Säsongen är över - säsongen börjar snart!

Det var en otroligt lyckad säsong, även om vi inte riktigt nådde hela vägen någonstans. Men nu, lagom till att det är dags att vi peppar upp för kommande säsong tycker jag att vi tar och röstar på våra glada lagkamrater!

Röstningen är avklarad, och hela resultatet hittar du här!
Vill du bara kika på vinnarna tillsammans med tidigare års vinnare så går du till utmärkelsesidan!

 

// Joel

 

 

-Hem-
-Forum-

 

Kung Jens FG – Lokomotiv UPIF
2-0

Måndag 3/6, Sjöfrun, 20:00

Kung Jens har genom historien gjort sig känt som ett gäng som inte tycks kunna hitta någon nivå så låg så att den inte kan forceras med rak rygg och ett hånflin på läpparna. Många kan vittna om detta. Ett exempel på denna särart som också eskalerat under senare år är hur man, med utstuderad elegans, plockat bara de sötaste och mjällaste russinen ur korpenkakan. I tur och ordning har Gazza Junior Boys, SRU, Club Asäl och FC Barcelona fått se sitt möraste kött skrapas av ned till bara benet. 
 

På detta vis har man successivt mutat, stulit och hotat sig till ett veritabelt "Korpen Dream Team" och därför var förväntningarna inför denna säsong, försiktigt uttryckt, skyhöga. Som vi alla är smärtsamt medvetna om skulle dock detta omedelbart komma på skam i och med premiärmatchens 0-0-debakel. En tragedi som fick de tappra hjältarna att överkommas av en uppgivenhet men också av en revanschlusta som i sina finaste stunder gränsade till blodigt hämndbegär. Pär Nyman fångade känslan bäst när han krasst konstaterade; "nu klipper jag mitt hår så att jag blir mer aerodynamisk".

Det fina med korpen är dock att det alltid finns en andra chans, så ock för de lila kämparna. Efter den varmaste maj månad i mannaminne skulle det för Kung Jens komma ett regn. Ett renande regn som skulle tvätta bort alla fläckar av vit skam och förnedring från deras själar av svartaste ebenholts. Bakom detta gyllene regn stod de rutinerade spelarna i Lokomotiv UPIF och medan korpens samlade domarkår hukade i sina hålor framför Zlatan och Co. kastade sig Kung Jens girigt ut med vidgade gap på jakt på sin förlorade ära. Under hotet om att Kung Jens skulle dra sig ur Korpen och starta en konkurrerande organisation kunde man också få korpens högste VD, styrelseordförande, andlige och konstnärlige ledare, tyrann och maskot Kim Boberg att lämna gäster och TV-soffa i vild panik för att ersätta sina hariga domare. I väntan på detta såg dock de lila hjältarna sin chans att genom sitt numerära överläge vrida alla domslut till sin fördel och startade helt sonika matchen utan domare på plats. Detta lyckades dessvärre ej överrumpla Lokomotiven som med mer än rimlig hjälp av ramen klarade nollan tills hjälp anlände. I enlighet med det gamla talesättet "om du inte kan slå dem, kör över dem" mönstrade Kung Jens dagen till ära en trupp med nästan en avbytare per position och man dominerade helt spelet med sin svårhanterliga 2-3-1-uppställning. I slutet av första halvlek resulterade en av många framstötar i en hörna från vänster. Detta domslut transcenderade dock UPIF:s föreställningsvärld då man uppfattat det som att bollen gick ut på höger sida och i ett desperat försök att jämka samman yttre och inre verklighet konstruerade deras hjärnor kollektivt en Kung Jens-spelare med boll vid högra hörnflaggan. Med bara motståndarryggar mot sig kunde därför Mattias Pettersson från vänster hörnflagga som enklaste sak i världen bara lägga bollen stolpe in. Efter att ha hänvisat till ett prejudicerande domslut rörande ett tidigare fall av masspsykos, denna gång från engelska tredjedivisionen, matchen Wolverhampton - Stoke februari 1929, tyckte sig dock Kim kunna döma bort målet och lagen gick till halvtidsvila med det olycksbådande resultatet 0-0.

60 minuter av missade chanser tyngde nu de lila axlarna men det korta avbrottet fylldes paradoxalt nog inte av tappade sugar och hängande läppar utan snarast av en svårgreppbar framåtrörelse, nästan som om man visste vad som komma skulle. I andra halvlek skulle nämligen härföraren Dawid Sandgren göra det som hittills tett sig omöjligt. Med en bestämd bredsida på ett studsande inkast från Mattias krossade han den osynliga väggen framför motståndarmålet som likt Gollum följt Kungarna över korpens Emyn Muil och avslutade därmed äntligen den långdragna, mållösa ökenvandringen. När förbannelsen så var bruten så kunde storfavoriten till "Årets nyförvärv", Pontus Neander spräcka puppans skal och med fjärilens elegans dansa upp längs vänsterkanten bara för att med vristen få trycka bollen i nät. Sammanfattningsvis kan man säga att Kung Jens spelade stundtals bra. Dawid övertygade som vanligt på backsidan, Pär tycktes nog ändå röra sig med något mindre motstånd, Mattias och Josef styrde spelet kraftfullt från mitten, kantlöparna i form av Jordi, Magnus och Pontus gav sällan de röda en lugn stund och Jonas bytte snabbt när han blev trött. Joel, Linus och Hampus kommer dock få träna avslut innan nästa match.

/ Läkarn

 

-Hem-
-Forum-

 

Säsongspremiär!
Kung Jens FG – Purple Cobras
0-0

Måndag 20/5, Sjöfrun, 21:00

Medan våra lila hjältar inför kvällens drabbning bytte om i telefonkiosker världen över passade Purple Cobras på att förfärdiga sitt pykologiska maktspel: onda i själen som de är valde de att - när de såg att de var hemmalag - byta tröjfärg från sitt traditionsenliga äckligt smutsvita till det gammel-lila de hade i fornstora dagar. Detta innebar att Kung Jens Fotbollsgemenskap fick lov att trä fula neonvästar över världens - objektivt sett - snyggaste matchtröjor. Antagligen var det denna smutsiga kupp från världens smutsigaste lag som gjorde att KJFG förlorade.
 

Men vänta lite nu, tänker du säkert där du sitter med handen på könet och skummar igenom texten: "förlorade"? Det blev ju ooaavgjoort!? Men se, nej, där tar du fel, för även i matcher där målprotokollet säger 0-0 och där poängen delas broderligt kan det finnas vinnare och förlorare. Och just i det här fallet var det ful-lilingarna som vann och snygg-lilingarna som förlorade.

Sett genom hela matchen kan man väl säga att det egentligen bara fanns ett lag på planen. Purple Cobras var sin vana trogen helt osynliga och inte alls bra. Kung Jens Fotbollsgemenskap å andra sidan skrämde inte bara livet ur Jupp Heynckes med sitt briljanta, vrålläckra och livsfarliga spel - de trollband publiken på plats och skapade dollartecken i direktörerna för Viasat Fotbolls ögon. Det ryktas att de har köpt upp tv-rättigheterna till korpen Umeå för att starta en egen Kung Jens-kanal, vilket i retrospekt känns rätt logiskt.

Men så var det det där med att lägga in bollen i mål då.

Dr Phil, kändispsykologen, gav i internationell media en lång intervju efter matchen. Där la han ut sin teori om varför Kung Jens har svårigheter med att göra mål. Han menar nämligen att Kung Jens FG, vid sidan av att vara världens allra bästa och snyggaste och mest ödmjuka lag, även är världens mest empatiska lag och att det därför, helt naturligt, skapas en osynlig barriär vid mållinjen som spelarna inte kan förmå att få bollen över. Det enda, säger Dr Phil, som är större än Kung Jens vinnarinstinkt, bästhet och snygghet är deras empati. Så stor är den att den kuvar alla andra spektakulära drag laget har, och när de då är så pass överlägsna motståndet som de var blir det helt enkelt fysiskt omöjligt för dom att göra mål.

Jag kan köpa den förklaringen.

/ Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Träningsmatch:
Kung Jens FG – Olympique Baguette
4-0

Lördag 4/5, Minerva, 14:00

Inför säsongens första träningsmatch var peppen hög och de fyrtiofem olika sätt laget håller kontakt på gick på övervarv. Motståndet var ett glatt Olympique Baguette som snabbt började grina blod när KJFG testade sin nya, fräscha och härligt käcka Dortmundinspirerade GEGENPRESS och på så sätt avgjorde matchen med 3 mål inom bara ett par minuterminuter. Resten av drabbningen var möjligtvis en lite slöare tillställning, men det var hursomhelst ett enormt styrkebesked för ett relativt nykomponerat lila gäng.

 

/ Kapten

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Säsongsstarten börjar närma sig!

Kung Jens Fotbollsgemenskap är världens vackraste lag.
Det är också världens bästa lag,
och världens ödmjukaste lag.


Som de fotbollskonnässörer vi är har vi traskat barfota över milsvida konstgräsängar för att handplocka de allra läckraste gossarna. Vi har glidit likt älvor runt målstolparna, luktat på fotbollsskor och studerat hudtoner för att matcha med den nästan för läckert lila tröjan.

På så sätt har vi i Kung Jens FG inför den här säsongen kunnat försäkra oss om att vi bara har värvat de vackraste och de bästa och de allra ödmjukaste spelarna.

Och så josef då.

Korpenbucklan


Kort presentation av nyförvärven:

Pär Nyman
Från att ha varit en av Kung Jens Innebandygemenskaps viktigaste spelare i snart ett decennium tar nu Pär "Skorpan" Nyman steget från rekreation till allvar. Med håret friskt fläktande över snart sagt hela planen flänger han omkring på högerkanten och gör sitt bästa för att inte bli utbytt. Oftast funkar det.

..*..

Hampus Holm
Sedan urminnes tider har Hampus "Hampe" Holm bönat och bett om att få spela fotboll i den lila tröjan. Själv är han lagkapten för KJ:s farmarlag Club Asäl, och sedan Dawid Sandgren tog steget upp i A-laget inför säsongen 2011 har Hampus skickat blommor och kakor och subarus och en och annan lyxyacht för att muta sin väg in i laget. Men det var först när han gjorde Kaptens sambo gravid som dörren äntligen öppnades.

..*..

Pontus Neander
En av Kung Jens FG:s absolut bästa värvningar var när Wilmer Prentius gick från Bayern München i tyska högstaligan till dina lila favoriter i korpenumeås div 4, och nu har denna värvning ynglat av sig. Med i resväskan från utvecklingsakademien smugglade nämligen Wilmer med sig Pontus "Adde" Neander, som han sedan närt i en skokartong bredvid sängen tills han tyckte att det var dags att prova pojkens vingar. Och vilka vingar det var!

..*..

Olle Clarevi
En av de allra effektivaste värvningsstrategier som finns är att som topplag värva de bästa spelarna hos ligatitelskonkurrenterna, vilket vi i år tagit fasta på när vi värvade Olle "Smocke" Clarevi från AS Bravi Raggazzi som ifjol gick och tog hem Korpen Cup under sitt första år som förening. Olle var lagledare, ryggrad och moralisk kompass för AS Bravi Raggazzi. I år är han ytterst vacker i sitt lila matchställ.

..*..

Jordi Subirana
Jordu "El Subi" Subirana är näst efter pa amb tomàquet det bästa Katalonien har att erbjuda. Som inlånad i världens vackraste lag gjorde han succé under fjolårets fotbollsfestival och när transferfönstret öppnade var det självklart att Jordi med järn skulle förankras i Kung Jens 13-mannatrupp.

..*..

Josef Carlsson
Josef "Trilobiten" Carlson är en veteran i den lila tröjan, och en publikfavorit på innebandyplanen. Han har, liksom Pär "Skorpan" Nyman nu valt att ta steget fullt ut och börja representera KJ även på konstgräset, och det har redan rapporterats om trosöversvämningar hos vår fanbase.
Det behövs ju såna spelare med. Se bara på Beckham.

 

/ Kapten

 

 

 

-Hem-
-Forum-

 

 

Läs också 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 och 2012 års matchreferat.
De är mycket goda.

 

 

 
  Spelschema
  Poängliga
  Historik
  Utmärkelser
  Media
  Länkar
  Forum
  Hem
   
  Innebandy