandy